- 23 Aralık 2014
- 161
- 138
- 53
Pekala ilk 3 ay hic baktirdinmi crp degerine .ve nereni daha cok etkiliyor bu as.Benim ağrılarım 3.ayda bitti.gerçekten hamilelikte vücut daha çok rahatlıyor bu hastalığa karşı sanırım.normalden bile daha zinde oldum çok şükür.ilaç kullabılmaması gerekiyor...
Pekala ilk 3 ay hic baktirdinmi crp degerine .ve nereni daha cok etkiliyor bu asu benim 2.gebeligim ilk gebeligimde 2aylik dusuk yaptim.kalp atislari durdu ama inanilmaz agrilarim vardi dayanamiyordum okadar soylimim.ve crp me baktirmisdim 78 e yukselmisdi.hic ilac kullanmamisdim.aradan 1 sene gecdi suan tekrar hamielyim .ilacsiz geciriyorum suan ama kotkuyorum. Acaba yuksek crp den dolayimi dusuk yaptim die cok korkuyorum .suan agrilarim hafif ilac kullanmiyorum .ama benim gibi as li olan anneler neler yapiyor merakda ediyorum.mesela hamilelik oncesi sen hangi ilaclari kullaniyordun .ve ilk 3 ay ne dereceydi agrilarin.vucudunun neresini etkiledi bana yardimci olursan cok sevinirim...
Ben hastalığımıda yeni öğrenmiştim zaten.daha başlangıç aşamasındaydım as ın.sol bacak bitik haldeydi.kalçamdaan dize kadar bir kasıyodu adım atmayı geç yerimden kalkamıyodum.özellikle kış aylarında sürekli sekiyodum 2 senedir.nedenini bulamamıştık.inşallah hamilelikle iyiye gider ve bidaha eski günlerw hiç dönmem...herkese geçmiş olsun.en önemlisi moralPekala ilk 3 ay hic baktirdinmi crp degerine .ve nereni daha cok etkiliyor bu as.
Tesekkurrler.Ben hastalığımıda yeni öğrenmiştim zaten.daha başlangıç aşamasındaydım as ın.sol bacak bitik haldeydi.kalçamdaan dize kadar bir kasıyodu adım atmayı geç yerimden kalkamıyodum.özellikle kış aylarında sürekli sekiyodum 2 senedir.nedenini bulamamıştık.inşallah hamilelikle iyiye gider ve bidaha eski günlerw hiç dönmem...herkese geçmiş olsun.en önemlisi moral
Merhaba,sizin agrilariniz nasil suanda.hamilelik nasil geciyor?ne kadar mutlu oldum anlatamam,benimki as başlangıcı gibi birşey. tam zamanında tedaviye başladığımı söylüyor doktorlar reaktif artrit-as arasında kaldım.hamile kalır kalmaz ilaçları bıraktım,doktorum hamilelik döneminde hasatalığın uykuya geçeceğini ancak son 3 ay kiloya bağlı ağrılarımın artabileceğini söyledi. Son aylar için çok endişeliyim.
şimdiki dönemde sadece kalça ağrılarım var,o da gece yatakta oluyor. Birşekilde Allah gücünü veriyor,dayanılıyor
yaptığınız özel bir spor var mıydı o dönemde? ben şimdilik yürüyüş yapmaya çalışıyorum.En kısa zamanda da yüzmeye başlayacağım
Merhaba,sizin agrilariniz ne duzeyde suanda.hamilelik nasil geciyorne kadar mutlu oldum anlatamam,benimki as başlangıcı gibi birşey. tam zamanında tedaviye başladığımı söylüyor doktorlar reaktif artrit-as arasında kaldım.hamile kalır kalmaz ilaçları bıraktım,doktorum hamilelik döneminde hasatalığın uykuya geçeceğini ancak son 3 ay kiloya bağlı ağrılarımın artabileceğini söyledi. Son aylar için çok endişeliyim.
