Ankilozan spondilit hastası olan hamileler var mı?

Allah yardımcın olsun canım..inşallah hamilelik şifası olur ağrılarının...

Merhaba mezat.bende hamile kalmadan once cimzia kullaniyordum hamile kalinca birakdim.sen anladigim kadariyla gebelikdede kullaniyorsun.igneyi kullanmana ragmen mi agrilarin gecmiyor.bana cimzia cok iyi gelmisdi.hatta dr.2.trimesterde igneye gecebiliriz demisdi ama ben kortizon ilacla suan idare etmeye calisiyorum.agrim yok degil var ama en azindan dayanilmayacak kadar dgil suan.allah hepimizin yatdimcisi olsun .insallah saglikla dogruralim.

Gebelik öncesi simponi iğnesi kullanıyordum iğne günüm grip olduğum için 15 gün geçti ve atak geçirdim. Doktora gittiğimde de hamile iken cimzia kullanmamın bebek açısından daha iyi olacağını söyledi buna geçtik. Gebelik boyu kullanacağım son iki ay deneriz ama bıraktırmabilirim dedi.

Birşey sormak istiyorum cimzia kullanırken kilo alım yada şişliğin olmuşmuydu ve senin kaç hafta gebeliğin

Birşey sormak istiyorum cimzia kullanırken kilo alım yada şişliğin olmuşmuydu ve senin kaç hafta gebeliğin
Yok hic olmadi.ama ben hamile kalmadan cimzia yi birakdim.hamileligin 2.ayinda agrilarim baslayinca deltacortil icmeye basladim igne kullanmiyorum.hamilelik oncesi igne kullanimimda kilo alimi olmadi .14 haftalik benim gebeligim

Merhaba acaba doğumunuz normal doğum mu oldu.

Benim merak ettiğim şey doğumunuz daha doğrusu doğum şekliniz. Acaba normal doğummu sezaryan mı oldunuz. Normal doğum yapmayı çok istiyorum çünkü. Hastalık gebeliğimin ilk aylarında aktifti şu an ara ara aritaklarım oluyor. Lütfen cevaplarmısınzı. Benim için çok önemli. 32 haftalık hamileyim çünkü. Şimdiden çok teşekkürler.

İyi günler. İnşallah ikinci bebeğinizi de sağlıkla almışsınızdır kucağınıza. Benim sorum şu ki nasıl doğum yaptınız. Normal mi sezeryan mı. Ben 32 haftalık gebeyim ve aynı sıkıntıları yaşadım. İlk gebeliğim olduu için nlrmal doğum yapmak istiyorum. Cevap verirseniz çok mutlu olacağım

35 haftalığım kesinlikle normal doğum istiyorum şuanda da normal doğuma engel bir sorun yok son 2 3 ay kala ilacı bırakacaktık ama bırakamıyorum kalça tutumu olması ihtimaline karşı böyle giderse normal olacak yani. Allah hepimizin yardımcısı olsun ama şunu söylemek istiyorum a.s hastaları gebelikten kesinlikle korkmasınlar beklediğimden daha iyi bir hamilelik geçiriyorum sadece benim kullandığım ilaç sıkıntılı inşallah onunda alatacağız.

Mrb yazınızı gordum ve sormak istedim doğuma kadar kullandınızmı cimzia iğneyi bebeğinizde her hangi bir sorun çıktımı iğneden dolayı bende 34+1 im be atak geçirdim bu zmana kadar iğneyi yapmıyordum ama bugun yapmak zorunda kaldım ve çok korkuyorum bi zararı olurmu bebeğime diye

Konunun üstünden çok zaman geçmiş
Ama benim hidip sorabileceğim bir yerim yok
İnşallah görürüsünüz mesajları
As hastayım. Humira kullanıyodum bebek istediğim için cimziaya geçtik. Cimzayla hamile kaldım
25 haftalık gebeyim
İlk 3 ay kullandım sonra kontrole gittiğimde kestiler iğneyi
Ama ağrım ve tutukluğum olduğu için bir ay önce tekrar başlattılar. Bi tane yaptım yapmıyorum iğneyi
Doktorun biri kullanabilirsin diyor. Biri zarar edebilir diye kesmişti. Ne yapcam bilmiyoru
Ağrılarım gün geçtikçe artıyor. Belim sol bacağım sol kolum tutmuyor
Sırtım çok ağrıyor. Cimziayı gebelil boyunca kullandınız mı
Bebeğiniz umarım sağlıklı doğmuştur
Kızlar konu eskimiş ama nolur cevap verin

