ANKARA'DA YAŞAYANLAR ? BİR GÖÇ MESELESİ..

Ablanız ordaymiş madem önce bir fırsat yaratıp gezin görün,ev fiyatlarına bakın,evlerin konumuna ulaşımına,ondan sonra karar verin derim.
Ankaranın şu anda fiyat hayat pahalılığı anlamında İstanbuldan ucuz olduğunu sanmıyorum.

İstanbul'dan Ankara'nın en güzide ilçelerinden birine gittiğimde çocuk halimle bile adaptasyon sorunu yaşadım. Ki siz çubuka merkeze uzak bir ilçede yaşamayı dusunuyorsunuz. Üstelik Ankara İstanbul'a göre birz daha pahalı bir sehir

Merhaba ankarada yaşıyorum, esim çubuklu..orda evlerinin olmasına rağmen orda oturmayi kabul etmedim.Simdi oturduğum ev merkezde güzel bir konumda.. İstanbula nazaran 2000 2500 arası kira ile (suan artmış fiyatlar bunlar) güzel ilçelerde yaşayabilirsiniz. Ankara cok güzel bir şehirdir

Ben doğma büyüme İstanbulluyum, önceden asla İstanbul' dan gidemem, yaşayamam derdim. İstanbul' da Bebekte, Sarıyer ya da Florya da yaşıyorsanız ne ala, eskiden bunu anlayamazdım. Gerçekten lüks bir semtte oturmuyorsanız hiç bir anlamı yok. Ben her gün işe sabah 2 saatte gidip, akşam 2 saatte eve geliyorum. 18: 00 de işten çıkıyorum 20:00 de evdeyim. 3 vasıta değiştirmiş halim günlük 8 bin adım, bir yerden bir yere kısa sürede gitmek imkansız durumda, kapıdan girdiğimde pilim çoktan bitmiş oluyor. Hem aşırı pahalı, hem de kalabalık ve mülteci dolu her yer. Oturduğum semtte 10-15 yıllık dairelere 7 bin TL kira istiyorlar ve ev kötünün iyisi durumda.. Şaşıyorum gerçekten..

Ankara'yı duyduğum kadarıyla biliyorum sadece, ama büyükşehirden çıkıp başka bir büyükşehirde yaşamayı zorunluluk olmadıkça anlamsız buluyorum. Ankara' da yaşayacaksam neden İstanbul' dan gideyim ki?

Aslen Kırklareli, Lüleburgaz'ın bir beldesindenim, ve memleketimde yaşamanın kuş cıvıltılarıyla uyanmanın hayalini kuruyorum.. Hem sakinliği hem marketten kasaba, kreşe, kuaföre her şeyin elinin altında olması da büyük avantaj.. İş olanakları da fabrika sayısı fazla olduğu için iyi durumda, üstelik tüm haklarınız korunuyor, sendikaya bağlı ise.. Gerçekten İstanbul artık yaşanacak bir yer değil en azından genel için.. İnsan yaş aldıkça fikirleri de değişiyormuş, cidden trafikten kaostan uzak dinginlik arıyorum, huzur istiyorum.

Son düzenleme:
Ostimde çalışıp Batıkent ve Eryamanda oturamaz. O maaşlarla gerçekten oturamaz.
Kesinlikle.Herkes bilir iyi bir konumdan ev almayı.Ama konu sahibinin eşinin maaşı belli o maaşa göre Çankaya dan , Batıkent’ten nasıl ev alsın.Belli ki krediyle olacak.Yani yardımcı olmak yerine kafa karıştırıyorsunuz daha çok.

@ikicananannesi Kardeşim eşinizin servis imkanı varsa Etimesgut-Elvankent- ahi Mesut taraflarını öneririm rahatlıkla.Uyguna gross marketleri var.Pazarları da fena değildir.En önemlisi de çocuklarımı dışarda rahatça oynatabiliyorum.Her sitenin kendine ait parkı var ayrıca her sokakta parklar var.Çocuklar sıkılmıyor.Ha şöyle bişey var merkeze uzak biraz.Ama geleli 3 yıl oldu Kızılay’a gittin mi diye sorarsan gitmedim.Merakta etmiyorum her yer beton,beton beni basıyor.

Neden Ankara orda yaşadınız mı daha önce

İstanbuldan gidecekseniz daha küçük bi yer tercıh etseniz
Misal Eskişehir Isparta gibi

Ev alma fikriniz güzel insallah gercek olur
Isparta’da mülk fiyatları eskiden beri Ankara’nın en iyi semtleriyle kapışır durumda. eskiden Antalya ucuzdu artık orası da İstanbul’u dövecek şekilde arttı.
Birim malzeme fiyatı ve giderler arttığı için neresi olursa olsun pahalı sanırım artık. Yola para ödemeyeceğiniz, nispeten küçük ve tornacı ihtiyacı olan bir ilçe arayışına girebilirsiniz.

Ben kalabalıktan kaçmak olarak düşünmüştüm hani ev fiyatları daha uygun merkezde ve az insanın olduğu yer olarak ama haklısınız heryerde fıyatlar aşırı yükseldi

Benim ailem de oraya yakın ben seviyorum oraları alışkanlıktan sanırım
İstanbul boğuyor beni çürüyorum sanki burada

Ben de seviyorum, kesinlikle harika bir yer ve denize dağa her şeye yakın, üstelik sakin, yiyeceğin içeceğin şeyler doğal.
İstanbul hayatta kalmak için çok ama çok zor bir yer, eskiden en azından imkanları fazlaydı şimdi imkanlarından faydalanmak da imkan dışı. Allah sabır versin. İmkan derken tiyatro konser gelmişti aklıma ama onlar da korona bilmem ne derken yalan oldu gitti. Trafik hava su her şey çok zor. Ama iş orda onun için katlanıyor herkes. Keşke memleketlerde iş olsa da herkes kendi doğduğu toprağında yaşayabilse…

Benim eşim bile doğma büyüme Bakırköylü, İstanbul aşığıdır, bu son gidişinde Nisan ayında çok hayal kırıklığı yaşadı. “Bizim bıraktığımız gibi değil. Her yer mülteci. En kötü evin kirası 7-8 bin tl olmuş” diye geldi.
İstanbul kendi başına ayrı bir ülke gibi oldu. Güzelim boğaz bile ulu orta fuhuş yapılan bir yer olarak medyaya çıktı. Bu kontrolsüzlük gerçekten çok rezil boyutta.

Çubuk ankara ya en yakin ilcelerden biri, cubuk ta yasayip istediginiz zaman merkeze gelebilirsiniz, ben olsam bir dk dusunmez tasinirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…