• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete Bozukluğu

JamesMoriarty

Did you miss me?
Kayıtlı Üye
8 Mart 2013
600
194
303
1 haftadır bu hastalığı araştırıyorum eğer kendisi veya çevresinde biri bu rahatsızlığa yakalandıysa bana yardım eder misiniz 3 haftadır uyku uyuyamıyorum hatta konu açmıştım korkuyorum diye karabasan geldiğini anladım artık sürekli dualar okudum muskalar derken o sıkıntıyı atlattım birazda olsa şuan tek sorunum hala uyuyamıyo olmak. O kadar çok uykum varki haftalardır geceleri 1 gram uyku girmiyor gözüme düşünmekten kendimi yiyorum herşeyi düşünüyorum takıntı yapıyorum sürekli kötü bişey olcak korkusu içindeyim kimseyi istemiyorum yanımda aşırı hassaslaştım herkesin bi lafına alınıyorum içime dert ediyorum ağlıyorum hepsine olmayacak şeyler düşünüp sabahlara kadar onun için ağlıyorum o kadar düşünüyorum ki geçen tuvalete girdim ve kendime geldiğimde 15 dkdır orda olduğumu fark ettim hiçbişey yapmadan oturuyorum ve bişeyler düşünmekten dalmışım ne düşündüğümü hatırlamıyorum sonra işimi bitirip çıktım ama çok şaşırdım bu halime her an gözlerim dolu her an tedirgin geziyorum kendime en ufak bi güvenim yok bu hastalığın belirtilerini araştırdıgımda çok şaşırdım kalp çarpıntısı diyordu benim sürekli ara ara gelen çarpıntılarım olur durduk yere terleme diyor sabahları hava sıcak olmamasına rağmen terli uyandığım hatta durduk yere buz gibi terlediğim olur zaten bikaç aydır mide sıkıntılarım var uykusuzluk hat safhada bugün psikiyatriye gittim doktorumun işi çıkmış bulamadım randevum iptal oldu kızlar sizce benim derdim ne bu hastalığımı yaşıyorum yoksa başka bişey mi ona göre tekrar bi randevu alıcam doktora :( :14::43::43::43:

Son düzenleme:
1 haftadır bu hastalığı araştırıyorum eğer kendisi veya çevresinde biri bu rahatsızlığa yakalandıysa bana yardım eder misiniz 3 haftadır uyku uyuyamıyorum hatta konu açmıştım korkuyorum diye karabasan geldiğini anladım artık sürekli dualar okudum muskalar derken o sıkıntıyı atlattım birazda olsa şuan tek sorunum hala uyuyamıyo olmak. O kadar çok uykum varki haftalardır geceleri 1 gram uyku girmiyor gözüme düşünmekten kendimi yiyorum herşeyi düşünüyorum takıntı yapıyorum sürekli kötü bişey olcak korkusu içindeyim kimseyi istemiyorum yanımda aşırı hassaslaştım herkesin bi lafına alınıyorum içime dert ediyorum ağlıyorum hepsine olmayacak şeyler düşünüp sabahlara kadar onun için ağlıyorum o kadar düşünüyorum ki geçen tuvalete girdim ve kendime geldiğimde 15 dkdır orda olduğumu fark ettim hiçbişey yapmadan oturuyorum ve bişeyler düşünmekten dalmışım ne düşündüğümü hatırlamıyorum sonra işimi bitirip çıktım ama çok şaşırdım bu halime her an gözlerim dolu her an tedirgin geziyorum kendime en ufak bi güvenim yok bu hastalığın belirtilerini araştırdıgımda çok şaşırdım kalp çarpıntısı diyordu benim sürekli ara ara gelen çarpıntılarım olur durduk yere terleme diyor sabahları hava sıcak olmamasına rağmen terli uyandığım hatta durduk yere buz gibi terlediğim olur zaten bikaç aydır mide sıkıntılarım var uykusuzluk hat safhada bugün psikiyatriye gittim doktorumun işi çıkmış bulamadım randevum iptal oldu kızlar sizce benim derdim ne bu hastalığımı yaşıyorum yoksa başka bişey mi ona göre tekrar bi randevu alıcam doktora :( :14::43::43::43:

