- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.355
-
- Konu Sahibi ikicanannesi
çok haklısınız eğitim çağında çocuğum olmasa bir dakika durmam ne Ankara da ne de İstanbulda.ömrümüzü çalan yaşadığımızı sandığımız ama yaşamadığımız yerler .deniz kıyısı küçük kasabalarsa cennetAnkara ve İstanbul’un kendine has özellikleri var, belki birçok bakımdan birbirlerine benzemiyorlardır, Ankara’yı bilmediğimden kıyaslama yapamam ama her 2 şehirinde avantaj ve dezavantajları eşit sanırım, ev fiyatları ikisinde de uçuk, geçinmek keza öyle, okullar da birbiriyle yarışır niteliktedir, göç alma olarak da galiba yine eşitler, tek ayrıştıkları nokta trafik gibi anladım.
İşin aslı büyükşehirlerin cazibesi kalmadı bence, özellikle özel sektörde çalışanlar, belli iş kollarındaki kalifiye elemanlar için büyükşehirler mecburiyetten ikamet edilen yerler gibi sanki.
Yani bugün geçim sorunu olmasa birçok kişi büyükşehirlerden daha sakin, stressiz yerlere göç eder gibi geliyor.
Her şey her yerde pahalandı, ucuz yer kalmadı gibi bir şey ama madem her şey her yerde pahalı o zaman daha güvenli, kafa dinleyebileceğimiz yerler olsun bari diyoruz.
çubukta okul yoktur ki doğru dürüst.ben iyi bir yerde oturuyorum biz bile okuldan öyle çektik ki sonunda koleje verdim.iyi okulların olduğu yerlerde ev kiraları 5000 binden başlar ankara da
Herkesin düşüncesine saygı duyarım, elbette tüm ebeveynler çocukları iyi okullarda iyi eğitim alsın istiyor ama bir tek Ankara İstanbul gibi büyükşehirlerde kaliteli eğitim var yanılgısına düşüyorlar bence.çok haklısınız eğitim çağında çocuğum olmasa bir dakika durmam ne Ankara da ne de İstanbulda.ömrümüzü çalan yaşadığımızı sandığımız ama yaşamadığımız yerler .deniz kıyısı küçük kasabalarsa cennet
benim hayalim küçük bir kasaba deniz kıyısında.araştırdık okul yoktu maalesef istediğimiz gibi.trabzon malatya adana kayseri vb şehirlerden çok başarılı arkadaşlarım vardı dereceyle üniversite kazanmış ama.Herkesin düşüncesine saygı duyarım, elbette tüm ebeveynler çocukları iyi okullarda iyi eğitim alsın istiyor ama bir tek Ankara İstanbul gibi büyükşehirlerde kaliteli eğitim var yanılgısına düşüyorlar bence.
Bu şehirlerin dışında da gayet kaliteli okullar var, özel okul da bulunuyor rahatça.
En iyi liselere bakıyorsunuz, İstanbul Ankara dışında Adana’da da listeye giren lise var, Malatya da, Trabzon’da da var.
manzarası olmayan tonla cafe var restaurant var .kışın hele gidilecek hiç bir yer yok.tiyatro opera hariç demiştim zaten.28 yıldır buradayım.olsa bilirdik değil mi?kızılay eski kızılay mı sizce?en iyi muhitlere gidiyorum haftasonları.yemek yiyip bir şeyler alıp dönüyoruz.bu beni tatmin etmiyor.aynı ksır döngü.Türkiye nin pek çok şehrine gittim, Ankara da gezilecek yer yok diyenlere şaşırıyorum açıkçası. Valla paran varsa gidecek o kadar çok yer var ki, İstanbulla tabiki kıyaslanamaz bu açıdan ama İstanbul'un da o kalabalığına değmez. Tabi ki her yerde olduğu gibi oturduğun muhitlede alakalı bir durum
Cafe restorandan bahsetmedim ki. Yaz için havuzlar, Kızılcahamam'da havuzlu oteller, İncek, kışın sobalı, ısıtmalı alanlar var vb. Bu krizden önce her h.sonu biryerlere giderdik biz. en basiti h.sonu için ya da günübirlik şehirler. Tabi ki kişiden kişiye değişir. Kızılay berbat bir yer,mecbur olmadan inmem bu arada.manzarası olmayan tonla cafe var restaurant var .kışın hele gidilecek hiç bir yer yok.tiyatro opera hariç demiştim zaten.28 yıldır buradayım.olsa bilirdik değil mi?kızılay eski kızılay mı sizce?en iyi muhitlere gidiyorum haftasonları.yemek yiyip bir şeyler alıp dönüyoruz.bu beni tatmin etmiyor.aynı ksır döngü.
