Slmlar. 32. Haftadayım bu zamana kadar ilk zamanlar zubeyde hanima gittim 3-4 kez her seferinde farklı bir dra randevu aldım en son kanber oguzer iyi dediler ona gittim hiç memnun kalmadim ama 2li tarama iyiydi ayrıntılı baktılar. Zekai tahir geçtim. Orası da bana biraz pis geldi Tuvaletlerinde kuyruk dayanilmayacak derecede kokuyor çok kalabalik ayrintili ultrasona girdim 5 dk surmedi halbuki 2li tarama en az 10 dk sürmüştü ve burası da hoşuma gitmedi.
Sonra 4 aylıkken lokman hekim dr Elif Terzi ye gittim devlet hastanesine randevu alıp gidiyordum işim en fazla 1 saat sürüyordu ama burda sanırım 1.5 saatten fazla bekledim girdik içeri elif Hn çok iyi bir drdur ona bişey diyemem ama o kadar hızlı konuştu ve ultrasona o kadar hızlı baktı ki dışarı çıktığımda kafamda bir suru soru isareti ve hiçbişey hatirlamiyordum soracaklarimi soramadim cunki çok hızlı ve aralıksız konuşup randevuyu sonlandirdi. Ayrıntılı ultrasona girmek istedim heryeri araştırdım fiyatlar çok pahalı lokman hekim de 160 tl zamanını da geçirdim ama yine de baktılar ordaki kadın 45 dk inceledi çok iyi baktı beni rahatlattı ama ne bir rapor ne de bir resim verdi elime cihaz eski ve renkli değildi yine de buna pek takilmadim. Çok konfor arayışında değilim genel olarak ne söylendiyse yaptım. Pek Dr işine karışmam bir sorun olmadığı müddetçe. Neyse dra gösterdim bir sorun dedi bu sefer hiç oturmaktan ayak üstü 1 dk konuştuk ve bitti. Bana sekreteri arka arkaya 2 aylık randevuyu birden verdi malum çok fazla yogun ve ucuz hastane. Burası hiç içime sinmedi ama en son ihtimal olarak elimde tuttum.
Şubatta hamile kaldım martta akropol Bülent beye randevu almak istedim bana 9 eylül gün vermişlerdi. Onu da bekletmistim elimde cunki kardeşim burda epidural sezeryan olmuştu gerçekten çok memnun kalmıştı doğum sonrası hiç ağrısı olmadı çok rahatti ve odaları çok konforlu çalışanlar güleryüzlü ilgiliydi. Dr kendinden çok emin ve profesyonel. Ve akropoldeyim hemen hiç bekletmeden girişim yapıldı bütün tahlillerimi götürmüştüm fotokopileri çekip dosyaya koydular. 15 dk bekledik ve içeri girdik. Esprili ve sizi rahatlatan bir Dr. Hiç çekinmeden açık açık konuştuk karşılıklı. Sabah akşam aldığım kan ilacını kestirdi günde yarım litre süt içiyordum onu da biraktirdi. Çok kilo almıştım akşam 8 den sonra yemeği yasakladı meyve dahil. Çok ağrılarim oldu kulunç, kasık-karın ağrıları gibi ve kramplarim coktu birçok dra soylememe rağmen cekeceksin dediler. Neyse bana magnezyum verdi günlük 3 litre su iceceksin dedi. Sen çok güzel normal doğum yaparsın diyerek cesaretlendirdi. Onların ultrasonu 4 boyutluymus bebegimin renkli bir fotosunu da verdi kime benzediğini bile biliyoruz artık. Çıkarken ansiklopedi gibi bir de kitabını imzalayıp hediye etti. 20 gün sonra tekrar gel dedi bebek günde bir kez hareket etmeli etmezse hemen buraya geliyorsun dedi. Çok memnun ve tatmin olduk. Söylediklerini hemen uygulamaya geçirdim. Bir haftada oldu 1 kg verdim bile ve artık daha rahat uyuyorum ağrılarim yok denecek kadar azaldı. Aylar sonrasına da gün verseler gitmek istiyorsaniz eger mutlaka randevunuzu alın. Doğum 2500 tl muayene 70 tl. Ben o kadar araştırdım hiç böyle ayrıntılı yazan olmamış umarım bir kişi de olsa faydası olur. Allah herkese hayırlı, sağlıklı ve sorunsuz doğumlar nasip etsin inşallah