Ben doğma büyüme İstanbulluyum, önceden asla İstanbul' dan gidemem, yaşayamam derdim. İstanbul' da Bebekte, Sarıyer ya da Florya da yaşıyorsanız ne ala, eskiden bunu anlayamazdım. Gerçekten lüks bir semtte oturmuyorsanız hiç bir anlamı yok. Ben her gün işe sabah 2 saatte gidip, akşam 2 saatte eve geliyorum. 18: 00 de işten çıkıyorum 20:00 de evdeyim. 3 vasıta değiştirmiş halim günlük 8 bin adım, bir yerden bir yere kısa sürede gitmek imkansız durumda, kapıdan girdiğimde pilim çoktan bitmiş oluyor. Hem aşırı pahalı, hem de kalabalık ve mülteci dolu her yer. Oturduğum semtte 10-15 yıllık dairelere 7 bin TL kira istiyorlar ve ev kötünün iyisi durumda.. Şaşıyorum gerçekten..
Ankara'yı duyduğum kadarıyla biliyorum sadece, ama büyükşehirden çıkıp başka bir büyükşehirde yaşamayı zorunluluk olmadıkça anlamsız buluyorum. Ankara' da yaşayacaksam neden İstanbul' dan gideyim ki?
Aslen Kırklareli, Lüleburgaz'ın bir beldesindenim, ve memleketimde yaşamanın kuş cıvıltılarıyla uyanmanın hayalini kuruyorum.. Hem sakinliği hem marketten kasaba, kreşe, kuaföre her şeyin elinin altında olması da büyük avantaj.. İş olanakları da fabrika sayısı fazla olduğu için iyi durumda, üstelik tüm haklarınız korunuyor, sendikaya bağlı ise.. Gerçekten İstanbul artık yaşanacak bir yer değil en azından genel için.. İnsan yaş aldıkça fikirleri de değişiyormuş, cidden trafikten kaostan uzak dinginlik arıyorum, huzur istiyorum.