- 24 Şubat 2020
- 2.812
- 7.679
-
- Konu Sahibi ikicanannesi
Yobaz kelimesinden ne anlaşılıyorsa o. Ülkenin çomar denilen kesimi. Ankara'nın en kötü yerlerinden diyorlar. Oturduğum yerde bir sürü pavyon var, meşhurdur ya Ankara'nın pavyonları. O tür yerlerin müdavimi olan tipler doluymuş.Çok teşekkür ederim. Yobaz derken ? Mesela kötü insanlar ortamı vs pis mi o açıdan mı demek istediniz?
Altindag zaten merkez sayılıyor 40 km filandir yani arasi. Uzak ilcelerde degil ama merkezdeki ucuz olan her yer guvenli degil her yerde Afgan, Suriyeli. Polisler ellerinde tufekle nobet tutuyorlar. Cocugunuzu markete gonderseniz akliniz kalir. Burada da ev fiyatlari %200 artmis su anda maalesef.Evet bağlantım yok sadece dedim ki başımızı bi yere sokalım gençken çocuklar ufakken, burda 40 senelik binada eski daireler 1 milyon 300 bin ₺ den başlıyor yine inanın her türlü daha ucuz , bu kadar uzak olduğunu bilmiyordum sağolun , birde ulaşım kolay diyorlar benim ablam Altındağ da oturuyor mesela , arası çok mu ?
Sadece Altındağ da ablam yaşıyor, Ankara lı değilim, kabul etmesin demenin sebebi şu , seneye kiramız 4 5 binden aşağı olmayacak eminim bu bir kısır döngü, maaş evet rahat geçindirir belki bi noktada ama bende neden sürekli bu kısır döngüye girelim diyorum maaşla orantılı herşey artıyor, en azından bi evimiz olursa kirada İstanbul'da ömür geçirmektense 10 senede bi mülkümüz olur çocuklarımız da rahat eder diye düşüncem bu, birde Ostim büyük sanayi olduğu için benim eşim sanayi işçisi, imkan fazla bu yüzden düşündümAileleriniz Ankarada mı yaşıyor ya da Ankaralımısınız ?
Eşiniz 13 bin tl lik işi neden kabul etmesin ?
Aslında çocuklar büyümüş küçüğü de seneye ilkokula başlar.Sadece Altındağ da ablam yaşıyor, Ankara lı değilim, kabul etmesin demenin sebebi şu , seneye kiramız 4 5 binden aşağı olmayacak eminim bu bir kısır döngü, maaş evet rahat geçindirir belki bi noktada ama bende neden sürekli bu kısır döngüye girelim diyorum maaşla orantılı herşey artıyor, en azından bi evimiz olursa kirada İstanbul'da ömür geçirmektense 10 senede bi mülkümüz olur çocuklarımız da rahat eder diye düşüncem bu, birde Ostim büyük sanayi olduğu için benim eşim sanayi işçisi, imkan fazla bu yüzden düşündüm
Sadece Altındağ da ablam yaşıyor, Ankara lı değilim, kabul etmesin demenin sebebi şu , seneye kiramız 4 5 binden aşağı olmayacak eminim bu bir kısır döngü, maaş evet rahat geçindirir belki bi noktada ama bende neden sürekli bu kısır döngüye girelim diyorum maaşla orantılı herşey artıyor, en azından bi evimiz olursa kirada İstanbul'da ömür geçirmektense 10 senede bi mülkümüz olur çocuklarımız da rahat eder diye düşüncem bu, birde Ostim büyük sanayi olduğu için benim eşim sanayi işçisi, imkan fazla bu yüzden düşündüm
Ben şehir değiştirdim. Ankara'dan farklı bir şehire geldim. Pişman değilim. Benim işim bu şehirde olduğu için buradayım ..Ankara çok şehire göre ucuz ve yaşanılası bir yer. Her keseye uygun malzemeler var..benim olduğum şehir kira ve alışveriş yönünden çok pahalı bir yer mesela. Ama maaşım oraya göre daha iyi ve küçük bir yer trafik yok.Merhabalar çok düşündüğüm ve arada kaldığım için danışmak istedim sizlere. İstanbul 'da yaşıyorum 2 çocuğum var, eşimin mesleği var kiramız 2.500 ve bir anda 1000₺ arttırıldı. Eşimin maaşı kira 2 çocuk pahalılık bize yetmiyor malesef , çok savuran harcayan giyim alıp gezen bi insan değilim , şimdi eşimin maaşı 7.500, iş teklifi geldi 13 bin . Ama ben diyorum ki kabul etme. Ankara'ya gidelim bi eve girelim Allah nasip ederse 10 sene öderiz İstanbul'da sürünmenin sonu yok gerçekten. Çocuklarıma gelecek yapamıyorum, ev sahipleri inanılmaz zamlar yapıyor. Eşim tornacı işsiz kalmaz Allah'ın izniyle Ama bir yandan da konu göç etmek. Kızım 4 . Sınıf oğlum anaokulda şuan, aranızda şehir değiştiren varmı bu radikal bir karar orya dımdızlak gitmek, ama nereden başlasak elimizi taşın altına koysak kâr diyorum bir yandanda, vah vah dedikçe zaman geçiyor ve biz bişey yapamıyoruz. O kadar ikilemde kaldım ki.. Sizce nasıl olur bu arada Ankara da ÇUBUK/ÇARŞI gibi yerlerde evler buradaki kira kadar kredi taksidi çıkıyor . Bende burda 13 15 binden sorumluluk alacağına Ankara da yine 7-8 binde alsan zorumuza gitmez evimizi ödüyoruz deriz diyorum, bu bölgelerde yaşayan arkadaşlar şehir değiştiren arkadaşlar bana akıl verirse sevinirim siz olsanız ne yapardınız fikirlerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkürler
çubuk pek ankara sayılmaz. Etimesgut da bile ev kiraları 2500. çok farklı değil yani. tek avantaj ev alırken olabilir o da semte göre değişirMerhabalar çok düşündüğüm ve arada kaldığım için danışmak istedim sizlere. İstanbul 'da yaşıyorum 2 çocuğum var, eşimin mesleği var kiramız 2.500 ve bir anda 1000₺ arttırıldı. Eşimin maaşı kira 2 çocuk pahalılık bize yetmiyor malesef , çok savuran harcayan giyim alıp gezen bi insan değilim , şimdi eşimin maaşı 7.500, iş teklifi geldi 13 bin . Ama ben diyorum ki kabul etme. Ankara'ya gidelim bi eve girelim Allah nasip ederse 10 sene öderiz İstanbul'da sürünmenin sonu yok gerçekten. Çocuklarıma gelecek yapamıyorum, ev sahipleri inanılmaz zamlar yapıyor. Eşim tornacı işsiz kalmaz Allah'ın izniyle Ama bir yandan da konu göç etmek. Kızım 4 . Sınıf oğlum anaokulda şuan, aranızda şehir değiştiren varmı bu radikal bir karar orya dımdızlak gitmek, ama nereden başlasak elimizi taşın altına koysak kâr diyorum bir yandanda, vah vah dedikçe zaman geçiyor ve biz bişey yapamıyoruz. O kadar ikilemde kaldım ki.. Sizce nasıl olur bu arada Ankara da ÇUBUK/ÇARŞI gibi yerlerde evler buradaki kira kadar kredi taksidi çıkıyor . Bende burda 13 15 binden sorumluluk alacağına Ankara da yine 7-8 binde alsan zorumuza gitmez evimizi ödüyoruz deriz diyorum, bu bölgelerde yaşayan arkadaşlar şehir değiştiren arkadaşlar bana akıl verirse sevinirim siz olsanız ne yapardınız fikirlerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkürler
güzel ablacımSadece Altındağ da ablam yaşıyor, Ankara lı değilim, kabul etmesin demenin sebebi şu , seneye kiramız 4 5 binden aşağı olmayacak eminim bu bir kısır döngü, maaş evet rahat geçindirir belki bi noktada ama bende neden sürekli bu kısır döngüye girelim diyorum maaşla orantılı herşey artıyor, en azından bi evimiz olursa kirada İstanbul'da ömür geçirmektense 10 senede bi mülkümüz olur çocuklarımız da rahat eder diye düşüncem bu, birde Ostim büyük sanayi olduğu için benim eşim sanayi işçisi, imkan fazla bu yüzden düşündüm
Altındağ dediğiniz yer Ankara'nın merkez ilçelerinden biri. Pek yakın sayılmaz.Evet bağlantım yok sadece dedim ki başımızı bi yere sokalım gençken çocuklar ufakken, burda 40 senelik binada eski daireler 1 milyon 300 bin ₺ den başlıyor yine inanın her türlü daha ucuz , bu kadar uzak olduğunu bilmiyordum sağolun , birde ulaşım kolay diyorlar benim ablam Altındağ da oturuyor mesela , arası çok mu ?
o durum Türkiye’nin her yerinde var. şu an küçük bir iç Anadolu şehrinde yaşıyorum. etraf Afgan ve Suriyeli dolu. ne alaka diyorsunuz mesela istanbul izmit vs olsa neyse de burda ne işleri var şaşkınlığını yaşıyorsunuz ama varlar yani. hem de her yerdeYok çünkü çocuklar rahat olsun istiyorum eşim işe kolay gelsin gitsin zaten servis varmış hep birde servisler geçiyormuş ordan, burda aman çocuğum kaçırılarak aman taciz aman kapkaç artık yıldım dağın başına atsalar amenna diyecek duruma geldik
altındağ dediği pursakların dibiyse geriye çubuğa 25 km filan kalıyor yalnız bir de öyle düşününAltındağ dediğiniz yer Ankara'nın merkez ilçelerinden biri. Pek yakın sayılmaz.
Ben Altındağ deyince ulusu falan düşündüm. Tabii Pursaklar falansa oraları daha yakın. İstanbul'da 1.5 saat çok normal. Eğer konu sahibinin eşi yol sorununu kafaya takmiyorsa dediğin yeri de değerlendirebilirler.altındağ dediği pursakların dibiyse geriye çubuğa 25 km filan kalıyor yalnız bir de öyle düşünün
bi de İstanbulluların yol mesefe pahalılık algısı bambaşka
1.5 saat yol filan normal yani onlara
ben 1.5 saat yol gitsem çıldırırım.
işe (ofise gidersem,) 15 dakikada gidiyorum, yürüyerek.