• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankarada is BU-LA-MI-YO-RUM ve BU-NA-LI-YO-RUM:(

Muskara

Kanadım değdi Sevda'ya
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2014
841
578
128
yurt disindan bu yilin basinda türkiyeye kesin dönüs yaptim ve kariyer.net'e üyeyim, eleman.net'e üyeyim ama istedigim gibi bir is bulamiyorum bulduklarimda da ya asiliyorlar ya da bana farkli bir is söyleyip baska bir is yaptiriyorlar.

lise mezunuyum almancayi ana dilim gibi konusuyorum
ingilizcemde beynimin kiyinda kösesinde bi yerlerde var
meslegim almanyada memuriyetti
lise mezunu oldugum icin de kpss icin eylül 2016 yi beklemek zorundayim, gelecewk yaza da üniversite sinavina da hazirlaniyorum acik ögretimden yazilmak istiyorum, o zaman kadar da gecici bir ise girmek istiyorum harcligimi cikarmak icin ama yok. Kismetim mi kapalidir nedir anlamadim ki? :110:

neden geldin veya almanyaya geri dön yazmayin lütfen buraya gelmem gerekiyordu suandada kalmam gerekiyor suan icin geri dönemem. Sadece bana is konusunda yardimci olursaniz/akil verirseniz cok sevinirim. En Büyük KK

Son düzenleme:
Almanya ile is yapan (ticaret vs) sirketleri internette arastirmani tavsiye ederim.
Bu sirketlerin de IK'larina direk mail yollarsan daha hizli is bulursun.

Tekstilde musteri temsilciligi yap.
Iyi is. Dil gerekiyor. Genelde ingilizce olsa da almanca da gerekiyor.
2 3 ayda yetişir sonrasinda memurlukten bile vazgecersin.
Maasi falan da iyidir.
Hele bide mumessil firmada calisirsan degme keyfine.

Çevirmenlik yapın home office. Türkçe almanca makale vs çevirirsiniz ev rahat olur.

Bursada bir binaya aşmışlar Almanca call center elamanı aranıyor diye

1450 maaş SGK ve 500-1000 arası prim yazmışlardı

Sabret bu tarz bir şeyler ara ya da yurt dışı bağlantılı şirketlerde de müşteri temsilciliği satış vs de öğrenilir iltr

hangi alanda çalışmak istiyorsunuz? ben de ankaradayım aslında brda iş bulmak o kadar da zor değil

yurt disindan bu yilin basinda türkiyeye kesin dönüs yaptim ve kariyer.net'e üyeyim, eleman.net'e üyeyim ama istedigim gibi bir is bulamiyorum bulduklarimda da ya asiliyorlar ya da bana farkli bir is söyleyip baska bir is yaptiriyorlar.

lise mezunuyum almancayi ana dilim gibi konusuyorum
ingilizcemde beynimin kiyinda kösesinde bi yerlerde var
meslegim almanyada memuriyetti
lise mezunu oldugum icin de kpss icin eylül 2016 yi beklemek zorundayim, gelecewk yaza da üniversite sinavina da hazirlaniyorum acik ögretimden yazilmak istiyorum, o zaman kadar da gecici bir ise girmek istiyorum harcligimi cikarmak icin ama yok. Kismetim mi kapalidir nedir anlamadim ki? :110:

neden geldin veya almanyaya geri dön yazmayin lütfen buraya gelmem gerekiyordu suandada kalmam gerekiyor suan icin geri dönemem. Sadece bana is konusunda yardimci olursaniz/akil verirseniz cok sevinirim. En Büyük KK
Açık öğretim yerine Alman Dili okusana dilden sınava gir, madem bu ana dilin gibi..
Böylece bu işi diplomaya döküp daha kurumsal yerlerde çalışabilirsin.

Yabancı dil bilen operatör arayan çağrı merkezleri var. Bir bakın derim.

Almanya ile is yapan (ticaret vs) sirketleri internette arastirmani tavsiye ederim.
Bu sirketlerin de IK'larina direk mail yollarsan daha hizli is bulursun.

Genelde istanbulda var canim... Baktim...