cnm bende de var anksiyete. yıllardır hem de. bahsettiğin şeyler anksiyete gibi görünüyor. sanki her an kötü bir şey olacakmış gibi bir huzursuzluk içimde. hani kötü bir şey olur da moralin bozulur ya, bende hep o duygu. bir yerden kritik bir haber bekliyormuşum gibi bi huzursuzluk. uykuya dalmada güçlük. konsantrasyon bozukluğu. çok düşünmek, karşımda biri varmış gibi içten içe konuşmak... bu tür belirtiler var bende. her şeyin en kötü sonucunu düşünüyorum. saçma olduğunu bile bile. yıllarca uyku ilacı kullandım. şimdi hamileyim içemiyorum. ama dr rapor verdi düşük tehtidi için. evde olunca daha rahatım. işe gitmek istemiyordum. kimseyi görmek istemiyorum. hep yalnız kalmak istiyorum. sadece eşim ailem falan, onun dışında genelde yalnız takılıyorum. eğer başlangıç ise geç olmadan dr a git. sonra düzeltmek zor oluyor. panik atağa çevirebilir.

cnm bende de var anksiyete. yıllardır hem de. bahsettiğin şeyler anksiyete gibi görünüyor. sanki her an kötü bir şey olacakmış gibi bir huzursuzluk içimde. hani kötü bir şey olur da moralin bozulur ya, bende hep o duygu. bir yerden kritik bir haber bekliyormuşum gibi bi huzursuzluk. uykuya dalmada güçlük. konsantrasyon bozukluğu. çok düşünmek, karşımda biri varmış gibi içten içe konuşmak... bu tür belirtiler var bende. her şeyin en kötü sonucunu düşünüyorum. saçma olduğunu bile bile. yıllarca uyku ilacı kullandım. şimdi hamileyim içemiyorum. ama dr rapor verdi düşük tehtidi için. evde olunca daha rahatım. işe gitmek istemiyordum. kimseyi görmek istemiyorum. hep yalnız kalmak istiyorum. sadece eşim ailem falan, onun dışında genelde yalnız takılıyorum. eğer başlangıç ise geç olmadan dr a git. sonra düzeltmek zor oluyor. panik atağa çevirebilir.

Peki sen yardım almadınmı canım bu hastalık için ilaç kullanmak yada terapi gibi nasıl dayandın ben dayanamıyorum bu halime bu büründüğüm kişiliğin tam tersi bir insandım şimdi böyle karamsar içten içe kendini yiyen biri oldum çevremdekileri bunun yüzünden kaybetmekten çok korkuyorum :43:

Sen kendi halini zaten biliyorsun farkindasin icinde ezikligini yasiyor kendini sucluyor
cevrendekilerin zamanla yanindan kacacaklarinin korkularini yasiyorsun.
kisacasi sorununun farkindasin
daha da agirlasmadan mutlaka doktora git
kendine mesguliyet bul
evde yalniz kalip bir kenara cekilme
fazla kitap okuma televizyonda haber izleme
ailenle arkadaslarinla gezintiler yapmaya calis
mutlaka doktora git
ev doktorun varmi varsa ona anlat
o seni yönlendirecektir

Allah c.c sana da acil sifalar versin.

Sen kendi halini zaten biliyorsun farkindasin icinde ezikligini yasiyor kendini sucluyor
cevrendekilerin zamanla yanindan kacacaklarinin korkularini yasiyorsun.
kisacasi sorununun farkindasin
daha da agirlasmadan mutlaka doktora git
kendine mesguliyet bul
evde yalniz kalip bir kenara cekilme
fazla kitap okuma televizyonda haber izleme
ailenle arkadaslarinla gezintiler yapmaya calis
mutlaka doktora git
ev doktorun varmi varsa ona anlat
o seni yönlendirecektir

Allah c.c sana da acil sifalar versin.

