Ankara'daki ikiz anneleri doğumu özelde mi devlet hastanesinde mi yapacaksınız?

pioner

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2008
122
1
Ankara da olup ikizlere hamile olanlar veya doğum yapmış olanlar bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Doğumunuzu özel hastanede mi devlet hastanesinde mi yapacaksınız? Doktorunuz kim? Malum ikiz gebelik riskli gebelik sınıfına giriyor ve erken doğum riski de çok yüksek. özel hastanede erken doğum gerçekleştiği taktirde yenidoğan ünitelerinin fiyatları heralde çok pahalı olacaktır. Uzun süre küvezde kalmaları gerekirse altından kalkılmaz bir maliyet çıkar mı? Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Merhaba,
Ben ikiz kızlarımı kaybettim maalesef.Ancak öncesinde sizin gibi ararştırmalar yapmıştım.Devlet hastanelerini bilmiyorum.Özel hastaneler aarsında yenidoğan ünitesi en iyi olan Güven Hastane'si dediler.Bebeklerin günlüğü 100 liraydı.
akay Hastanesi'nde ilk 10 gün ücretsiz.
Bu arada ben memurum.SGK güvenceili 2010 fiyatları bunlar.
Ben de sizi gibi araştırıyordum.Kara kara düşünüyordum eğer uzun süre kuvözde kalmaları gerekirse maddi olarak nasıl karşılarız diye.( Eşimin istikrarsız iş durumları yüzünden ) Sonra ansızın kaybettim kızlarımı.Şimdi şöyle düşünüyorum : Keşke onlara birşey olmasaydı,ben kuru ekmek yeseydim ama onlar yanımda olsaydı.

Çok üzüldüm İnşallah Allah en kısa zamanda tekrar nasip eder. Herşey nasip kısmet ama çok kötü bir psikoloji biliyorum. Benim de başımdan dış gebelik geçmişti.Allah tekrar nasip eder de yaşadıklarını unutursun inşallah...

Çok teşekkür ederim.İnşallah sizin herşeyiniz yolunda gitsin,sağlıkla alın bebeklerinizi kucağınıza :))

canım bende çok araştırdım ama biliyosun ikizlerin riskleri çok fazla bunu bile bile devlet hastaneye gidemeyiz bizimde maddi durumumuz çok ii değil doğumdan sonra masraflarda var ama sağlıkla dünyaya gelemedikten sonra napıyım ben parayı şuan herşeyden kısıp doğum parası biriktiriyoruz.gecenin bi yarısı erken doğumumuz olsa hangi devlet hastane bizimle ilgilecek bebekler için yoğun bakım ünit uygun olacakmı asistanlar başımızda olacak vs birsürü olumsuz şey...biz ankarada şükran hanıma gidiyoruz onun anlaşmalı olduğu hast den birine gidecez sanırım hrs hastanesi olacak

merhabalar ben üçüzlewrimi ankarada etlik zübeyde hanımda dünyaya getirdim 29+6 haftalıklardı çok şükür gayet iyi durumda bence güvenebilirsiniz özellikle hemşireleri çok deneyimli ve yenidoğan uzmanı nihal hanım var çok iyi eğer özele gücü yetemeyen varsa ve birde bence her özelde çok iyi devlettekiler daha çok vaka görüyor ve çalışanlar sürekli değişmediği için daha deneyimli

merhaba ben ikiz bebeğe hamileyim inşallah bir kızımız bir de oğlumuz olacak ben şimdi özgür derenin kliniğine gidiyorum özgür hoca hacettepe riskli gebelikler bölüm başkanı. benim karnımda 7 tane bebek vardı etlik lokman hekim benim hamile kalamayacağımı söyledi ilk aşılamada 7 bebek oldu sonra özgür hoca bebek sayısını 2ye düşürdü yaptığımız en doğru şey özgür hocayı bulmak oldu. şimdi 24 haftalık hamileyim en büyük korkum erken doğum ve küvez sizce hacettepe bunun için nasıl?

arkadaşlar ben de şuan kastamonunun bi ilçesindeyim kastamonuya gidiyoruz kontrollere doktorum çok iyi fakat ikizlerde erken riski falan var biliyosunuz tedirginim evim hastaneye 1saat diye. ailem ankarada ankarada doğum yapan arkadaşlar hastane ve doktor ismi verirlerse sevinirim. yavaş yavaş program yapmam gerekiyor artık çünkü.

öncelikle rabbim hepinizin bebişlerini sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin..inş. küveze girmeden beişlerinizi alıp dönersiniz evinize:)) ben hacettepede doğum yaptım.. 34 haftalık ikiz kızlarım var.. 15 gün küvezde kaldık, yoğun bakımdaki tüm dr ve hemşireler sağolsun çok iyi baktılar kızlarıma, ayrıca hergün gidip kendim yaptım bakım ve beslenmelerini istediğin saatte git gör hepsi memnun oluyor anne geldi diye kucağına veriyor bakımını öğretiyor.. benim kızlarımın önemli bir problemi yoktu sadece kusmaları vardı ve anne sütünü kusmadan almaya başlayınca taburcu olduk..

allah sabır versin canım..maddiyatı düşünüyoruz insan olarak ama önemli olan onları sağlıkla kucağımıza alabilmek için dua etmek olmalı.. çok zor bir gebelik geçirdim.. son aylarım hastanede yatarak geçti.. çok şükür ki dr umunda desteğiyle onlara kavuştum.. rabbim seninde kucağını doldursun inş.

evet asistanlar başımızdaydı yoğun bakım ünitesinde.. ama hocalarının haberi olmadan anne sütünün cc ni bile değiştirmiyorlardı.. her sabah ve akşam hocalarıyla vizit gezip onlara bebekler hakkında bilgi veriyorlardı ve her gelen vede telefonla arayan anne babaya bilgi veriyorlardı.. allah razı olsun o asistanlardan, sonuçta uzmanlığını almak için asistanlığını yapmak zorundalar.. ve bir çok hocanın hastalarıylada asistanları ilgilenir.. hoca çoğu zaman karar verir asistanlar uygular.. umarım sağlıcakla kucağına alırsın..

Allah sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin..

canım inş. erken doğum olmaz 24ten 28 e kadar çok dikkat cnm o haftaları bir geçersen hayırlısıyla daha fazla gidersin inş. benim dr hep öyle dedi öylede oldu.. 37-38 lere gelen var, rabbim sanada kısmet etsin.. hacettepede doğuma girecek mi özgür hoca? ben memnundum hastaneden herkesin isteklerine cvp vermeyebilir abi devlet hastanesi ama benim tek isteğim sağlıkla bebeklerime kavuşmaktı..

ben hacettepe de sinan beksaç ın hastasıydım, çokta memnundum kendisinden.. ama baştan beri takip etti gebeliğimi.. haftası büyük gebeleri kabul ediyorlar mı bilgim yok.. bence hastaneleri arayıpbilgi al.. zekai tahir burak hastanesininde iyi drları varmış.. nuri danışman mesela arkadaşım çok memnundu.. dr ve hastane tavsiyeleriniz diye bir topik var kk da oradan bak istersen ankaradakilere.. özel olarakta güven iyi diye biliyorum cnm.. rabbim sağlıcakla kucağına almayaı nasip etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…