Gittim pediatrist yönlendirmeden alerji bölümüne gidemiyormsz direk pediatriye gittim oda yönlendirmedi seni oraya sevk etsem oda gastroenteroloji gönderecek gaita için dedi beni direk gaita testi vermeye gönderdi ancak bebeğim 4 gün sonra kakasını yapınca evim çok uzak goturemedm bebeğimle neticede yapmadılar arzu hanıma özel randevu 3 ay sonraya verdiler zaten ancak ben hemen yaptrmak istiyormAnkara Gazi üniversitesinde arzu bakırtaş var oraya gittiniz mi? Kan testini bilmiyorum ama sırtından deri testi yapılıyor çok iyi bi doktor
Çok saolun egzamasi çok kötüydü ondan gitmstm ilk anlamadı sonra anladi doktor üni Hastanesi'ne gittim pediatriye doktor kandan bakalım demedi bile öyle biseyin olduğunu bile söylemedi ama kendi doktorum ek gıdaya geçmeden muhakkak yaptr dedi direk yemesi daha kötü alerjisi olan şeyi dedi ama yapmiyolar delirecm yine şansımı deneyeceğim başka çarem kalmadı.Gecmıs olsun, derı destı gecerlı degıl 6 yaşına kadar, kan testıde yapabılırsınız ama unıversıte hastanesı olursa daha ıyı olur sızın ıcın. Derı testı dıye dünya para alıyorlar aman sakın yaptırmayın gecerlı degıl o test. Alerjı egzama bızımde var. Kızım 18 aylık, ama ek gıdada başladı bızım sıkıntılarımız. Ilk 6 ay ınanılmaz huzursuz bır bebek di, kek yedıkden sonra ben, o gun huzursuz gecerdı. Sonradan, alerjısı koruyucu olan tüm gıdalarmış yanı ılaclar vıtamınler, pakete gıren herşey süt mama vs alerjısı var. Prof alerjı egzama dedı, bellı oluyor kan vermeyın dedı, ben yınede vermek ıstedım, cunku hıc alerjı öykumuz yok, kan da hıc bıseye alerjısı cıkmadı. Yanı butun gıdaları yiyebiliyor. Sanırım sızınkıde herşeyı yıyebılır ama pakete gıren hıc bıseyo yiyemeyecek bı süre. Dr eger egzama dedıyse dogrudur yani
Kan dan bakıyorlar emınım, alerjı dr na mı gıttınız?Çok saolun egzamasi çok kötüydü ondan gitmstm ilk anlamadı sonra anladi doktor üni Hastanesi'ne gittim pediatriye doktor kandan bakalım demedi bile öyle biseyin olduğunu bile söylemedi ama kendi doktorum ek gıdaya geçmeden muhakkak yaptr dedi direk yemesi daha kötü alerjisi olan şeyi dedi ama yapmiyolar delirecm yine şansımı deneyeceğim başka çarem kalmadı.
Orayı aradım aralığa randevu verdi çok geçti hemen gelmek için önce pediatrist görsün buraya yonlendrsin dedi doktorda sevk etmedi gazı üni belli süt alerjisi dedi kes şunu şunu dedi ama çok saçma belki yumurtaya yok bu çocuğun alerjisi ek gıdada boşuna mahrum etmek istemiyorum o yüzden yordu beni doktorlar başkent uni hastanesne gidip artık parası neyse vereyim yapanlar moduna geldimKan dan bakıyorlar emınım, alerjı dr na mı gıttınız?
