ben de AS hastasıyım,10 yıllık,oğlumu o şekilde doğurdum ve sorun yaşamadım.Zaten anestezi uzmanı başımda bekliyordu.
merhaba ben de ankılozan spondılıt hastasıyım ve 14 haftalık gebeyım.ne tur egzersızler yaptınız acaba gebelık surecınd ne yapabılırm?
Merhaba arkadaşlar,
Konu epey eskiymiş ama, bu hastalıkla uğraşıp da bir yandan hamile kalmaya çalışanlar var mı merak ediyorum..
ben varım canım yeni geldim:) 1 ay oldu teşhis konalı ve şu an gebe kalmak istiyorum. tabi 5 ay öncesinden bir de düşüğüm var. doktorlar hastalığın gebelik üzerinde olumsuz bir etkisi yok diyorlar.
Merhaba, bir fizik tedavi doktoru çekilen filmşme bakıp AS teşhisi koymuştu. Ağrım sızım da olmadığı için çok önemsemedim. Şimdi bu postları okuyunca ciddiye bindi kafamda iş. AS tanısı nasıl konuluyor? Kan testi filan mı yaptırmak lazım?
Merhaba hanımlar..bende AS hastasıyım.şuan 2 aylık hamileyim.ağrılarım hep gece alevleniyor.sağdan sola dönemiyorum.nasıl 7 ay geçecek ilaçsız hiç bilmiyorum.neler yapmam gerekiyor lütfen yardım edin...merhaba bu ayın 30 u yani 30 kasım 2015 veya bir kaç gün daha geç olabilir, BİLGE SALİH adında bir yazarın ANKİLOZAN SPONDİLİT VE ROMATOİD ARTRİT İN BİTKİSEL TEDAVİSİNE dair bitkisel tedavi kitabı çıkacakmış bekliyoruz, kitap kitapyurdu.com da çıkacakmış, yazar adı ile arandığında kalp damar tıkanıklığına dair bu yazarın bir kitabı var kitapyurdu sitesinde. Biraz daha bekleyelim görelim, kim bir zerre fayda görse siz ben dahil ne mutlu bize. selamlar
Merhaba hanımlar..bende AS hastasıyım.şuan 2 aylık hamileyim.ağrılarım hep gece alevleniyor.sağdan sola dönemiyorum.nasıl 7 ay geçecek ilaçsız hiç bilmiyorum.neler yapmam gerekiyor lütfen yardım edin...(
Merhaba,
Ben de AS hastasıyım, bir çocuk annesiyim. Hamileliğin ilk 4-5 ayı ben de öyle ağrılı geçirdim, ama merak etmeyin 5 aydan sonra hepsi bir anda bitiyor...
Bana doktorum şöyle açıklamıştı;
Hamileliğin son aylarına doğru, vücut kendini doğuma hazırlamaya başlar. Bu da, bebeğin doğum kanalından rahat çıkması için kalçaların açılmaya başlaması demektir. Bu açılma doğuma kadar 2-3 ay sürer ve bu sürede beyin, kalça ağrısına karşı bir çeşit ağrıkesici hormon salgılamaya başlar. Böylece bu hormon sayesinde tüm ağrılar en aza iner.
Tanıdığım tüm AS hastası hamilelerde aynı şey oldu, merak etmeyin bitecek ağrılar. Hatta o ağrısız dönem, doğumdan sonra da emzirdiğiniz sürece devam edecek. Benim 1,5 yıl sürmüştü doğumdan sonra, hiç ağrı çekmeden.
Çoook teşekkür ederim içim rahatladı inaının.artık psikolojim bozuldu.nasıl geçecek7 ay dıye düşünüyodum.Allah tüm hamilelerin ağrılarına şifa versin..sevgiler ....Merhaba,
Ben de AS hastasıyım, bir çocuk annesiyim. Hamileliğin ilk 4-5 ayı ben de öyle ağrılı geçirdim, ama merak etmeyin 5 aydan sonra hepsi bir anda bitiyor...
Bana doktorum şöyle açıklamıştı;
Hamileliğin son aylarına doğru, vücut kendini doğuma hazırlamaya başlar. Bu da, bebeğin doğum kanalından rahat çıkması için kalçaların açılmaya başlaması demektir. Bu açılma doğuma kadar 2-3 ay sürer ve bu sürede beyin, kalça ağrısına karşı bir çeşit ağrıkesici hormon salgılamaya başlar. Böylece bu hormon sayesinde tüm ağrılar en aza iner.
Tanıdığım tüm AS hastası hamilelerde aynı şey oldu, merak etmeyin bitecek ağrılar. Hatta o ağrısız dönem, doğumdan sonra da emzirdiğiniz sürece devam edecek. Benim 1,5 yıl sürmüştü doğumdan sonra, hiç ağrı çekmeden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?