ANKARA'DA YAŞAYANLAR ? BİR GÖÇ MESELESİ..

çok haklısınız eğitim çağında çocuğum olmasa bir dakika durmam ne Ankara da ne de İstanbulda.ömrümüzü çalan yaşadığımızı sandığımız ama yaşamadığımız yerler .deniz kıyısı küçük kasabalarsa cennet

çubukta okul yoktur ki doğru dürüst.ben iyi bir yerde oturuyorum biz bile okuldan öyle çektik ki sonunda koleje verdim.iyi okulların olduğu yerlerde ev kiraları 5000 binden başlar ankara da

Ankara şartlarını bilmiyorum. Dediğiniz gibiyse o da sıkıntı. İç Anadolu'da bir şehirde yaşıyorum öyle ustaya 8.000-13.000 gibi rakamlar vermezler sanıyorum. (Özel okul öğretmeni, sanayideki mühendisi asgari ücretten azıcık fazla alıyorlar ona kıyasla ustaya ne kadar verilir bilemiyorum) Ama giderler de Ankara, İstanbul kadar yüksek değil. En azından okul olarak devlet okulları içinde özelle kapışanlar oluyor. Kiralar heryerdeki gibi arttı ama 3500 civarına site içi güzel bir evde oturulur. Çok çok iyi bir semtte eski bir evde 1500 e oturuyorum mesela.
Özel bir sebebi yoksa Ankara'ya taşınmakta mantıklı değil.

Herkesin düşüncesine saygı duyarım, elbette tüm ebeveynler çocukları iyi okullarda iyi eğitim alsın istiyor ama bir tek Ankara İstanbul gibi büyükşehirlerde kaliteli eğitim var yanılgısına düşüyorlar bence.

Bu şehirlerin dışında da gayet kaliteli okullar var, özel okul da bulunuyor rahatça.

En iyi liselere bakıyorsunuz, İstanbul Ankara dışında Adana’da da listeye giren lise var, Malatya da, Trabzon’da da var.

Türkiye nin pek çok şehrine gittim, Ankara da gezilecek yer yok diyenlere şaşırıyorum açıkçası. Valla paran varsa gidecek o kadar çok yer var ki, İstanbulla tabiki kıyaslanamaz bu açıdan ama İstanbul'un da o kalabalığına değmez. Tabi ki her yerde olduğu gibi oturduğun muhitlede alakalı bir durum

benim hayalim küçük bir kasaba deniz kıyısında.araştırdık okul yoktu maalesef istediğimiz gibi.trabzon malatya adana kayseri vb şehirlerden çok başarılı arkadaşlarım vardı dereceyle üniversite kazanmış ama.

manzarası olmayan tonla cafe var restaurant var .kışın hele gidilecek hiç bir yer yok.tiyatro opera hariç demiştim zaten.28 yıldır buradayım.olsa bilirdik değil mi?kızılay eski kızılay mı sizce?en iyi muhitlere gidiyorum haftasonları.yemek yiyip bir şeyler alıp dönüyoruz.bu beni tatmin etmiyor.aynı ksır döngü.

Cafe restorandan bahsetmedim ki. Yaz için havuzlar, Kızılcahamam'da havuzlu oteller, İncek, kışın sobalı, ısıtmalı alanlar var vb. Bu krizden önce her h.sonu biryerlere giderdik biz. en basiti h.sonu için ya da günübirlik şehirler. Tabi ki kişiden kişiye değişir. Kızılay berbat bir yer,mecbur olmadan inmem bu arada.

siz yüzde 10 un gidebildiği yerleri söylüyorsunuz ama .pandemi öncesi giderdik kızılcahamam otellerine.şu an fiyatları aşırı pahalı.aslında değil de bizim alım gücümüz düştü .incek de bir kahvaltı 4 kişi dünya para .yakıtı vs de var.istanbuldakilere boğazda iyi bir restaurantta balık yiyin manzaraya karşı demek gibi olmuş.ya da Nişantaşında Bebek de.parası fazla olana van da güzel trabzon da mersin de

Evet evet zaten şu anda simitciye bile düşünerek gidiyoruz demin eşime dedim eskiden olsa yarın kahvaltıya giderdik diye bende çantaya birşeyler atıp eymir e mi gitsek diye düşünüyorum.

