• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara'da PCO (polikistik over) tedavisi için doktor tavsiyesi?

thecute

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2009
79
1
86
- Yurtdışı
4 yıldır evliyim ilk 3 sene çocuk düşünmedik, karar verdiğimizde genel kontrol için gitmeye başladım ve 1 senedir 19 mayıs hastanesinde Baran Altunakar'a gidiyorum, polikistik over sendromu teşhisi koydu. Hormonlarımda bir bozukluk yok, sadece insülinim birazcık yüksek. 1 senedir tedaviye başlayamadık, başlamadık.. ilk aylarda yumurtam gelişmiyordu, sonra çatlamamaya başladı en son ise hiç yumurtam olmuyordu. progestan ile adet gördüm 3 ay, sonra 1 ay olmayınca hamileyim sandım sevindim.. meğer kist oluşmuş. haydii bu sefer 2 ay yasmin kullandım kist gitsin diye. o gidince bir ay ara verdik. yine 2-3 ay progestan, sonra bir ay biz denk getiremedik bir ay gene kistim oldu bir ay o oldu bu oldu derken 1 sene doldu.. baran hanım çok iyi çok hoş bir doktor ama tedaviye bir türlü başlayamadık. hep önümüzdeki ay klomen (yumurtlamaya yardımcı) ilaç vereceğini söylüyor ama 1 senedir ne adetimi düzene sokabildik ne tedaviye başlayabildik ne kist oluşumunu engelleyebildik! moralim bozuk canım sıkkın, kendi halime bıraktığımda 50 günü buluyor adetim. televizyonda doktorlar yasmin türü ilaçların pco'yu daha da kötü tetiklediğini söylüyor, mantıken düşünürsek doğum kontrol hapı yumurtlamayı engelliyor sadece adet görüyorsun. e benim sorunum da yumurtlayamamak zaten. evlenmeden önce de düzensizdi adetim ama 33-34 günde oluyordum yine iyi kötü. sanki her tedavi sonrası daha kötü oluyor gibi geliyor bana. polikistik over tedavisi için doktor önerisine ihtiyacım var. lütfen yardım edin, ankara'nın yabancısıyım hangi hastane hangi doktor iyidir bilmiyorum :(

Back