selam,
Ankara'da doğum yapan ya da yapacak olanlar hangi hastane ve doktoru tercih ettiniz ve memnuniyetiniz nedir?
Yardımcı olurmusunuz?:44:
Özellikle Ankara Koru hastanesinde doğum yapan var mı?
Çok güzel yazmışsınız gercekten duygularıma tercüman oldunuzözel hastanede doğurmayın derim. çünkü özel hastaneler, özellikle doğum sözkonusu olunca olayın sadece konfor ve cicibicisine önem veriyor. sizi güzel odalara alıp, "bebiş" için ciciler hazırlıyor. fakat doğumda bir terslik olduğunda sizi hemen başka hastaneye "sevk" etmek suretiyle şutluyorlar. hamileliğiniz ne kadar iyi geçerse geçsin doğum tek başına bir olay. en ufak sorun, Allah koruusn bebeğin yada sizin hayatınızı tehlikeye atar. çünkü, hiçbir hastane başka bir hastanenin yarım kalmış hastasını alıp riske girmez. o yüzden herhangi bir soruna karşı"yenidoğan yoğun bakımı" ve çocuk cerrahı vs olan bir hastaneyi tercih edin derim ki bu hastanelerin sayısı çok az
bendeniz zekai tahir burak'ta, özel oda tutmuştum. normal doğumda herşey yolundayken bebeğim doğum kanalında kaldı ve kalp atışları birden kaybolmaya başladı. başka bir hastanede asla görmeyeceğim soğukkanlılık ve donanımla 15 dakikada sezaryen yapıp kurtardılar ikimizi de. hem doğumda hem doğum sonrasında gördüğüm o profesyonellik, ilgi ve güvenlik için kefilim rahatlıkla. çocuk kaçırmalar doğum hastanelerinde çok olur ama bırakın başkasının çocuğunu kaçırmayı, kendi bebeğimi 4-5 noktada kontrol ettirerek ve belge göstererek çıkarabildim.
demem o ki, "özel ilgi" yerine "iyi donanım" arayınız. ne olur ne olmaz
özel hastanede doğurmayın derim. çünkü özel hastaneler, özellikle doğum sözkonusu olunca olayın sadece konfor ve cicibicisine önem veriyor. sizi güzel odalara alıp, "bebiş" için ciciler hazırlıyor. fakat doğumda bir terslik olduğunda sizi hemen başka hastaneye "sevk" etmek suretiyle şutluyorlar. hamileliğiniz ne kadar iyi geçerse geçsin doğum tek başına bir olay. en ufak sorun, Allah koruusn bebeğin yada sizin hayatınızı tehlikeye atar. çünkü, hiçbir hastane başka bir hastanenin yarım kalmış hastasını alıp riske girmez. o yüzden herhangi bir soruna karşı"yenidoğan yoğun bakımı" ve çocuk cerrahı vs olan bir hastaneyi tercih edin derim ki bu hastanelerin sayısı çok az
bendeniz zekai tahir burak'ta, özel oda tutmuştum. normal doğumda herşey yolundayken bebeğim doğum kanalında kaldı ve kalp atışları birden kaybolmaya başladı. başka bir hastanede asla görmeyeceğim soğukkanlılık ve donanımla 15 dakikada sezaryen yapıp kurtardılar ikimizi de. hem doğumda hem doğum sonrasında gördüğüm o profesyonellik, ilgi ve güvenlik için kefilim rahatlıkla. çocuk kaçırmalar doğum hastanelerinde çok olur ama bırakın başkasının çocuğunu kaçırmayı, kendi bebeğimi 4-5 noktada kontrol ettirerek ve belge göstererek çıkarabildim.
demem o ki, "özel ilgi" yerine "iyi donanım" arayınız. ne olur ne olmaz
merhaba canım , çok geçmiş olsun Allah korumuş ikinizide bende ztb gitmek istiyorum çok doktor var ama referans bulamıyorum sen memnun kalmışsın anlaşılan bana doktorunu önerebilirmisin kimdi?
