Ankilozan spondilit hastası olan hamileler var mı?

fulyan

minik kelebeğim benimle
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2008
1.257
34
163
Ankilozan spondilit hastasıyım.bir çeşit iltihaplı romatizma.omuriliğimle leğen kemiğim arasında iltihap var.29 haftalık hamileyim.dün kontrolüm vardı.herşey yolunda giderse normal doğum olur dedi doktorum.ben de epidural normal istiyorum dedim.bu hastalığımdan dolayı olamayabilirsin dedi.anestezi doktoru karar verir dedi..kafam çok karışık.benim gibi olan var mı acaba?

ben de AS hastasıyım,10 yıllık,oğlumu o şekilde doğurdum ve sorun yaşamadım.Zaten anestezi uzmanı başımda bekliyordu.

ben de AS hastasıyım,10 yıllık,oğlumu o şekilde doğurdum ve sorun yaşamadım.Zaten anestezi uzmanı başımda bekliyordu.

teşekkür ederim cevabın için.sağol.umarım benim de seninki gibi sorunsuz olur.

merhaba ben de ankılozan spondılıt hastasıyım ve 14 haftalık gebeyım.ne tur egzersızler yaptınız acaba gebelık surecınd ne yapabılırm?

merhaba bende asliyim 35 haftalık hamileyim önümüzdeki hafta doğum şekline karar verilicek normal doğumdan çok korkuyorum bakalım ne olucak..

doğum sırasnda hastalıkta alevlenme yoksa veeee en önemlisis omurgadaki diskler arasında kapanma yoksa romatoloji doktorum bana epidural olabılırsın dedi.
sizde ılk olarak romatızma doktorunuzla gorusup onun dedıklerınıd anesteziste aktarrsanız sizi en sağlıklı sekılde yonlendırır sanırım. ama ben mesela normal dusunuyrum epidural olmasada normal dusunuyorum kı hastalık dogumdn sonra alevlenecek ve hem sezeryan agrısı hem bebek bakımı yapılacak sey değil. bu sebeple norml dogumda ayakanma daha kolay oluyor.

merhaba ben de ankılozan spondılıt hastasıyım ve 14 haftalık gebeyım.ne tur egzersızler yaptınız acaba gebelık surecınd ne yapabılırm?

ılık suyla dus aldıkta sonra esneme hareketlerı yapabılırsınız. suan ıltıhaplanma donemındeysenız bir kişinin yardımıyla esneme yapmanız lazım ıltıhap gecene kadar kendı gucunuzle spor yasak bıldıgım kadarıyla

Merhaba arkadaşlar,
Konu epey eskiymiş ama, bu hastalıkla uğraşıp da bir yandan hamile kalmaya çalışanlar var mı merak ediyorum..

Merhaba arkadaşlar,
Konu epey eskiymiş ama, bu hastalıkla uğraşıp da bir yandan hamile kalmaya çalışanlar var mı merak ediyorum..

ben varım canım yeni geldim:) 1 ay oldu teşhis konalı ve şu an gebe kalmak istiyorum. tabi 5 ay öncesinden bir de düşüğüm var. doktorlar hastalığın gebelik üzerinde olumsuz bir etkisi yok diyorlar.

ben varım canım yeni geldim:) 1 ay oldu teşhis konalı ve şu an gebe kalmak istiyorum. tabi 5 ay öncesinden bir de düşüğüm var. doktorlar hastalığın gebelik üzerinde olumsuz bir etkisi yok diyorlar.

Merhaba, bir fizik tedavi doktoru çekilen filmşme bakıp AS teşhisi koymuştu. Ağrım sızım da olmadığı için çok önemsemedim. Şimdi bu postları okuyunca ciddiye bindi kafamda iş. AS tanısı nasıl konuluyor? Kan testi filan mı yaptırmak lazım?