Selam nasılsınız bebeğin sağlığı nasıl
Aynı soruları bende sordum
Siz bana yardımcı olur musunuz
Bir önceki gönderim
Bu mesajı görmemiştim :)

İyi geceler kızlar. Ben de fmf+as liyim. Fmf için colchicine vs kineret iğne kullanıyorum. As için melox vermişti dr ama gebelik öncesi bıraktım. 12. haftaya kadar boyun ve ciğerlerde batma şeklinde ağrı yaşadım. Daha sonrasında çok iyiydim Allah'a şükürler olsun. Normal doğum denemek istemedi perinatolog, zorlaman daha sonrası için sıkıntıya sebep olabilir dedi. Genel anestezi yapacaklardı, ben mümkünse epidural olsun dedim, mümkünmüş, disk aralıklarım iyiymiş ve bu şekilde sezaryenle bebeğimi kucağıma aldım.
Kullandığım iğne sebebiyle bebeğin tek böbrekli doğabileceğini söylediler, herhangi bir sorun yaşamadık çok şükür. Son aylarda sebebi bulunamayan su fazlalığı yaşadık, onunla ilgili de bir sorun yaşamadık. Sadece hangi haftalardi hatırlamıyorum birkaç kez fmf atağı geçirdim, karın ağrısı şeklinde.
Tavsiyem romatoloji kontrollerinizi aksatmayin, perinatoloji bölümüne muhakkak görünün. Sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle

Kızlar tekrar meraba
Bir iğne daha yapmak zorunda kaldım dün
Her seferinde yapmıycam bir daha son diyorum ama
Bir aya kalmadan mecbur kalıyorum
Bana romatoloji doktoru sezeryan önerdi
Ama mr lara bakarak değil
Genelde hastalarımıza sezeryan öneriyoruz dedi
Kadın doğum doktorum da aslında normal doğurursun sen diyo
30 haftalık gebeyim
İlaç kulkanıp bebeğini sağ sağlim kucağına alanlar bi yazsın lütfen
Bir de normal doğum yapablar sonradan bi sıkıntı yaşadı mı nasıl oldu
Bizi yalnız bırakmayın yol gösterecek
Başından aynı şeyler geçmiş birileriyle konuşmaya ihtiyacımız var as hastaları olarak

Kadın doğum doktoru as li hastaya kırk yılda bir denk gelir, ama romatoloji doktorları bu hastalık dalında uzman. Romatologun ne diyorsa onu yap, normal doğum belki omurgana leğen kemiklerine zarar verecek, zorlayacaksın sonuçta. Bana romatolog iki doğum şekli de uygun dedi, perinatolog normal önermiyoruz dedi. Sezaryen doğum yaptım.
İğne için de vicdan yapma, sen iyi olacaksın ki bebeğin de iyi olsun. Rabbim korur onu

Merhaba süreciniz nasıl geçti, inşallah iyisinizdir. Cimzianın herhangi bir zararı olmamıştır inşallah

Merhabalar hamile iken cimzia kullandınız mı? Kullandıysanız bebek te herhangi bir zararı oldu mu?

Merhabalar bende fmf hastasıyım ve bir kaç gün önce düşük yaptım o yüzden yıpratıcı bir süreçten geçiyorum aklıma takılan bazı konular var sizin yazınızı okuyunca sormak istedim. Kinereti hamilelikten önce bırakmışmıydınız acaba ? hamileliğin en başından beri kullanmaya devam ettiniz mi? doktorunuz size devam ettirdimi? hamilelik döneminde bir sakıncası var mı ? lütfen bilgi verir misiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…