özel bir doktorum yoktu. sabah suyum geldi, ZTB acile gittim. "özel oda+özel doğum salonu" diyerek giriş yaptırdım. doğum salonuna gittim. sonrası doğum... o gün nasibime düşen doktor yaptırdı doğumumu :) zaten belli bir isim bulmanız gerekmiyor. hepsi günde onlarca doğum yaptırdığı için, hepsi iyi diyebilirimbaşka hastane olsa belki referans gerekebilir ama ZTB gerek duymadım. zaten normla doğumda doktor ismi pek işe yaramıyor, doğumun ne zaman olacağı belli olmadığı için. sezaryende ise, işlem zaten kısa ve basit olduğu için özel bir doktor pek gerekmiyor.
illa isim istiyorsanız, Merve hanım var. kendisi uzman, ufak tefek, çıtı pıtı bir bayan. soyadını bilmiyorum.
selam,
Ankara'da doğum yapan ya da yapacak olanlar hangi hastane ve doktoru tercih ettiniz ve memnuniyetiniz nedir?
Yardımcı olurmusunuz?:44:
Özellikle Ankara Koru hastanesinde doğum yapan var mı?
ne kadar ödediler acaba?Merhaba..benim kuzenim gecen yaz turgut ozal hastanesinde dogum yapti..normalde o hastaneye gitmiyodu ama bebek 35 haftalikken kuzenimin hafiften suyu gelmeye basladi bi de gece zekai tahire goturduk eger zekai tajirde bos kuvoz olsaydi kuzenimi hemen doguma alacaklardi allahtan bos kuvozleri yoktu ve biz ordan cikip turgut ozal hastanesine gittik orda yapilan testlerw gore ise kuzenimin dogumuna cok vardi o yuzden doguma almadilar ve biz eve donduk bu olaydan sonra kuzenim turgut ozala gitmeye basladi ve dogumunu orada gerceklestirdi..kuzenim sezeryan istemesine ragmen normal dogum olsun diye doktoru cok ugrasti allah razi olsun kadindan harika bi dogum gerceklestirdi doktorun adi ayla ve ayse ikisi de cok iyi doktorlar..oneririm..
Merhaba cnm umarim bu yazimi okursun ve bana donus yaparsin sen ozel odada tek basina mi dogum yaptin zekai tahirde bende orda tek kisilik sanci odalari istiyorumda ne kadar odediniz ve memnunmuydunuz bana biraz anlatirsaniz cok sevinirim.özel bir doktorum yoktu. sabah suyum geldi, ZTB acile gittim. "özel oda+özel doğum salonu" diyerek giriş yaptırdım. doğum salonuna gittim. sonrası doğum... o gün nasibime düşen doktor yaptırdı doğumumu :) zaten belli bir isim bulmanız gerekmiyor. hepsi günde onlarca doğum yaptırdığı için, hepsi iyi diyebilirimbaşka hastane olsa belki referans gerekebilir ama ZTB gerek duymadım. zaten normla doğumda doktor ismi pek işe yaramıyor, doğumun ne zaman olacağı belli olmadığı için. sezaryende ise, işlem zaten kısa ve basit olduğu için özel bir doktor pek gerekmiyor.
illa isim istiyorsanız, Merve hanım var. kendisi uzman, ufak tefek, çıtı pıtı bir bayan. soyadını bilmiyorum.
özel doğum dediğinizde zaten özel odada sancı çekip doğum yapıyorsunuz. diğer odalardan biraz farklı. nst vs aletler var ama dediğim gibi aynı odada hem sancı çekiyor hem doğum yapıyorsunuz. yalnız oluyorsunuz ama çok isterseniz bir refakatçiniz oluyor. bana sorarsanız doğum sadece sizin performansınıza bakıyor. tüm aile de yanınızda olsa iş sizde bittiği için refakatçi tavsiye etmem. hemşire ve doktorlar sık sık kontrole geliyor. doğum için açıklık vs hep kontrol ediliyor. doğumun başlayacağına kanaat getirdiklerinde de doğum oluyor. sonra bebeğinizle sizi sedyeye beraber yatırıp kalacağınız özel odaya götürüyorlar. özel oda+özel doğum odasına 3 yıl önce 500 tl vermiştik. benim her işimi, çocuk giydirmeden tutun da benim çamaşırımı giydirmeye kadar hemşireler yaptırmıştı.Merhaba cnm umarim bu yazimi okursun ve bana donus yaparsin sen ozel odada tek basina mi dogum yaptin zekai tahirde bende orda tek kisilik sanci odalari istiyorumda ne kadar odediniz ve memnunmuydunuz bana biraz anlatirsaniz cok sevinirim.
