ANKARA'DA YAŞAYANLAR ? BİR GÖÇ MESELESİ..

bunlar türkiyenin her yerinde var, yani belki bir istanbul degil ama ankaranin da hatiri sayilir bir multeci nufusu var, multecisinide gectim 28 sene ankara da oturdum çile yahu resmen siyasi şehri.

Ben ankarada yaşıyorum batikentte oturuyorum eşiniz ostimde calisacaksa batikent Sincan tarafından ev tutmanız mantıklı olur batikent te ev fiyatları 1.500.000den başlıyor hadi en iyi ihtimalle 1.000.000 diyelim ve ankara pahalı bir şehir gıda giyim pahalı çubuk çok uzak ostime ordan servis olacağını sanmıyorum yine de soruşturun

Canım en son ne zaman gittin. Son 10 senede inanılmaz gelişti bazı bölgeler. Eskişehir Yolu, Ümitköy, Çayyolu… Çukurambar var mesela. Eskiden orda gecekondular vardı. Şimdi plazalar, bürokratların evi.
İnsanı evet biraz sıkıcıdır. Benim eşim hiç sevmiyor Ankara’yı. İnsanlarda hayat neşesi yok, bezmişler diyor

Çubuk merkeze çok uzak. Silivri gibi düşünün

Keçiören yenimahalle civarı daha mantıklı olur gibi, tabi sizin tercihiniz çubukta yaşanmaz diye bir şey de yok. İstanbul gibi yerden çubuğa geçmek afallatabilir sadece

çubuk eskiden daha fenaydı şimdi biraz daha kozmopolit sayılır.
ama orda da ev alacağınız mahalle önemli. oranın insanı toprak zengini olduğu için paralı ama aynı ortamda olmak istemeyeceginiz insanlarla dolu. Yani çubukta her mahallede rahat edemezsiniz.
la bebe diye gezenler sadece erkekler değil kizlar da öyle. çoğu kız erkek gibi davranır hatta bunu havalı bisey sanıyorlar. liseleri güzel değil birebir gidip gördüm. o okullarda neler oluyo neler. kız meslek endüstri meslek imam hatip Anadolu lisesi hepsi aynı.

sizin yerinizde olsam pursaklar merkez mahallesine bakardım. orda 400 500 arası bi ev bulabilirsiniz. ben orda okudum yaşadım belli bi dönem. atandım İstanbula geldim. İstanbulu sevmiyorum karı koca memur olarak zorlanıyoruz sizi o yüzden anlıyorum. üstelik bizim yol masrafimiz bile yok. ben servis kullanıyorum.

ama diğer yandan ankarada herkes (metroda, şehrin içinde geçitlerde) merdivenin sağından çıkar solundan iner. dolmuşçuların hepsi tek tek tüm üniversite ve hastane duraklarını sesli olarak belirtir inecek var mı diye. ben başka hiç bir yerde görmedim bunu. Hatta egede bir yerdeyim, kampüsün kapısında durma butonuna bas, ayağa kalk -adamların üniversite umrunda olmadığı için- durmuyor dolmuşçular...düşünün yani.

sizin eşiniz eğlence sektöründe ona göre sabahlar olmasın tabi ama Ankara aslında derli toplu düzenli yerdir.

evet, bir Melih geçti, ruhsuz bıraktı kenti, kent içinde park, eğlence, etkinlik anlamında AVMlere mahkum kaldı şehir ama yine de hala Tiyatro desen Ankara'dır voleybol desen Ankara'dır.

Aynen katılıyorum bu yoruma. 13 bin tl maaşın üstüne siz de asgari ücretli işe girseniz bence sıkıntı yaşamazsınız gibi geliyor. Evinize 17 bin tl girer, hatta asgari ücret artırılırsa daha fazla olur.

Buyuk şehirlerde ucuza oturacaginiz yerlerin hiç biri harika yerler olmayacak. Bahsettiginiz yeri bilmiyorum ama boşuna yer değiştiriyor da olabilirsiniz eger asil derdiniz güvenli, sakin bir yerde cocuk buyutmekse.

Ankarada yaşıyorum, çubuk merkeze uzak bir ilçe. Ne beklediğinize bağlı ama istanbuldan gelip çubukta yapabileceğinizi düşünmüyorum.
Burada iyi yerlerde olan evler pahalı (istanbul kadar olmasada) diğer yerlere oranla uygun fiyatlı keçiören sincan mamak var (asla tavsiye etmem)
Kalabalık istanbula oranla az, ama burada da hayat pahalı.

