Anketler tehlikeyi gösterdi

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698

Ekmeleddin İhsanoğlu ismi CHP ve MHP seçmeninde hayal kırıklığı yarattı. Araştırma şirketlerinin son anketlerine göre, İhsanoğlu'nun aday olması durumunda, seçmenin yüzde 30'a yakınının sandığa gitmeyecek... Bu durum, Tayyip Erdoğan'ın ilk turda Çankaya'ya çıkarılması sonucunu doğuruyor.

03 Temmuz 2014 Perşembe 13:19

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Köşk adaylığı, CHP ve MHP seçmeninde rahatsızlık ve hayal kırıklığı yarattı.

Bu durum, son seçim anketlerine de yansıdı. Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, seçmenin yüzde 30'u oy kullanmayacak.

MAK araştırma şirketi, bu oranı yüzde 31 olarak açıkladı. Gezici şirketinin araştırmasında sandığa gitmeyecek yurttaşların yüzde 65'inin CHP ve MHP tabanından olduğu sonucu çıktı. Seçmenin sandık başına gitmemesinin en önemli nedeni ise İhsanoğlu'nun aday olması...

ORC şirketinin araştırmasına göre CHP'lilerin yüzde 68'i, MHP'lilerin ise yüzde 25'i, İhsanoğlu'ndan memnun olmadığını belirtti.

GENAR şirketi de yurttaşlara "CHP ve MHP’nin çatı aday olarak gösterdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığını destekliyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Katılımcıların yüzde 66,3'ü İhsanoğlu'nu desteklemediğini belirtti.

MAK şirketinden Mehmet Ali Kulat, 10 Ağustos seçiminin en önemli göstergelerinden birinin katılımın düşüklüğü olacağını söyledi.

Kulat, "Özellikle CHP ve MHP seçmeni içinde sandığa gitmeyeceklerini ifade edenlerin oranı küçümsenmeyecek düzeyde" dedi. Kulat, "Seçime katılımın CHP ve MHP seçmeni noktasında düşük olması AKP adayı lehine çift çarpan etkisi yapacaktır"uyarısında bulundu.

ulusalkanal.com.tr

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/anketler-tehlikeyi-gosterdi-h31485.html

Şahsen ben ve benim gibi düşünenler için bir tehlike çanı çaldıgı felan yok defaatle yinelemiştik bir başlık altında ekmeleddinin çatı adaylıgı bize göre chp'yi ipe götürür deyü ama begenilmemişti yorumlar..

Bana göre tablodan gayet memmunum birileri için tehlike çanı çalıyor,birileri için tablo gayet tatmin edici..

Gerçekten çatı adaylıgında birleştigi partilerin zaten seçmen kitlesi doyurucu degil nasıl cesaret edip ekmeleddin beyi tercih ettiler akıl kârı degil..

Emine ülker tarhan'ın kastettigi akıl tutulması olsa gerek

Stratejik yanlış yapıldı..Çok da yazık edildi.

Bazı kesim için mantık şu olacak ; ikisini de istemiyorum. Ama kimi en çok istemediğimi biliyorum !

İsrarla AKP liler tutuştu diyenler vardi :)) kimsenin tutuştuğu yok dedik ama anlatamamistik bak anketler ne diyor :)

Ekmeleddin ve Erdogan yarisi;real madrid ve çırçırspor un karsilasmasi gibidr :)

çırçırspor süpermiş

ya zaten kimi çıkarsalar şansı düşüktü göz önünde birini çıkartıp ismini itibarsızlaştırmayalım diye düşündüler sanırım çok da doğru bir aday o yüzden

Maalesef ülkemiz siyasetinin acı bi gerçeği,Erdoğan'a adam akıllı bi rakibin olmaması.Bu yüzden kazanıyor bu adam ve kazanacak,öyle ya da böyle..

Bir kadın aday olmalıydı.Herkesin gönül rahatlığıyla evet diyebileceği... Benim adayım Meral Akşener idi ama kısmet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…