şimdiki dönemde sadece kalça ağrılarım var,o da gece yatakta oluyor. Birşekilde Allah gücünü veriyor,dayanılıyor
yaptığınız özel bir spor var mıydı o dönemde? ben şimdilik yürüyüş yapmaya çalışıyorum.En kısa zamanda da yüzmeye başlayacağım
merhaba.. çok şükür şimdilik sıkıntım yok,ilk aylarda kalça ağrım çok oluyordu,şimdi o da yok denilecek kadar az. İlaç kullanmıyorum, crp ye sadece 5 haftalıkken bakıldı,bir daha hiç baktırmadım ama doktorum hamilelikten dolayı da yüksek çıkabileceğini söylemişti.Merhaba,sizin agrilariniz ne duzeyde suanda.hamilelik nasil geciyor
Ne guzel,insallah benimde gecer agrim.omurgam agriyor benimde.bakdirdiginiz zaman kacdi crp degeriniz.ben bugun baktirdim 0.80 ama agrilarim basliyor;( tedirgin oluyorum.hamilelik oncesi as icin ne kullaniyordunuz.ignemi ilacmi.anlamaya calistigim bu as herkezde farkli seyrediyor.acaba hamilelik baskiliyormu yoksa normal mi seyrediyor.merhaba.. çok şükür şimdilik sıkıntım yok,ilk aylarda kalça ağrım çok oluyordu,şimdi o da yok denilecek kadar az. İlaç kullanmıyorum, crp ye sadece 5 haftalıkken bakıldı,bir daha hiç baktırmadım ama doktorum hamilelikten dolayı da yüksek çıkabileceğini söylemişti.
Ben inancımı hiçbir zaman kaybetmedim,Allah'ın izniyle bebeğim bana çok iyi gelecek,bu hastalık da silinip gidecek.
inşallah sizlere de
Ayyy insallah agrilarin gecer rahat edersin.ben ilk hamileligimde dusuk yaptim .acaba as den diyemi cok korkuyorum.o zaman crp 79 a yukselmisdi.hic ilac kullanmamisdim.bu sefer onlem alayim diyorum.benimde omurgamin belime yakin kismi agriyor.kaburga kemiklerime yayiliyor.suan dayanilmayacak boyutta degil.ilac almiyorum.tek parol icdim dun.siz gece uykuda saga sola donerken sorun yasiyormusunuz??nakarat??As hastayım yıllardır bu hastalık benimle pekte şikayetçi değilim alıştım senede iki defa atak yaşıyorum bazen bir defa felçli gibi yatıyorum aslında arkadaşlar o kadar alistimki bir gün bir yerim agrimasa normal değil diyorum neyse ben ikinci cocuguma hamileyim ilk hamilelegim çok iyiydi 4 yaşında oğlum ve doktorum dogumumu sezeryanla yaptı prof. Onermedi normal doğumu bana leğen kemiği yüzünden yani ilk hamilelegim ağrısız sizisiz oldu şuan iki buçuk aylık hamileyim ve bir aydır kalcamdan topuguma kadar ağrı var sekiyorum evde birde sırt ağrım oluyor böbreklere iniyor ordan dolaşıyor vücudu ve hiç bir tahlil yaptirmiyorum gerek duymuyorum ilaç kullanamam zaten öylede böylede cekecez bebisler icin
bende as.hastasıyım sekiz yaşında bir oğlum var 9 ay çok kötü bi hamilelik geçirdim ona ragmen şuan ikinciyi düşünüyorum.Tam bi sene önce hamile kaldım ama pıhtılaşma yüzúnden gelişim bozukluğu oldu kürtaj oldum.şimdi yine hamile kalmak istiyorum ama ağrılarım var gebe kalmak icinde tedavi görüyorum benim durumda olup hamile kalan varmı bu süreçte ilaç kullanan varmî hangi ilaçlarî kullandınîhz[/QUO
Merhaba cnm.bende 13 haftalik hamileyim .ve sirtimda agrilarim oldugu icin deltacortil iciyorum gunde 10 mg.icince rahatliyorum ama insallah bebegime zarari olmaz deltacortilin(kortizon ilaci)benimde kaburga kemiklerim cok agriyor..siz hamilelik boyunca kan sulandirici ilac falan icdinizmi ?Merhaba bende as hastasıyım. Benim geç teşhis ve geç tedavi malesef 16 yıldır benimle.3.5 yaşında bir kızım var .Şuan yine 13 haftalik hamileyim. Öncelikle ilk hamileligimde doktor 2 yıl çocuk yasak iğne tedavisi olacaksin dedi.Ve ben 1 ay tanıdım kendime. O asamadada meleğim tuttu. Velhasıl ilk 3 ay normal geçti. Sonra agrilarim başladı ve alevlendi ben baya ağır geçirmek durumunda kaldım. 