anksiyete+depresyon

isyannnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2010
78
19
sadece içimi dökmek istedim bir yıldır evliyim bu hastalıktan iki kere ilaç tedavisiyle kurtuldum son tedavinin üzerindne 4 ay geçmeden geri geldi ve ben 4 5 aydır kendimi anneliğe o kadar hazırladım ki şu an ilaç kullanmam gerekmesi ve bunun 1,5 sene sürecek olması beni çok üzüyor bunları yazarken bile ağlıyorum ALLAH'a isyan değil ama bu lanet hastalık yüzünde bebeğim olamayacak olmasına katlanamıyorum. tedaviye başlayıp kenimi hazırlayıp bir anda yarıda kalması beni çok üzdü benim gibi hasta olup hastayken bebek yapmaya cesaret edeniniz oldu mu yani bu mümkün mü psikiyatristim kesinlikle mümkün değil diyor

zaten psikiyatrn verdiği ilaçları gebeyken kullanman bebeğe zarar verir. terapi aldın mı ? seni hasta eden şey nedir yada ne hissediyorsun ?

bende anksiyeteyim ama iyileştim ilaçları bıraktım. çok zor bir durum bilirim bir dönem evden çıkamaz hale gelmiştim resmen hayatım bitmişti.

tedavi bitmeden çocuk sahibi olma.bu hastalığı iyi bilirim.çünkü hem hamilelikte hemde emzirirken ilaç kullanamayacaksın.peki senin bu durumu tekrarlama sebebini biliyo musun atakların yani

Evden neden çıkamaz hale geldiniz canım

Hiç bir şey yapmak istemiyordum kalabalık ortamlara giremiyordum araba kullanamaz olmustum trafikte kalamiyordum vs

Ben de sürekli orda burda panik atak geciriyordum olup olmadik yerler. Ilac kullandim bir ay ama herseyi kendi istegimle biraktim. Burada güclü olmaniz lazim. Ilaclar size müddet verir ama ben sizin degismeden düzeleceginize inanmam.
Hastaliginize gidici bir misafir muamelesi yapin. Onu sahiplenmeyin. Güclü olun. Ben basardim zor da olsa zaman da alsa. Ama bu sürecte kendinizi gercekten motive edip tedavi edin. Size sizden baskasi care degildir. Kendi gücünüzü kesfedin.

tedavi bitmeden çocuk sahibi olma.bu hastalığı iyi bilirim.çünkü hem hamilelikte hemde emzirirken ilaç kullanamayacaksın.peki senin bu durumu tekrarlama sebebini biliyo musun atakların yani
maalesef hiç bişey yokken geliyor düğün zamanı olaylı olmuştu ve ondan sonrası amason zamanlarda onlarıda kafama takmayı bıraktım hiçbir sebep yok yani tekrarlaması için

terapi falan önermedi doktorum sadece iki ilca verdi şimdilik biri yeşil reçeteli iki çeyrek alıyoum gün içinde biride antidpresan onun dışında terapi falan yok 1,5 yıl cok uzun ve hemen ilacı bırakır bırakmaz 1 ay içinde geri gelmesi beni üzüyor ben böle sürekli laç mı kullanıcamtamda hormonlar kendini hamileliğe hazırladı iyi bir doktordan randevu alındı aşılama yada çatlatma iğnesi vurulacaktı((

benim panik atk krizi gelmiyor gün içinde kendini olduğun yere ait olamama hissi mide ulantısı odaklanamama el ayak titremesi şurumu kaybedicek gbi oluyorum ve bu bütün gün sürüyor :::/(

gerçekten iyileşmek istersen iyileşirsin bu hastalığı biz kendimize yapıştırdık kurtulacak olanda yine biziz. kafamızda başladı, kafamızda bitebilir ancak. hiç bir ilaç seni tedavi etmiyor ki. uyuşturuyor

çok çabalıyorum ama fizyolojik olarak etkilerinden kurtulamıyorum odaklanamıyorum rüyada gibiyim duyduğumu anlamıyorum kafayı yiyeceğim sandım panik atakları olsa tek üstesindengelirim ama bu anksiyete butun gne yansıyor artık uyuyaağım saatleri sayıyorum günlük işlerimim yapamamış olmuştum

önem verdiğimiz herşeyi önemsizleştirmeliyiz.gelecek kaygısı olmamalı, bazı şeyler kusurlu olsun önemli değil ama içimde büyüttükçe kaygı bozukluğuda kaçınılmaz oluyor.hayat takmadığın kadar güzel derler çok doğrudur.

Merhaba ben de aynı rahatsızlığa sahibim forumda arama yaparken mesajınızı gördüm Nasıl hala ilaç kullanıyor musunuz benim hastalığım iki kez tekrar etti bu yüzden Bebek sahibi olmak için geç kaldım

Bende yeni evliyim antidepresan kullanırken hamile kalmamayacağımı bildiğim için yönelmiyorum inşallah da kalmamışımdır çünkü bu ay korunmamıştık. İlaçlarımı birden kestiğim için hastalığım nüksetti bugün tekrar doktora gittim ve beni bi teste soktu. O testin sonucuna göre yeni ilaçlar verecek ve ben inanıyorum bu sefer bu takıntı hastalığından kurtulucam. Allah herkese yardım etsin.

Ben o gunleri atlattim insallah darisi size bu mesaji yazdigimda hamileymisim☺bir arkadasin tavsiyesiyle terapi merkezine gittim burada bana verilen ilaclarin agir oldugu bunlarin yerine hafif ilac verecegini ve ileride hamile olsamda en son care yine kullanabilecegimi(lustral adli ilaci) ve kisa sure sonra hamile.oldugumu ogrendim 5 haftalikmis doktorumi aradigimda bana bisey olammistir bebegine ilaclarini duzenleyelim lustral ve sakinlesyirici surup verdi ilk gunler zordu ama sonrasinda o kadar iyiydim.ki allahim bana yaridm etti ve su an 3 aylik bebegim.var hamilleikte antdepresan kullandim ve bebegim.cok saglikli o yuzden tek doktor degil terapide onemli ve kendinize guvenmeniz

Allah sifa versin. Once sen iyi olacaksin ki bebegine bakabilesin. Her seyin bir vakti var oluruna birak iyi olmana bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…