Ankastrelerde Temizlik Sorunu Yaşayanlar

Ushi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2009
55
0
86
46
Samsun
Her yemekte yapılmasında ocak kirlenir, kirlenmemesinin bir mümkünü yok. Yemek yaparken ocak yüzeyi ısındığı içinde yemek ocağın üzerine yapışır. Hatta yemek taştığında ocak yüzeyine yapışacağı bilindiği için daha ocak yanarken tencere kaldırılır ve silme işlemi başlar. Kuruyup kalan yemek damlaları bazen ocağa öyle bir yapışır ki bol miktarda deterjanla birlikte süngerin sert kısmı kullanılır. Sonuç olarak ocak çizilir.

Ankastreler çok şık görünür orası kesin fakat bu ocakları kullanmak normal ocaklara göre en az 10 kat daha zordur. Her yemekte yapılmasında ocak kirlenir, kirlenmemesinin bir mümkünü yok. Yemek yaparken ocak yüzeyi ısındığı içinde yemek ocağın üzerine yapışır. Hatta yemek taştığında ocak yüzeyine yapışacağı bilindiği için daha ocak yanarken tencere kaldırılır ve silme işlemi başlar. Kuruyup kalan yemek damlaları bazen ocağa öyle bir yapışır ki bol miktarda deterjanla birlikte süngerin sert kısmı kullanılır. Kromdan, paslanmaz çelikten, İnox sacdan mamul yüzeyler çok daha fazla ısındığından yemek çok daha kötü yapışır. Çizmez denilen temizlik maddeleri ve bezler de en dikkatli kullanılanı bile çizer.

Davlumbazlarda yemek buharı ile birlikte kirlenir ve yağlanır. Davlumbazlar içinde sonuç kaçınılmazdır. Birde sildikçe bezin izi dalga dalga belirir. Gören silinmemiş zannetse de belki de defalarca silinmiş ve kurulanmıştır. Sık silindiği üzerindeki çizilmelerden anlaşır.

Ankastre evyelerin özellikle tezgâh kısmı ve lavabosunun kenarlarındaki su lekeleri hemen her seferide kireç olur onlar çok kısa bir sürede oraya yerleşir ve kalırlar. Kireç çözücüler zamanla metal yüzeyi karartırlar. Bilinçsiz küçük bir ovalamayla dahi yüzey hemen çizilir.

Ankastrelerin tamamının bakımı zordur. Alan bir diğerine “bilseydim alır mıydım” der ama diğeri dinlemez çünkü kendisinin çok daha titizlikle kullanacağını ve sorun yaşamayacağını düşünür.

Bu şıklıktan vazgeçmek mi gerekir? Tabii ki hayır. Almanya’da geliştirilen nano teknolojik yüzey koruma ürünleri yüzeye tatbik edildiğinde yapışmayı engelliyor. Dolayısıyla deterjana gerek kalmadan kirler kolaylıkla yüzeyden çıkartılabiliyor. Marifetleri bununla da sınırlı kalmıyor. Krom ve paslanmaz çelik yapısını ve parlaklığını koruyor, parmak izlerini azaltıyor, temizleme işlemi sırasında meydana gelecek çizilmeleri önlüyor.

alkisalkisalkiserak edenlerin arama motorlarına “nano teknolojik yüzey koruma” yazmaları yeterli. ürünler ve fiyatları karşınıza çıkacaktır. Korumalar kolay kullanımlı ve uygun fiyatlı. İki çeşit ürün kullanılması gerekiyor. Korumanın bir tanesinin senede bir kere yapılması yeterli. Diğerini ise yüzeyin ihtiyacına göre birkaç haftada bir kere veya birkaç ayda bir kere yüzeye sürülmesi gerekiyor. Bu iki ürün 1 mutfak içerisinde olan ankastre ürünleri için 1 sene yeterli oluyor. Ürünler kolay kullanımı ve uygun fiyatının yanında insan ve çevre dostu Münih üniversitesinde yapılan araştırmada birçok ödüle layık görülmüş.
 
Öko-Stein ve Chromglanz kullanabilirsiniz.Yedimetalurji den bağlantı kurabiliyorsunuz. Ayrıca deri eşyalar ve koltuklar içinde farklı ürünleri ve koruyucuları bulunuyor. ankastre ürünler tmizliği ve bakımından, spor ayakkabı temizliği,bahçe mobilyaları,camlarınız, kristaller,plastiklerijaluziler,radyatöreler,altın,gümüş, cilalı tahtalar lavobolar,mobilyalarda da kullanabiliyorsunuz.
 
Back