Cnm cookk tsk ederim cok aciklayicoydi gercekten benim bu Allah nasip ederse 2. Dogumum olucak ilkini zubeyde hanimda yaptim ve 6. Kisilik sanci odalarinda suni sanci olmasina ramen gikim cikmadan yaptim ama genede her gelem dr azarlayarak gitti bi dovmedikleri kaldi surgu bile istesem getirmiolardi cok zor aatlattim o yasadiklarimi simdi 2. Hamileligim zekai tahir burakta esinle birlikte sanci cekebilecegin oda bulalim sana dediler eger oleyse tamam dedim bende ama ayni seyleri yasamaktan cok korkuodum benim korkum dogum deil drlarin muamelesi oldugu icin esimi yanimda istiyorum yoksa gereke duymam canim cvp verdigin icin cok tsk ederim :))özel doğum dediğinizde zaten özel odada sancı çekip doğum yapıyorsunuz. diğer odalardan biraz farklı. nst vs aletler var ama dediğim gibi aynı odada hem sancı çekiyor hem doğum yapıyorsunuz. yalnız oluyorsunuz ama çok isterseniz bir refakatçiniz oluyor. bana sorarsanız doğum sadece sizin performansınıza bakıyor. tüm aile de yanınızda olsa iş sizde bittiği için refakatçi tavsiye etmem. hemşire ve doktorlar sık sık kontrole geliyor. doğum için açıklık vs hep kontrol ediliyor. doğumun başlayacağına kanaat getirdiklerinde de doğum oluyor. sonra bebeğinizle sizi sedyeye beraber yatırıp kalacağınız özel odaya götürüyorlar. özel oda+özel doğum odasına 3 yıl önce 500 tl vermiştik. benim her işimi, çocuk giydirmeden tutun da benim çamaşırımı giydirmeye kadar hemşireler yaptırmıştı.
güvenlik önlemi hat safhada olduğu için odanıza girip çıkan vs hep kontrol ediliyor. öyleki kendi bebeğimi 5 kapıdan hepsinde teker teker belge göstererek çıkarabilmiştim. doğuma doktor olan eşim refakat etmişti ama onu da doktorlar tavsiye ettiği için yapmıştık. bunun dışında, normal başlayan doğumum yarı yolda bebeğin doğum kanalında takılması ve kalp atışları zayıflaması yüzünden acil sezaryene döndü. doktorlar normal doğumu o kadar uygun bir yere kadar getirip, o kadar isabetli bir zamanda sezaryene çevirdilerki eminim başka bir hastanenin süslü püslü bir doğum salonunda bebeğimi kaybedebilirdim. 2-3 dakikada bebeği kaybetme tehlikesini görüp kurtardılar Allah'a çok şükür. elleri çok pratik ve çok vaka gördükleri için olayları iyi yorumluyorlar. nerde nasıl midahele daha iyi olur çok iyi biliyorlar. hala unutamam o anları....
böyle... uzun yazdım kusura bakmayın. umarım açıklayıcı olmuşumdur...