siz yüzde 10 un gidebildiği yerleri söylüyorsunuz ama .pandemi öncesi giderdik kızılcahamam otellerine.şu an fiyatları aşırı pahalı.aslında değil de bizim alım gücümüz düştü .incek de bir kahvaltı 4 kişi dünya para .yakıtı vs de var.istanbuldakilere boğazda iyi bir restaurantta balık yiyin manzaraya karşı demek gibi olmuş.ya da Nişantaşında Bebek de.parası fazla olana van da güzel trabzon da mersin deCafe restorandan bahsetmedim ki. Yaz için havuzlar, Kızılcahamam'da havuzlu oteller, İncek, vb. Bu krizden önce her h.sonu biryerlere giderdik biz. en basiti h.sonu için ya da günübirlik şehirler. Tabi ki kişiden kişiye değişir. Kızılay berbat bir yer,mecbur olmadan inmem bu arada.
Evet evet zaten şu anda simitciye bile düşünerek gidiyoruzsiz yüzde 10 un gidebildiği yerleri söylüyorsunuz ama .pandemi öncesi giderdik kızılcahamam otellerine.şu an fiyatları aşırı pahalı.aslında değil de bizim alım gücümüz düştü .incek de bir kahvaltı 4 kişi dünya para .yakıtı vs de var.istanbuldakilere boğazda iyi bir restaurantta balık yiyin manzaraya karşı demek gibi olmuş.ya da Nişantaşında Bebek de.parası fazla olana van da güzel trabzon da mersin de
mahalledeki parka gittik bugün içecek aldım marketten biraz da abur cubur evden de getirdik bir şeyler.100 tl yi geçti market masrafı.gel de git inceğe brunch a.avm ye bile yetişemez olduk.her hafta başka fiyat mönüler.yarın sinemaya gideceğiz.fiyatlarından haberim yok.köyümüze dönsek gidecek köy yokkEvet evet zaten şu anda simitciye bile düşünerek gidiyoruzdemin eşime dedim eskiden olsa yarın kahvaltıya giderdik diye bende çantaya birşeyler atıp eymir e mi gitsek diye düşünüyorum.
Pikniğe gider evet ama bir çubuklu olarak yazın sebze meyve o kadar ucuz oluyor ki hayvancılık bölgesi de olduğu için et süt de çok uygun ayrıca İstanbul u görmüş biri olarak yaşanılacak yer değil.Cubuk sessiz sakin bir yerÇubuk Ankara değil ki, buraya bağlı bir ilçe ama ankaralı bir insan çubuğa hayatında birkaç defa pikniğe gider, o kadar.
İstanbul’dan kaçıp Ankara’ya gelme düşünceniz bence doğru değil.
Başka illere gitseniz neyse de, gayrimenkulde olmasa bile pazar, manav, market vb her şeyde İstanbul’dan maalesef fazla yaşam giderleri.
Üretim alanı değil, fabrika yok, her şeyin taşeronla geldiği il, pazarda bile 50 liraya tshirt bulamayacağız ili seçmeniz mantıksız.
Yobaz derken o dediğiniz heryerde var.Mesela hala çocuklar kapının önünde oynayabiliyor bilmem anlatabildim mi ki yobazliksa bu kabul ediyorum yobazizÇankaya'da yaşıyorum, İstanbul'dan geldim buraya. Ankara'da Çankaya, Yenimahalle vs dışında asla oturmazdım. Çubuk Ankara'nın en yobaz ilçelerinden biriymiş, öyle diyorlar. Ankara sayılmaz bile Çubuk, küçük bir yer zaten. Başka bir üyenin dediği gibi Eskişehir gibi daha küçük bir ilin daha merkezi bir yerini düşünebilirsiniz. Ege illerinden biri de olabilir. Daha rahat edersiniz.
