• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anketörlük Hakkında

Ocean

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
10 Mayıs 2007
8.282
1.849
723
39
Arkadaşlar merhabalar...
Acaba aranızda anketörlük yapan var mı?
Bir kaç yere başvurdum, bir yerden aradılar ama geri dönmediler..
Bu konuda tecrübesi olanlar varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Ben öğrenciyken anketörlük yapmıştım izmirde... Konusuna ve kriterlerine göre bölge veriyorlar atıyorum siyasi anketlerde; bir mahalleden 8 i kadın 8 i erkek 18-65 yaş arası 16 kişi gibi... Yine atıyorum a firmasının bebek mamaları var; sadece bebeği olan anneleri bulmanızı isteyebilirler... Gelen çalışmaya göre bu kriterler değişebiliyor tabii... Gelelim ödeme şekline Siz anketleri yapıyorsunuz ödemeyi 15 gün sonra yapıyorlar.. Çünkü hile olmasın diye yaptığınız anketler doğrulanıyor... Yaptığınız kişiler aranıyor... Anket başına uzunluğuna kısalığına ve konusuna göre verecekleri ücret değişiyor.. Yaptığınız anket başına 1 YTL ile 2 YTL yada çalışmaya göre 50 kuruş ücretlendiriliyor.. 30 anket yaparsanız 1 YTL den 30 YTL kazanıyorsunuz... Şunuda söyleyeyim şirketide iyi seçmeniz lazım ben yaptığım anketlerden hep paramı aldım er yada geç... bazı firmalar ödeme yapmayabilirler.. Ben hep aynı şirketle çalıştım... Zorluklarını anlatayım size insanlar pazarlamacı zannedip anket doldurmak istemiyorlar.. Ben çok zorlanmadım... Bir keresinde siyasi bir ankette anket yaptığım kişi bana çok kızdı oturdum ağladım sonra kendime gelince tekrar başladım.. B u arada yasal olmayan hiç bir şey yok... Bütün izinleri alınmış olarak siyasi anketleri yapıyorsunuz... zorlukları bunlar... Evde yapılan anketlere korkarak giyorsunuz... ama başıma hiç kötü birşey gelmedi oda pozitif biri olduğum için koruma altında olduğumu düşünüyorum... Allah kötü insanlarla karşılaştırmıyor beni... Ona teşekkür ediyorum... Hatta izmirin en kötü semtine gitmişim haberim yok tepecik hastanesi arkasında bir kozmetik firmasının anketlerini yapmak için dört gözle beklemişler beni sağsağlim çıktım oradan :) .... çocuklar mahalleye girer girmez arkamda dolanmaya başladılar abla çantana dikkat et falan filan.. neyse kısca ben anket yapmaktan keyif aldım bilmediğim bir sürü konunun farkına vardım... Şu anda bulunuğum bölgede olsa yapmak isterim benim için keyifli...

çok emek isteyen az para veren bir iş.......bende müracat etmiştim sayfa başına 1 ytl verdiler 3 günde bitirmemizi istediler...

ya ben de anketörlük yapmak için bikaç kere başvurdum ama geri dönmediler.
parası çok azmış ama.. anket başına olunca çok az oluyormuş..
keşke sabit bir parası olsaymış..

yliza çok tşk ederim verdiğin bilgiler için.

ya ben bursada oturuorum ve net 500 ücret ssk ve serviside var güsel gibi aslında

ızmir de yapıp paramızı alabilcegimz guvenilir bi yer var mı? ben ist cok yaptım hep aldım ama burada bi yer bilmiorm

kızlar eskişehirde bilen var mı acaba başvurabileceğim yer nette bulamadım öğrenciyim ve en uygun yapabileceğim iş bu sanırım lütfen bilen yazsın teşekkürler

Back