Haklısın canım teşekkür ederim yorumun için doktora bi randevu daha alıcam umarım faydasını görürüm
:44:

Peki sen yardım almadınmı canım bu hastalık için ilaç kullanmak yada terapi gibi nasıl dayandın ben dayanamıyorum bu halime bu büründüğüm kişiliğin tam tersi bir insandım şimdi böyle karamsar içten içe kendini yiyen biri oldum çevremdekileri bunun yüzünden kaybetmekten çok korkuyorum :43:

ben gittim dr a ama geç kaldım sanırım. baştan anlamadım rahatsızlığımı. normal sandım. uyku bozukluğu için dr a gitmeye karar verdim. ilaç verdi dr. ama rahatsızlığım tam anlamıyla geçmedi. benim de pek çok arkadaşım vardı. şehir değişikliği de olunca hiç birini aramaz oldum. eşimin ailesi ile sorunlar yaşadım. onlara tavır aldığımı sandılar. hala bunun sıkıntısını yaşıyorum. neredeyse hiç arkadaşım yok. tam arkadaş ediniyorum, memur olduğumuz için tayinimiz çıkıyor ve ben yine arkadaşsız kalıyorum. arkadaşlık kurmakta çok zorlanıyorum. kendime güvensizim. sanki kimse beni takmıyor gibi hissedip uzaklaşıyorum insanlardan. çalışınca daha kötü oluyorum. bir de iş stresi biniyor üzerine. uyku sorunu da olunca hiç işe gidesim gelmiyor. iş yerinde sorun yaşasam kendimi savunacak gücü bile bulamıyorum kendimde. çok pasifim. inşallah batıya dönebilirsem iyi bir dr a giderim. imkanın varsa sakın ihmal etme.

yazdıklarınızın yanı sıra kalp çarpıntısı vardı nefes alma güçlüğü.uzun süredir ilaç alıyorum.3 ayı geçiyor ilacın tesir vermesi.ama takıntı yok şu an.insanlarla ilşkim acayip düzeldi.baktım bu siteye girmeyeli ne çook olmuş.karabasan görmüyorum.uyku iacı veriyorlar beraberine.ben çok kullanmadım onu.7 ay sonra felan uykularım düzene girdi.ilaç almak zorundasın.hatta geç kalmışsın diyebilir doktor.ama önce başka testler yaptırın.bu sonuçları saklayın.kalp ve kan testi hatta şeker tansiyon.guatr değeri bu hastalığa çok neden oluyor.çıkan sonucu psikiatris görsün .dahiliye normal diyebilir.

Cuma gününe psikiyatriye gidicem tekrar zaten öncedende kullanıyordum farklı sebeplerden ama bırakmıştım geçen sene 1 seneye yakın tekrar kötüleştim busefer ise belirtileri bahsettiğim gibi herşeye ağlıyorum bu kadar hassas bi insan değildim şeker hastalığı ihtimalim var ama 1 ay önce testlerini yaptırmıştım sadece oynak bi şekerin var dediler şeker hastasısın diye teşhis konulmadı çarpıntım ara ara geliyor sadece sürekli değil

umarım yardımcı olurum..
seni çok iyi anlıyorum.aynı sorunlar bendede vardı.iç sesimi susturamıyordum. ama ben norolojıye gıttım.psıkıyatrıst ılacları kullanmak yada psıkolaga gıdıp anlatmak ıstemedım.norolojık muayne oldum.doktorum muhtesem bır doktordu tedavım 6 ay surdu bana ıyılestın dedı ben uc ay daha kullandım bırdaha bu sorunları yasamamk ıcın.doktorumda azalta azalta kestı.suan cok ıyıyım arada bır yıne bunalım oluyorum ama eskısı kadar degılım.doktorum bana sorunlarını cok bırıktırmıssın demıstı.Allah yardımcın olsun zor bır donem ama bende bır norolojı uzmanına gorun sorunlarını ona anlat..sağlıklı gunler.geçmiş olsun

umarım yardımcı olurum..
seni çok iyi anlıyorum.aynı sorunlar bendede vardı.iç sesimi susturamıyordum. ama ben norolojıye gıttım.psıkıyatrıst ılacları kullanmak yada psıkolaga gıdıp anlatmak ıstemedım.norolojık muayne oldum.doktorum muhtesem bır doktordu tedavım 6 ay surdu bana ıyılestın dedı ben uc ay daha kullandım bırdaha bu sorunları yasamamk ıcın.doktorumda azalta azalta kestı.suan cok ıyıyım arada bır yıne bunalım oluyorum ama eskısı kadar degılım.doktorum bana sorunlarını cok bırıktırmıssın demıstı.Allah yardımcın olsun zor bır donem ama bende bır norolojı uzmanına gorun sorunlarını ona anlat..sağlıklı gunler.geçmiş olsun