Deniz kıyısı olmasa bile, bahçesi olan bir köy-kasaba da uyar bana. Ben buna yaşam demiyorum. Araba, trafik gürültüsü olmadan huzurla uyumayı özledim..çok haklısınız eğitim çağında çocuğum olmasa bir dakika durmam ne Ankara da ne de İstanbulda.ömrümüzü çalan yaşadığımızı sandığımız ama yaşamadığımız yerler .deniz kıyısı küçük kasabalarsa cennet
Aynen sadece Gölbaşı ve bir kaç yer var gidilecek. Şehir dışından arkadaşım geliyor gezmek için bir kaç yere gidiyoruz bu mu diyor. İnsanlar beklenti içinde geliyor ama elde var 0. Avm ler tıka basa dolu boş gürültü. Konu açılmışken ankaradan dert yandık fazlasıyla. Daha da içimi dökeyim. Ulaşım sorunu var akşam 9 dedin mi hayat bitiyor burda. Otobüsler yarım saatte bir saatte 1 gelmeye başlıyor ortalık tenhalasiyor. Arabasiz akşam gezmeden gelmek zor. Ha bide aşırı derecede köpek sorunu var..haftasonları nereye gitsek diye düşünmüyoruz hangi avm ye gitsek diye düşünüyoruz .gölbaşı vs dışında gidecek tek yer yok.sinema tiyatro opera vs. hariç.çocuğunu alıp gidebileceğin tek yer avm lerrr.
Evet canım, deniz dışında her şey var. Balık mesela. En tazesi Ankara’da olur. Türkiye’nin tam ortasında olduğu için her yerden gelir. Bürokratlar yaşadığı için çok iyi balık restaurantları vardır. Benim eşim gece klüplerinde ve canlı müziklerde çalıştı istanbul’da. Çalıştığı yerler teker teker mekan açtı Ankara’ya. Bir de Gölbaşı var. Su görmek istersenTürkiye nin pek çok şehrine gittim, Ankara da gezilecek yer yok diyenlere şaşırıyorum açıkçası. Valla paran varsa gidecek o kadar çok yer var ki, İstanbulla tabiki kıyaslanamaz bu açıdan ama İstanbul'un da o kalabalığına değmez. Tabi ki her yerde olduğu gibi oturduğun muhitlede alakalı bir durum
Çubuk bana göre yaşanılacak bir yer değil yerlisi değilseniz.Pikniğe gider evet ama bir çubuklu olarak yazın sebze meyve o kadar ucuz oluyor ki hayvancılık bölgesi de olduğu için et süt de çok uygun ayrıca İstanbul u görmüş biri olarak yaşanılacak yer değil.Cubuk sessiz sakin bir yer
Munecim bir detayı düzeltmek istedim, elbette İstanbul gibi trafik yok ama son yapılan araştırmalarda belirli km başına bekleme süresi ve kişi başına düşen araç olarak Ankara ülkemizde birinci.Ankara ve İstanbul’un kendine has özellikleri var, belki birçok bakımdan birbirlerine benzemiyorlardır, Ankara’yı bilmediğimden kıyaslama yapamam ama her 2 şehirinde avantaj ve dezavantajları eşit sanırım, ev fiyatları ikisinde de uçuk, geçinmek keza öyle, okullar da birbiriyle yarışır niteliktedir, göç alma olarak da galiba yine eşitler, tek ayrıştıkları nokta trafik gibi anladım.
İşin aslı büyükşehirlerin cazibesi kalmadı bence, özellikle özel sektörde çalışanlar, belli iş kollarındaki kalifiye elemanlar için büyükşehirler mecburiyetten ikamet edilen yerler gibi sanki.
Yani bugün geçim sorunu olmasa birçok kişi büyükşehirlerden daha sakin, stressiz yerlere göç eder gibi geliyor.
Her şey her yerde pahalandı, ucuz yer kalmadı gibi bir şey ama madem her şey her yerde pahalı o zaman daha güvenli, kafa dinleyebileceğimiz yerler olsun bari diyoruz.
Evet malesef yol cok tutar ayni sartlarda kira odersiniz isranbulla ise yakin olmak istersenizdeArabayla işe gidip gelse en az 2500 tl tutar ayda.bu arada turşularınız harika.sonbaharda gelip alırız oraya hep
tanıdıklardan alıyoruz.vişne de alırız reçel için ve meyve suyu yapmak içinEvet malesef yol cok tutar ayni sartlarda kira odersiniz isranbulla ise yakin olmak istersenizde
Festivalemi geliyosunuz bide dükkandan değil de elde kurulandam alırsanız daha çok begenirsiniz
Evet visneside güzel olur domatesi de güzel olur özellikle akkuzulu koyu vartanıdıklardan alıyoruz.vişne de alırız reçel için ve meyve suyu yapmak için