ANKARA'DA YAŞAYANLAR ? BİR GÖÇ MESELESİ..

Bu arada 3 sene bitecen 155 bin e ev aldım 2500 lira ödemesi var su an direk 700 veriyorlar düşünün evler bu anda katladı su an alınabilecek evler 750 800 civarı aman aman büyük te değiller

Yakın geçmişte hem Ankara hem İstanbul’a gittim. Aralarında hiç fark yok. Ankara’yı ucuz sanmak komik.. Kızılay ile Bakırköy kıyaslanmış yukarda mesela ben yeme içme olayında benzer semtlerde aynı paraları verdim Ankara’da da İstanbul’da da

aynen öyle.kıyafet falan da daha pahalıdır Ankara da.sosyete pazarına İstanbulda da gittim .Ankara çok çok pahalıydı oraya göre.

bu arada ekonomi konularında devamlı olmamdan rahatsız olan üye varmış.e aile sorunum yok kaynana görümce yok.pahalılıksa çok çok var.beni eleştirenler takas usulü taş devrinde yaşıyor galiba.su bile parayla ayoll damacanası 26 tl oldu

tek artısı iyi okulları ve üniversiteleri olması diğer şehirlerden.

pikniğe ve turşu almaya gidilir sadece
Aynen. Bi dönem turşu festivali vardı bi kere gittik ama oraya gittiğimizde o bakışlardan falan öylesine rahatsız olmuştuk ki bidaha da uğramadık. Piknikte de en son torosuna binip dostuyla gelen beyaz atletli tipler olduğunu görünce yıllardır bidaha gitmedik. Dodurga mühye tarafında güzel yerler var oraları tercih ediyoruz mecbur.

ben dodurga tarafına yakınım.temelliye gideriz alacaatlı da piknik yerleri var gideriz ama aklıma gelmez çubuğa gitmek.orası başka şehir gibi

İş imkanları bakımından Ankara tercih sebebi sanırım ama Ankara’da İstanbul gibi büyükşehir, hiç gitmedim bilmiyorum lakin İstanbul‘dan daha ucuz olacağını sanmıyorum.
Bu arada bizim kasabaya gelip aman burası çok pahalı, Ankara çok ucuz diyen çevre apartmanlardaki Ankaralı gomşulara selam olsun Ankarayı Ankaralı arkadaşlardan okuyoruz işte, hiç de ucuz değilmiş

son bir yılda herşey 2 ye 3 e katladı.oturduğum evin değeri 3 katı arttı bu yüzden ev sahibim yüzde yüz zam istedi mecbur yaptım.yiyecek kıyafet istanbul dan pahalıdır Ankara da.tek güzel yanı o aşırı kalabalık yok trafik yok

Yalnız Türkiye de artık hiçbir yer ucuz değil ki. Annemler küçük bir şehirde oturuyor, fiyatlara ağızları açık. Tabi büyük şehirler bir tık daha pahalı. Bu dönemde bütün yükü erkeğe bırakıp evde oturmak bana çok garip geliyor. Ya da biz para harcamayı bilmiyoruz.

Çok haklı bir yorum. Bende aynı şekilde öyleyim. Gri şehir maneviyat 0 soğuk insan olarak soğuk. Gezecek vakit geçirecek yerler yok. Avm ibaret her yer. Bende atanmayı bekliyorum gitmek için..

Çok haklı bir yorum. Bende aynı şekilde öyleyim. Gri şehir maneviyat 0 soğuk insan olarak soğuk. Gezecek vakit geçirecek yerler yok. Avm ibaret her yer. Bende atanmayı bekliyorum gitmek için..
haftasonları nereye gitsek diye düşünmüyoruz hangi avm ye gitsek diye düşünüyoruz .gölbaşı vs dışında gidecek tek yer yok.sinema tiyatro opera vs. hariç.çocuğunu alıp gidebileceğin tek yer avm lerrr.

Diğerleriyle ilgili bir fikir veremem ama taşınmak için çocukların okul durumu çok mantıklı. Biri ortaokula biri ilkokula bu sene başlayacak yeni okul zaten o sebeple yeni şehir çok zedelemez.

Ankara ve İstanbul’un kendine has özellikleri var, belki birçok bakımdan birbirlerine benzemiyorlardır, Ankara’yı bilmediğimden kıyaslama yapamam ama her 2 şehirinde avantaj ve dezavantajları eşit sanırım, ev fiyatları ikisinde de uçuk, geçinmek keza öyle, okullar da birbiriyle yarışır niteliktedir, göç alma olarak da galiba yine eşitler, tek ayrıştıkları nokta trafik gibi anladım.

İşin aslı büyükşehirlerin cazibesi kalmadı bence, özellikle özel sektörde çalışanlar, belli iş kollarındaki kalifiye elemanlar için büyükşehirler mecburiyetten ikamet edilen yerler gibi sanki.
Yani bugün geçim sorunu olmasa birçok kişi büyükşehirlerden daha sakin, stressiz yerlere göç eder gibi geliyor.

Her şey her yerde pahalandı, ucuz yer kalmadı gibi bir şey ama madem her şey her yerde pahalı o zaman daha güvenli, kafa dinleyebileceğimiz yerler olsun bari diyoruz.

Diğerleriyle ilgili bir fikir veremem ama taşınmak için çocukların okul durumu çok mantıklı. Biri ortaokula biri ilkokula bu sene başlayacak yeni okul zaten o sebeple yeni şehir çok zedelemez.
çubukta okul yoktur ki doğru dürüst.ben iyi bir yerde oturuyorum biz bile okuldan öyle çektik ki sonunda koleje verdim.iyi okulların olduğu yerlerde ev kiraları 5000 binden başlar Ankara da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…