kan testi de yapılıyor tabi kanda bir gene bakıyorlar hla b27 diye o pozitifi çıkınca teşhis konmuyor ama as olduğunu düşündürüyor. esas tanı sakloileit mr da çıkıyor canım. bu mr leğendeki eklemlerde iltihap ödem olup olmadığını gösteriyor. zaten öğrenince de hemen bir şey yapamıyorsun ben sadece egzersizle yetiniyorum bir de sigarayı bırakmaya çalışıyorum. onun haricinde ilaca başlamadım çok ağrım olursa ağrı kesici alıyorum bir tane onu da sık almamaya çalışıyorum. peki senin ağrıların oluyor mu?

merhaba bu ayın 30 u yani 30 kasım 2015 veya bir kaç gün daha geç olabilir, BİLGE SALİH adında bir yazarın ANKİLOZAN SPONDİLİT VE ROMATOİD ARTRİT İN BİTKİSEL TEDAVİSİNE dair bitkisel tedavi kitabı çıkacakmış bekliyoruz, kitap kitapyurdu.com da çıkacakmış, yazar adı ile arandığında kalp damar tıkanıklığına dair bu yazarın bir kitabı var kitapyurdu sitesinde. Biraz daha bekleyelim görelim, kim bir zerre fayda görse siz ben dahil ne mutlu bize. selamlar

Merhaba hanımlar..bende AS hastasıyım.şuan 2 aylık hamileyim.ağrılarım hep gece alevleniyor.sağdan sola dönemiyorum.nasıl 7 ay geçecek ilaçsız hiç bilmiyorum.neler yapmam gerekiyor lütfen yardım edin...(

Merhaba,
Ben de AS hastasıyım, bir çocuk annesiyim. Hamileliğin ilk 4-5 ayı ben de öyle ağrılı geçirdim, ama merak etmeyin 5 aydan sonra hepsi bir anda bitiyor...
Bana doktorum şöyle açıklamıştı;
Hamileliğin son aylarına doğru, vücut kendini doğuma hazırlamaya başlar. Bu da, bebeğin doğum kanalından rahat çıkması için kalçaların açılmaya başlaması demektir. Bu açılma doğuma kadar 2-3 ay sürer ve bu sürede beyin, kalça ağrısına karşı bir çeşit ağrıkesici hormon salgılamaya başlar. Böylece bu hormon sayesinde tüm ağrılar en aza iner.

Tanıdığım tüm AS hastası hamilelerde aynı şey oldu, merak etmeyin bitecek ağrılar. Hatta o ağrısız dönem, doğumdan sonra da emzirdiğiniz sürece devam edecek. Benim 1,5 yıl sürmüştü doğumdan sonra, hiç ağrı çekmeden.

ne kadar mutlu oldum anlatamam,benimki as başlangıcı gibi birşey. tam zamanında tedaviye başladığımı söylüyor doktorlar reaktif artrit-as arasında kaldım.hamile kalır kalmaz ilaçları bıraktım,doktorum hamilelik döneminde hasatalığın uykuya geçeceğini ancak son 3 ay kiloya bağlı ağrılarımın artabileceğini söyledi. Son aylar için çok endişeliyim.
şimdiki dönemde sadece kalça ağrılarım var,o da gece yatakta oluyor. Birşekilde Allah gücünü veriyor,dayanılıyor

yaptığınız özel bir spor var mıydı o dönemde? ben şimdilik yürüyüş yapmaya çalışıyorum.En kısa zamanda da yüzmeye başlayacağım

Çoook teşekkür ederim içim rahatladı inaının.artık psikolojim bozuldu.nasıl geçecek7 ay dıye düşünüyodum.Allah tüm hamilelerin ağrılarına şifa versin..sevgiler ....

Merhaba karammmsam ,bende as hastayim cimzia igne kullaniyordum .1 ay once birakdim igneyi suan yaklasik 4 haftalik hamileyim.merak ettigim suan sirtim da cok hafif agrim var.siz hamilelik surecinde crp nize baktiriyormusuniz.ve yukselme varmi bu degerinizde.bana deltacortil baslayabiliriz dedi romotologum ama ben dayanabildigim kadar dayanmaya calisicwm ilacsiz.suan hamileliginiz nasil geciyor acaba?

Diger arkadaslarda cvp larsa sevinirim.bu donemde ilac kullandilarmi ve crp degerleri ne durumda.tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…