4 saatte bir parol ve ayriyeten kortizon tedavisi ile agrilarim baskilanmaya çalışıldı. Ve 28.haftada erken doğum yaptım. Ve bukez tekrar hamileyim bilerek isteyerek o günlere rağmen. Fakat bukez iğne tedavisi oldum as uykuda iken kan sonuclarim normalken doktor onayiyla hamile kaldım. Ondada igneyi bıraktıktan ve ilaclardan 3 ay sonra. Suana kadar gayet iyiydim. Ilk 3 ayim normal geçti. Son bir haftadır hafta yağmurlu onunda etkisiyle belim tutuk yine. Aklıma eski yasadiklarim geliyor fakat. Hayır olmayacak bukez diyorum. Inanc ve umut çok önemli. Ve bu hastalığın sizde ne derece bulunduğu. Ben ileri as olanlardanim. Doktorum 4 4 luk as hastası der benim için .hamileyken kadının vucudunun kortizol salgiladigini duydum. Bu arada hamilelik aşı etkisi yapıyormuş bu rahatsızlık üzerinde. Benim dogumumdan sonra uzun yıllar doğru düzgün ağrım olmadı çok iyiydim. Inşallah bu kez arada yoklamalarla gecirecegim ve vaktinde doğum olacak diye kendime telkinde bulunuyorum. Gerisi nasip. Rabbim bizlere şifa versin. Evlatlarimizida bizlere bagislasin inşaallah. Uzun oldu hakkinizi helâl edin sevgiler..
Canim merhaba, kizimda bende kortizonu ilk 3 aydan sonra kullandım hep .o zaman aynı endiseyi duyuyordum ya zarar verirse diye .Çok şükür sonrasında kortizonla ilgili hiçbi sorun yasamadik. Bana doktor emzirme surecindede kullan demişti hatta .Şuan kullanmıyorum ama tabi bu bel agrilarim gecmezse bana da yol gozukebilir. Böyle az oturup uzandim mi sanki kemiklerim birbirine geçip kitleniyor. 5.aydan sonra hafiflemisti benim geçen sefer. Hep aynı dozda olmuyor gibi. Inşallah uykuda olur doğuma kadar. Allah şifa , sağlıkla vakit doğum versin bizlere insaallah.gidisati paylaşalım yineMerhaba cnm.bende 13 haftalik hamileyim .ve sirtimda agrilarim oldugu icin deltacortil iciyorum gunde 10 mg.icince rahatliyorum ama insallah bebegime zarari olmaz deltacortilin(kortizon ilaci)benimde kaburga kemiklerim cok agriyor..siz hamilelik boyunca kan sulandirici ilac falan icdinizmi ?
Bu arada yok hiç kan sulandirici ilaç kullanmadım cnmCanim merhaba, kizimda bende kortizonu ilk 3 aydan sonra kullandım hep .o zaman aynı endiseyi duyuyordum ya zarar verirse diye .Çok şükür sonrasında kortizonla ilgili hiçbi sorun yasamadik. Bana doktor emzirme surecindede kullan demişti hatta .Şuan kullanmıyorum ama tabi bu bel agrilarim gecmezse bana da yol gozukebilir. Böyle az oturup uzandim mi sanki kemiklerim birbirine geçip kitleniyor. 5.aydan sonra hafiflemisti benim geçen sefer. Hep aynı dozda olmuyor gibi. Inşallah uykuda olur doğuma kadar. Allah şifa , sağlıkla vakit doğum versin bizlere insaallah.gidisati paylaşalım yine
Bu arada yok hiç kan sulandirici ilaç kullanmadım cnm
Ayy. Cok rahatladim.kortizon zarar vermemis kizina allaha sukur.ben de hep endiseliyim ister istemez.ben tabiki 3 aya gelmeden sirt agrilarim bayagi baslamisdi.suan kortizon aldigim icin daha rahatim ama tabiki ilac etkisi gecince basliyor agrilar.benimde hic belime agri vurmuyor.ama as herkezde farkli seyrediyor isde.insallah benimde ilerleyen zamanlarda hafifler senin gibi.ama en azindan ddeltacortil in zarar vermedigini bilmek bir nebze olsun icimi rahatlatti.gunde kac doz aliyordun ilk hamileliginde canim.ve 3 aydan sonra doguma kadar kullandin mi?Bu arada yok hiç kan sulandirici ilaç kullanmadım cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?