Merhaba ece1983 nöroloji doktoru ne gibi bi tedavi uyguladı, ne ilaçları kullandınız ki iyilestiniz, bende de anksiyete var artık iyileşmek istiyorum ve en önemlisi ALlah nasip ederse bi bebeğim olsun istiyorum artık:(

umarım yardımcı olurum..

Evet bende merak ettim canim nöroloji uzmanı ne gibi ilaçlar verdi farklı bi tedavimi uyguladınız?

haırlayamadım şimdi kullandığım ilacı ama başlarda farklı bir ilaç kullandım 2 kutu sonra farklı bir ilaç.ben norolojiye gidip durumumu ayrıntılı anlattım.özel doktordu.

bende de var anksiyete bozuklugu...cok zor bir hastalik, sizin hastaligi yasadiginiz yetmiyormus gibi insanlara anlatmak ayri bir dert cunku yasamayanlar ne hissetiklerinizi anlamiyorlar. hamilelikten once kullandigim iki ilac vardi: panik bozuklugum icin x le baslayan kalp carpintilarim icin de d ile baslayan bir ilac iciyordum. (forumda ilac ismi verip vermemek yasak mi bilmiyorum o yuzden boyle yazdim, ama isim verilmemesi taraftariyim.) ilaclari kullandigim surece iyi geliyordu, ancak su varki vucut alistikca daha cok istiyor ve siz daha cok almak zorunda kaliyorsunuz, bu boyle bir kisirdongu haline geliyor. hamile oldugumu ogrendigim an ilaclari birakmak zorunda kaldim,ne yasadigimi bir allah bir de ben biliyorum. 3-4 hafta cok zor gecti ama sonra daha iyi hissetmeye basladim. yani ilac kullansaniz bir turlu kullanmasaniz bir turlu. Allah yardimcimiz olsun.

bu lanet şey bende de var ama ben cok ileri boyuttaydm sabahtan akşama kadar uyku hali vardi bende asla kimseyle konuşmuyo şu içmiyo ağzıma lokma koymuyodm hatta bi zaman sonra böbrek idrar yolları ağrısı çekmeye başladım boynumun ardından tüm vücuduma yayılan bi titreme vardi en ufak işi mesela esarbma iğne takmayı bile beceremyrdum ki zaten doktora gitme haricinde hiç yataktan çıkmıyordum çünkü o titreme yüzünden ayakta duramıyodm kalp atışlarm 110dan aşağı inmiyodu tansiyonumda sürekli 7ye 4 7ye 3 tü hiç düzelmiyordu küt diye bayılıp düşüyodm ve bayıldığım anlarda tansiyonum 5e 2idi hep. Normalde cok neşeli bi insanımdr ama en ufak şeyi dert ederim annem bunu hiç beklemyodu oda hasta oldu benimle birlikte ölcem gözüyle bakıyodu sabaha kadar nöbet tutuyodu başımda gece sürekli göğsüme dokunuyodu acaba nefes alıyo mu diye. Bu belirtiler başladığı anda annem beni psikoloğa götürdü ve mart 15ten bu yana cok ağır bi tedavi görüyorum yaşadıklarıma inanamıyorum bazen beni bu hale getiren sorun çözüldü mü hayır ama eskiye nazaran cok cok iyiyim hala ilaç kullanıyorum o kalp çarpıntim titremelerm ve tansiyon olaym geçti ama uyku hali hala var . 6 ay sonunda turp gibi olcm inşallah ben okulu bile bırakacktm o raddeye geldim ama etrafımdaki insanlar bana öyle destek oldu ki ben onların çabasi ile kendime geldim. Bu sorunun çözümü insan içine karışmak sürekli konuşmak ve doktor...Allah im sana şifa versin inşallah çabuk atlatırsn...

Son düzenleme:
Back