Tekstilde musteri temsilciligi yap.
Iyi is. Dil gerekiyor. Genelde ingilizce olsa da almanca da gerekiyor.
2 3 ayda yetişir sonrasinda memurlukten bile vazgecersin.
Maasi falan da iyidir.
Hele bide mumessil firmada calisirsan degme keyfine.

Ankarada var mi öyle yerler? Izmir taraflarinda cok var onlari biliyorum...

Çevirmenlik yapın home office. Türkçe almanca makale vs çevirirsiniz ev rahat olur.

yaptim onu bi kac kisi icin genelde sürekli bulusmak görüsmek istiyorlar sonra da asilmalar tatile gidelim demeler falan filan...

Bursada bir binaya aşmışlar Almanca call center elamanı aranıyor diye

1450 maaş SGK ve 500-1000 arası prim yazmışlardı

Sabret bu tarz bir şeyler ara ya da yurt dışı bağlantılı şirketlerde de müşteri temsilciliği satış vs de öğrenilir iltr

Yabancı dil bilen operatör arayan çağrı merkezleri var. Bir bakın derim.

o tarz is düsünmüyorum canim almanyada okula gittigim dönemde cok yaptim cok yorucu

hangi alanda çalışmak istiyorsunuz? ben de ankaradayım aslında brda iş bulmak o kadar da zor değil

aslinda istedigim is almanyaylada baglantili olsun istiyorum... Misal yurtdisi türkler ve akraba topluluklar baskanligi...

hangi meslek egitimini aldin? (Ausbildung)

Bürokauffrau

Açık öğretim yerine Alman Dili okusana dilden sınava gir, madem bu ana dilin gibi..
Böylece bu işi diplomaya döküp daha kurumsal yerlerde çalışabilirsin.

yasim kücük degil hem calisip hem okumam sart

Tercümanlık bürolarına başvurabilirsin.

güzel fikir

Bence de Ankara'da iş yok İngilizcem çok iyi ama iş bulamıyorum referans olmadığı için.Antalya yada İstanbul tarafı düşünüyorum bulamazsam malesef...

katiliyorum ve suanda icimden bagirmak geliyor... :rolleyes:hatta simdi bagirdim ama rahatlamadim :KK42:
Valla bende çok bunalımlara girdim çok üzüldüm yurt dışından geldim bende.Ama yapacak bir şey yok çözüm bizim elimizde.Umarım gönlüne göre bir iş bulabilirsin.Ben çalışıyorum ama şu an içime sinen bir iş değil maalesef hala araştırıyorum :( üzme kendini eminim güzel bir iş bulursun.Sadece Ankara'da iş aramıyorsun sezon açılınca Antalya'ya git çok güzel iş fırsatları var Almanca bilen eleman arıyorlar özellikle ve maaşlarıda çok güzel.

Valla bende çok bunalımlara girdim çok üzüldüm yurt dışından geldim bende.Ama yapacak bir şey yok çözüm bizim elimizde.Umarım gönlüne göre bir iş bulabilirsin.Ben çalışıyorum ama şu an içime sinen bir iş değil maalesef hala araştırıyorum :KK43: üzme kendini eminim güzel bir iş bulursun.Sadece Ankara'da iş aramıyorsun sezon açılınca Antalya'ya git çok güzel iş fırsatları var Almanca bilen eleman arıyorlar özellikle ve maaşlarıda çok güzel.

Ankara olmasi sart canim... Gidebilecek baska bir yerim yok malesef

Ben senin bu yurtdışından türkiyeye gelicem fantastik hatta ultra fantastik fikrini.önceden de.biliyorum Muskara .
Sana herkes demisti gelme işsizlik var zor burda. Hayat is bulsan bile yok paraya calisirsin diye .
Görüyorum ki bildiğini okumussun .
Yol yakinken dön derim .

Ben senin bu yurtdışından türkiyeye gelicem fantastik hatta ultra fantastik fikrini.önceden de.biliyorum Muskara .
Sana herkes demisti gelme işsizlik var zor burda. Hayat is bulsan bile yok paraya calisirsin diye .
Görüyorum ki bildiğini okumussun .
Yol yakinken dön derim .

Gelmek zorunda kaldim diyelim... konuyu acarkende yazmistim zaten....

Back