Evet M migrenimsi eşime renksiz geliyor Ankara. Bir de deniz yok ya. Gidince 2 günde nasıl kaçacağını bilemiyor Geçen ay İstanbul’a gitti. Ordan da Kös kös döndü “Bıraktığımız gibi değil, her yer mülteci” diyor. Şimdi Antalya’da işe başladı çok şükür
Ben doğma büyüme Ankaralı olduğum için bir bağ hissediyorum sonuçta. Belli muhitlerde dolaştığımız için (Ayaş, Sincan, Mamak) belki 1 kere gitmişimdir Bana düzenli bir Avrupa şehri gibi geliyor.
Geçen gazetede gördüm. Melih Gökçek sadece Ankapark’a 750 milyon dolar harcamış ve oyuncaklar çürümüş. Öyle böyle talan etmediler Ankara’yı. Benim kuzenim 2 sene harfiyat işi yaptı ona. Dikmen’den 100-110 tane daire almış. Bu kadar haram parayı nasıl bu denli rahat yiyorlar gerçekten inanılır gibi değil.

Eklentiler

• 173062D1-1C74-4AF3-80D0-E5152B01AAE5.jpeg
    60,3 KB · Görüntüleme: 46
Ostimi cok iyi bilirim hicbir ostim firmasinda servis yoktur nerdeyse.metroya biner gelir insanlar. Ikincisi tornaci maasi asagi yukari 7000dir. Bunlari da goz onune alin derim

Ostimi cok iyi bilirim hicbir ostim firmasinda servis yoktur nerdeyse.metroya biner gelir insanlar. Ikincisi tornaci maasi asagi yukari 7000dir. Bunlari da goz onune alin derim
Ankarayı ucuz şehir sanmasına da ben şaştım.istanbuldan tek farkı kalabalığının ve trafiğinin daha az olması hepsi bu.çubuk dediği yer zaten Ankara değil.Orada hemşeriler ve akrabalar yani oranın halkı rahat yaşar yabancılar kolay barınamaz.toki evler, bile 1 milyonu geçeli çok oldu.7500 alsa ayda 2500 i krediye verse ki o yetmez çok daha fazla artık.geriye kalan parayla ayın sonunu getiremez kendi çalışmadıkça.

Ankara önceden baya ucuzdu özellikle ev fiyatları. Ancak şuan asiri pahalandi. Yine istanbuldan ucuz ama burada da ev almak biraz zor. İnt baktınız sanırım çubuk ankaraya çok uzak bir ilçe. Eşiniz ordan günlük işe gidip gelemez. Daha yakın yerlere bakmanızı tavsiye ederim. Evet ankarada çocuk yetiştirmesi daha rahat ama bölgeden bölgeye değişiyor onu da belirteyim.

1 senede 3 e katladı evler.Ankara memur şehriydi uygundu bazı şeyler ama artık değil.2 maaşlı memur olmazsan karı koca asla geçinemezsin burada.

22 yıldır Ankara batıkentteyim.Çubuğun uzaklığını herkes soylemiş.Ben ekleme yapayım dedikodunun,ötekileştirmenin,cehaletin kol gezdiği, gezecek hiçbir yerin olmadığı kapı onlerinde halı yıkayan,çekirdek yiyerek milletin eksiğini gozetleyen kadınların bolca bulunduğu biryer çubuk.Çok güzel yeni evler yapıldı evet ama sosyal profili degişmedi hiç.Ostime en yakın mülteci gormeyeceginiz rahatça sokaga çocugunuzu bırakabileceginiz bir semt batıkent.Ama burada evler 1 milyondan başlıyor 25 yıllık olanları.Yerinizde olsam istanbulun görece güvenli bir semtine kiraya çıkar yatırım içinde arsa filan almaya bakardım.Ya da tamamen Ankara fikri den uzaklaşıp Anadolu kentlerinden birine göç düşünürdüm.

1 senede 3 e katladı evler.Ankara memur şehriydi uygundu bazı şeyler ama artık değil.2 maaşlı memur olmazsan karı koca asla geçinemezsin burada.
Kesinlikle önceden en fazla 600 bine çok iyi bir evde oturuluyordu şuan kot 1 ler o fiyata anca.. çok üzülüyorum gerçekten. Allah çoluk çocuğu olanlara yardım etsin. Bizim yok biz zorlanıyoruz. Sadece ihtiyaç alıyoruz keyfimize hiç bisey yapamıyoruz..

25 yıldır ankaradayım ailem olmasa bi dakka durmam. Gri şehir derler buraya siyasi ve öğrenci şehri burası.
Belediyenin yaptığı bi kaç süs havuzundan ve avmdn başka bi halt yok burda.
Maneviyat yönünden çok eksik bi şehir yıllar önce bursaya gitmiştim ağzım açık geri gelmiştim nasıl güzel yerler var memlekette çocukları okutup kacıcam buradan. Birde istanbuldan bi farkı yok hersey cok pahalı 6 sene önce oturduğum evi 160 bine aldık suan 1 milyon oldu. Alan aldı alamayan kaldı.

Iyi akşamlar ben çubukluyum küçük bi ilçe hava limanina daha yakınız eğer ilçe tercihiniz yoksa eşiniz büyük ihtimal ostim de is bulur pursaklardanda bakabilirsiniz

Çok değil arabanız varsa yarim saat yoksa 1saat civari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…