Canim zekai tahire mi gidiyosun dogum orda mi olcak. Bende ozel oda istiyorum nasil oluyormus bilgi edindin mi her gidisimde sorayim diyorum sonra unutuyorumCnm cookk tsk ederim cok aciklayicoydi gercekten benim bu Allah nasip ederse 2. Dogumum olucak ilkini zubeyde hanimda yaptim ve 6. Kisilik sanci odalarinda suni sanci olmasina ramen gikim cikmadan yaptim ama genede her gelem dr azarlayarak gitti bi dovmedikleri kaldi surgu bile istesem getirmiolardi cok zor aatlattim o yasadiklarimi simdi 2. Hamileligim zekai tahir burakta esinle birlikte sanci cekebilecegin oda bulalim sana dediler eger oleyse tamam dedim bende ama ayni seyleri yasamaktan cok korkuodum benim korkum dogum deil drlarin muamelesi oldugu icin esimi yanimda istiyorum yoksa gereke duymam canim cvp verdigin icin cok tsk ederim :))
Cnm merhaba evet kontrole zekai tahire gidiorum ama cayyolunda semt poliklinigi var oraya gidiorumm dogumda tek kisilik sanci odalari varmis esin yaninda sanci cekiomussun sonrada ozel odaya geciomussun benimde bildiim buu bi defa aradim 600 tl dediler ama drun onaylarsa sorunsuz bir hamilelik diue ole yapabiliosun dedilerCanim zekai tahire mi gidiyosun dogum orda mi olcak. Bende ozel oda istiyorum nasil oluyormus bilgi edindin mi her gidisimde sorayim diyorum sonra unutuyorum
Himm o zaman hastaneye giris yaparken ozel oda istiyorum diye giris yaptircaz ama once doktor muayne edecek aorunsuDur diye. Benim kafa olcumleri onde gidiyor soktor normal zor olabilir ona dogumda karar vercez demisti. Sezeryanda olabilir yani bana vermezler o zaman odayi bende ozel oda ucreti 90 tl diye duymustum. 600 tl de olsa cok uygun esimiz yanimozda olsa daha cok guvende hiasederiz kendimkziCnm merhaba evet kontrole zekai tahire gidiorum ama cayyolunda semt poliklinigi var oraya gidiorumm dogumda tek kisilik sanci odalari varmis esin yaninda sanci cekiomussun sonrada ozel odaya geciomussun benimde bildiim buu bi defa aradim 600 tl dediler ama drun onaylarsa sorunsuz bir hamilelik diue ole yapabiliosun dediler
Evet cnm benim dedigim vip sanci odasi ama sadece sezeryan oluvaksan doguma giderken ozel oda istiorum dersinn cikinca refakatcin olur rahat esersin yoksa ole buyuk hastanede refakatci vermiolarrrHimm o zaman hastaneye giris yaparken ozel oda istiyorum diye giris yaptircaz ama once doktor muayne edecek aorunsuDur diye. Benim kafa olcumleri onde gidiyor soktor normal zor olabilir ona dogumda karar vercez demisti. Sezeryanda olabilir yani bana vermezler o zaman odayi bende ozel oda ucreti 90 tl diye duymustum. 600 tl de olsa cok uygun esimiz yanimozda olsa daha cok guvende hiasederiz kendimkzi
Inaallah bos odalar olur gittigimizde oda kalmadigi icin mecburen sanci odalarinada gidebilirizEvet cnm benim dedigim vip sanci odasi ama sadece sezeryan oluvaksan doguma giderken ozel oda istiorum dersinn cikinca refakatcin olur rahat esersin yoksa ole buyuk hastanede refakatci vermiolarrr
Inss benimde korkum o wallaInaallah bos odalar olur gittigimizde oda kalmadigi icin mecburen sanci odalarinada gidebiliriz
Canim en son gecen hafta gittim kontrole ordaki hamilelere imza attiriyolardi bebek yogun bakim dolu bilgim dahilinda hastane sorumluluk almiyordu. Insallah biz gidene kadar yogunlugu azalir. Odani disinda bir de boyle bir problemde var.Inss benimde korkum o walla
Ayy ins yogun bakimlik bi sorun olmazz bu zamana kdr getirdigimiz bebekleri kaybetmek cok uzerr sen orda dogum yaparsan burdan yaz olur mu yasadiklarini senin haftan benden ileriCanim en son gecen hafta gittim kontrole ordaki hamilelere imza attiriyolardi bebek yogun bakim dolu bilgim dahilinda hastane sorumluluk almiyordu. Insallah biz gidene kadar yogunlugu azalir. Odani disinda bir de boyle bir problemde var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?