Evet evet zaten şu anda simitciye bile düşünerek gidiyoruz demin eşime dedim eskiden olsa yarın kahvaltıya giderdik diye bende çantaya birşeyler atıp eymir e mi gitsek diye düşünüyorum.
mahalledeki parka gittik bugün içecek aldım marketten biraz da abur cubur evden de getirdik bir şeyler.100 tl yi geçti market masrafı.gel de git inceğe brunch a.avm ye bile yetişemez olduk.her hafta başka fiyat mönüler.yarın sinemaya gideceğiz.fiyatlarından haberim yok.köyümüze dönsek gidecek köy yokk

Pikniğe gider evet ama bir çubuklu olarak yazın sebze meyve o kadar ucuz oluyor ki hayvancılık bölgesi de olduğu için et süt de çok uygun ayrıca İstanbul u görmüş biri olarak yaşanılacak yer değil.Cubuk sessiz sakin bir yer

Yobaz derken o dediğiniz heryerde var.Mesela hala çocuklar kapının önünde oynayabiliyor bilmem anlatabildim mi ki yobazliksa bu kabul ediyorum yobaziz

Deniz kıyısı olmasa bile, bahçesi olan bir köy-kasaba da uyar bana. Ben buna yaşam demiyorum. Araba, trafik gürültüsü olmadan huzurla uyumayı özledim..

Aynen sadece Gölbaşı ve bir kaç yer var gidilecek. Şehir dışından arkadaşım geliyor gezmek için bir kaç yere gidiyoruz bu mu diyor. İnsanlar beklenti içinde geliyor ama elde var 0. Avm ler tıka basa dolu boş gürültü. Konu açılmışken ankaradan dert yandık fazlasıyla. Daha da içimi dökeyim. Ulaşım sorunu var akşam 9 dedin mi hayat bitiyor burda. Otobüsler yarım saatte bir saatte 1 gelmeye başlıyor ortalık tenhalasiyor. Arabasiz akşam gezmeden gelmek zor. Ha bide aşırı derecede köpek sorunu var..

Evet canım, deniz dışında her şey var. Balık mesela. En tazesi Ankara’da olur. Türkiye’nin tam ortasında olduğu için her yerden gelir. Bürokratlar yaşadığı için çok iyi balık restaurantları vardır. Benim eşim gece klüplerinde ve canlı müziklerde çalıştı istanbul’da. Çalıştığı yerler teker teker mekan açtı Ankara’ya. Bir de Gölbaşı var. Su görmek istersen Ben hiç sıkılmazdım Ankara’da. Karagöl’e giderdim. Saklı cennet gibi Merak edip Ulucanlar Cezaevine bile gitmiş insanım Bugün eşimin çalıştığı yerde kokoreç yedim. Kokoreç demeye bin şahit lazım. Nerde benim A.O.Ç’imim

Çubuk bana göre yaşanılacak bir yer değil yerlisi değilseniz.
Sıfırdan gidip oraya yerleşeceğime bir ege kasabasını kırk bin kere tercih ederim.
Bunun sebebi, çocuklarıma eğer böyle bir kırsal hayat sunacaksam yazın sıcak, deniz, kışın ise ılıman bağ bahçe sunmak isterim.
İç anadolu bölgesel olarak kurak, tartışmaya açık değil bu.
Ne havası temiz ne toprağı her ürünün yetişmesine uygun vs vs.
Kötülemek amaçlı söylemiyorum yanlış anlamayın, bir yere yerleşeceksem karadenizi var egesi var doğu anadolu var, kırsal diye tercih edeceğim bin tane yer ve artısı var Çubuk’a gelene kadar.

Munecim bir detayı düzeltmek istedim, elbette İstanbul gibi trafik yok ama son yapılan araştırmalarda belirli km başına bekleme süresi ve kişi başına düşen araç olarak Ankara ülkemizde birinci.
İstanbul’da mesafeler uzak, alternatif çok.
Ankara’da iş trafiği 20 km yi 1,5 saatte alırsınız o da araç ile.
Toplu ulaşımla bu mesafe 2 saati aşar.
Sadece 18 milyon yaşamıyoruz ama 6 milyon olarak İstanbul’da neyse birebir yaşıyoruz.
Ha cadde sokaklar o kadar kalabalık değil, park yeri 40 tur atınca buluyoruz o konuda çok daha rahat.

Arabayla işe gidip gelse en az 2500 tl tutar ayda.bu arada turşularınız harika.sonbaharda gelip alırız oraya hep
Evet malesef yol cok tutar ayni sartlarda kira odersiniz isranbulla ise yakin olmak istersenizde
Festivalemi geliyosunuz bide dükkandan değil de elde kurulandam alırsanız daha çok begenirsiniz

Evet malesef yol cok tutar ayni sartlarda kira odersiniz isranbulla ise yakin olmak istersenizde
Festivalemi geliyosunuz bide dükkandan değil de elde kurulandam alırsanız daha çok begenirsiniz
tanıdıklardan alıyoruz.vişne de alırız reçel için ve meyve suyu yapmak için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…