Kaka da kan varsa süt alerjısı dır, ben yarı özel unı hastanesınde profa yaptırmıstım testo, bezmıalem vakıf unısı 500 tl ye prof bana yaptırmaya gerek yok, egzaöa dedı ama ben yınede kan yaptım. Bırde derı testı ıcın güldü prof temelde 10 gıdaya bakılır ama dışarıda bır suru sahte test var demıstı. Sımdi ek gıdaya gecmedıgı ıcın dırek sütünden suphelenıyolar, kaka harıcınde varmı genel durumunda huzursuzluk vsOrayı aradım aralığa randevu verdi çok geçti hemen gelmek için önce pediatrist görsün buraya yonlendrsin dedi doktorda sevk etmedi gazı üni belli süt alerjisi dedi kes şunu şunu dedi ama çok saçma belki yumurtaya yok bu çocuğun alerjisi ek gıdada boşuna mahrum etmek istemiyorum o yüzden yordu beni doktorlar başkent uni hastanesne gidip artık parası neyse vereyim yapanlar moduna geldim
Evet egzema değil çünkü geçti yemeyi birakinca huysuzlugu geçti uykusu yok zatenn hala yok gece 4 5 saat deliksiz uyuduğunu bilmem sabahta 5 te uyanır tek korkum zaten sütun kesilmesi çünkü biberon emzik kesinlikle tutmuyor en azndan 1 yaşına kadar emzireyim ek gıda oturana kadar umarm ek gıda süreci kolay geçer bende kanda baktrmak istiyorum süt alerjisi diye bakmadılar sanirm.Süt ve süt ürünleri yogurt peynır vs yok azalmaz sütün hıc endıse etmeyın, 2 ay sonra ek gıda yorucu bı donem baslıyor :) Bu gunlerın keyfını cıkarın:) ama egzama degıl bence sizde, ben ek gıdada hazır yogurtlar var ya hanı sızde goreceksınız, bebekler ıcın özel probıyotıklı baby mix ondan yedırmıstım, kıpkırmızı olmustu, bırde ek gıdaya gecınce, hıppin kaşık maması yedırdım, oda kıpkırmızı yapmıstı, cok enteresan, en ucuz muhallebı arı marka kızıma zarar vermiyordu ama hipp daha pahalı daha kalıtelı olmasına ragmen cocuk kıpkırmızı oluyordu, koruyucu miktarındanmış.
Vardı kakası mukuslu döşü komple kıpkırmızı dokununca kanıyordu kesince hepsi düzeldi ama ben zor bı sürece girdim malum herşeyde süt süt ürünü var yumurta var yiyemeyncede stres yaptm işte.Kaka da kan varsa süt alerjısı dır, ben yarı özel unı hastanesınde profa yaptırmıstım testo, bezmıalem vakıf unısı 500 tl ye prof bana yaptırmaya gerek yok, egzaöa dedı ama ben yınede kan yaptım. Bırde derı testı ıcın güldü prof temelde 10 gıdaya bakılır ama dışarıda bır suru sahte test var demıstı. Sımdi ek gıdaya gecmedıgı ıcın dırek sütünden suphelenıyolar, kaka harıcınde varmı genel durumunda huzursuzluk vs
Yok hıc stres yapmayın ben 18 aylık 20 gunluk şu an halen emzırıyorum, halen sütüm var asla kesilmez, bebeklerımızın rızkını Allah verıyor ve ınan bana bebegım hasta oldugu zamanlar daha cok sütüm olur. Kesılır dıye cok kokardım bende nazar olmakdan azalmasından falan ama hıc oyle bırsey olmadı ama 5. ayda bebege yetmıyor süt,azaldı sanıyosun ama aslında bebegın buyuyor. Evet gıda alerjısı egzama degıl sızınkı.. Ek gıda da anlarsın daha ıyı, zamanla aşıyorlar.Vardı kakası mukuslu döşü komple kıpkırmızı dokununca kanıyordu kesince hepsi düzeldi ama ben zor bı sürece girdim malum herşeyde süt süt ürünü var yumurta var yiyemeyncede stres yaptm işte.
İçim rahatladı biraz vallahi allah razı olsun inşallah o günlerde gelsin kuzucuklsr rahatça yesin her istediğini bizim yolumuz epey var dahaYok hıc stres yapmayın ben 18 aylık 20 gunluk şu an halen emzırıyorum, halen sütüm var asla kesilmez, bebeklerımızın rızkını Allah verıyor ve ınan bana bebegım hasta oldugu zamanlar daha cok sütüm olur. Kesılır dıye cok kokardım bende nazar olmakdan azalmasından falan ama hıc oyle bırsey olmadı ama 5. ayda bebege yetmıyor süt,azaldı sanıyosun ama aslında bebegın buyuyor. Evet gıda alerjısı egzama degıl sızınkı.. Ek gıda da anlarsın daha ıyı, zamanla aşıyorlar.