- 17 Aralık 2015
- 26.442
- 48.140
-
- Konu Sahibi ikicanannesi
bunlar türkiyenin her yerinde var, yani belki bir istanbul degil ama ankaranin da hatiri sayilir bir multeci nufusu var, multecisinide gectim 28 sene ankara da oturdum çile yahuYok çünkü çocuklar rahat olsun istiyorum eşim işe kolay gelsin gitsin zaten servis varmış hep birde servisler geçiyormuş ordan, burda aman çocuğum kaçırılarak aman taciz aman kapkaç artık yıldım dağın başına atsalar amenna diyecek duruma geldik
Canım en son ne zaman gittin. Son 10 senede inanılmaz gelişti bazı bölgeler. Eskişehir Yolu, Ümitköy, Çayyolu… Çukurambar var mesela. Eskiden orda gecekondular vardı. Şimdi plazalar, bürokratların evi.Ankara maalesef ki Öğrencilik dönemimden bu yana hiç gelişmedi. Semtine göre farklılık mutlaka vardır fakat insanları da keza öyle. Sanki geçmiş medeniyetten gelmiş gibiler. Memur, öğrenci vs.olmasa daha da geri kalırdı.
Tabi bunda geçmiş belediyenin hatırı sayılır katkısı var.
Ama mantığınızı beğendim. Dünyaya bir kere geliyoruz bari kendi evinizde ev sahibi derdi olmadan yaşayın.
ama diğer yandan ankarada herkes (metroda, şehrin içinde geçitlerde) merdivenin sağından çıkar solundan iner. dolmuşçuların hepsi tek tek tüm üniversite ve hastane duraklarını sesli olarak belirtir inecek var mı diye. ben başka hiç bir yerde görmedim bunu. Hatta egede bir yerdeyim, kampüsün kapısında durma butonuna bas, ayağa kalk -adamların üniversite umrunda olmadığı için- durmuyor dolmuşçular...düşünün yani.Canım en son ne zaman gittin. Son 10 senede inanılmaz gelişti bazı bölgeler. Eskişehir Yolu, Ümitköy, Çayyolu… Çukurambar var mesela. Eskiden orda gecekondular vardı. Şimdi plazalar, bürokratların evi.
İnsanı evet biraz sıkıcıdır. Benim eşim hiç sevmiyor Ankara’yı. İnsanlarda hayat neşesi yok, bezmişler diyor
Aynen katılıyorum bu yoruma. 13 bin tl maaşın üstüne siz de asgari ücretli işe girseniz bence sıkıntı yaşamazsınız gibi geliyor. Evinize 17 bin tl girer, hatta asgari ücret artırılırsa daha fazla olur.Aslında çocuklar büyümüş küçüğü de seneye ilkokula başlar.
Siz de bir işe girersiniz mesela.
İstanbul’da tabii yine zor olur çünkü başka sorunlar da varmış.
Ama şehir değiştirirken başka alternatifleri de düşünün. Küçük değil sonuçta çocuklar.
Ev fiyatına bakılarak karar verilemez ki sadece
Evet M migrenimsi eşime renksiz geliyor Ankara. Bir de deniz yok ya. Gidince 2 günde nasıl kaçacağını bilemiyorama diğer yandan ankarada herkes (metroda, şehrin içinde geçitlerde) merdivenin sağından çıkar solundan iner. dolmuşçuların hepsi tek tek tüm üniversite ve hastane duraklarını sesli olarak belirtir inecek var mı diye. ben başka hiç bir yerde görmedim bunu. Hatta egede bir yerdeyim, kampüsün kapısında durma butonuna bas, ayağa kalk -adamların üniversite umrunda olmadığı için- durmuyor dolmuşçular...düşünün yani.
sizin eşiniz eğlence sektöründe ona göre sabahlar olmasın tabiama Ankara aslında derli toplu düzenli yerdir.
evet, bir Melih geçti, ruhsuz bıraktı kenti, kent içinde park, eğlence, etkinlik anlamında AVMlere mahkum kaldı şehir ama yine de hala Tiyatro desen Ankara'dır voleybol desen Ankara'dır.
Ankarayı ucuz şehir sanmasına da ben şaştım.istanbuldan tek farkı kalabalığının ve trafiğinin daha az olması hepsi bu.çubuk dediği yer zaten Ankara değil.Orada hemşeriler ve akrabalar yani oranın halkı rahat yaşar yabancılar kolay barınamaz.toki evler, bile 1 milyonu geçeli çok oldu.7500 alsa ayda 2500 i krediye verse ki o yetmez çok daha fazla artık.geriye kalan parayla ayın sonunu getiremez kendi çalışmadıkça.Ostimi cok iyi bilirim hicbir ostim firmasinda servis yoktur nerdeyse.metroya biner gelir insanlar. Ikincisi tornaci maasi asagi yukari 7000dir. Bunlari da goz onune alin derim
1 senede 3 e katladı evler.Ankara memur şehriydi uygundu bazı şeyler ama artık değil.2 maaşlı memur olmazsan karı koca asla geçinemezsin burada.Ankara önceden baya ucuzdu özellikle ev fiyatları. Ancak şuan asiri pahalandi. Yine istanbuldan ucuz ama burada da ev almak biraz zor. İnt baktınız sanırım çubuk ankaraya çok uzak bir ilçe. Eşiniz ordan günlük işe gidip gelemez. Daha yakın yerlere bakmanızı tavsiye ederim. Evet ankarada çocuk yetiştirmesi daha rahat ama bölgeden bölgeye değişiyor onu da belirteyim.
Kesinlikle önceden en fazla 600 bine çok iyi bir evde oturuluyordu şuan kot 1 ler o fiyata anca.. çok üzülüyorum gerçekten. Allah çoluk çocuğu olanlara yardım etsin. Bizim yok biz zorlanıyoruz. Sadece ihtiyaç alıyoruz keyfimize hiç bisey yapamıyoruz..1 senede 3 e katladı evler.Ankara memur şehriydi uygundu bazı şeyler ama artık değil.2 maaşlı memur olmazsan karı koca asla geçinemezsin burada.
Çok değil arabanız varsa yarim saat yoksa 1saat civariEvet bağlantım yok sadece dedim ki başımızı bi yere sokalım gençken çocuklar ufakken, burda 40 senelik binada eski daireler 1 milyon 300 bin ₺ den başlıyor yine inanın her türlü daha ucuz , bu kadar uzak olduğunu bilmiyordum sağolun , birde ulaşım kolay diyorlar benim ablam Altındağ da oturuyor mesela , arası çok mu ?