Merhaba arkadaşlar, 7 Ekim'de ben de burun ameliyatı olanlar kervanına katıldım demek isterdim ama daha öncesinde katılmıştım zaten. Ciddi bir revizyon ameliyatı geçirdim
İlk deneyimimden kısaca bahsetmek gerekirse; burnumdaki septum deviasyonu ve nefes alırken burun kanadın oluşan çökme yüzünden ameliyat olmak istedim. 2014 Mart ayında oldum ama sorunlarıma çare olmasını bırakın burnum hem işlev hem estetik görünüş açısından tam bir facia halini aldı. Burun orta hattım iyice yamulmuştu ve çökme de iyice belirginleşmişti. Yani kısacası burnumun içini kasabın biri oydu diyebilirim. Daha sonra bu şikayetler yüzünden aynı doktorla görüştüm ama ilgisiz tavırları işine olan saygısını(!) belli edince üstelemedim.
Bu nedenlerden dolayı tekrar ameliyat olmak istiyordum ama kesinlikle donanımlı, işini bilen ve ilgili birini bulmam lazımdı. İlk doktorumu seçerken aceleci ve araştırmadan hareket etmiştim. Bu sefer doktor arayışım 5-6 ay sürdü ve Ankara Hastanesi'nden Gürcan Aslan'a ameliyat olmaya karar verdim. Gerek ilk görüşmedeki verdiği güven ve ilgisi gerek internette okuduğum yorumlar ve hastalarının ameliyat öncesi-sonrası hali sayesinde kendisine ameliyat olmaya karar verdim. Gerekli tahlil ve planlamalar yapıldıktan sonra da ameliyatımı oldum. İlk uyandığımda ameliyat olmadığımı düşündüm çünkü bir parça bile ağrı hissetmedim. Tam kendime gelemesem bile içten içe sinir olmuştum ben ameliyat olmadım mı yaa diye. Bandajların farkına varınca rahatladım tabi. Kanamam ise ameliyatın derecesine göre yok denecek kadar az oldu. 2 gün sonra okula bile gitmeye başladım. Bilirsiniz, revizyon ameliyatlar daha fazla emek gerektirdiği için şişlik ve morluk oluşma olasılığı epey yüksek olur denir ama bende ikisi de olmadı. Estetik ve işlevsel sorunlarımın hepsi de çözüldü.
Böyle sorunlu bir burnun böyle rahatlıkla halledilmesinde kesinlikle doktor payının etkisi büyük. Mesela ilk ameliyatım kapalı teknikle yapıldı ama 1 hafta kendime tam anlamıyla gelememiştim. Bu revizyon ameliyatım ise açık teknikle yapıldı ama ağrısı acısı yok denecek kadar az oldu. Doktor seçme konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlar varsa Gürcan hocayı şiddetle tavsiye ederim.