• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara'da dış mekan çekimleri için uygun fotoğrafçı bileniniz var mı?

happiess

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mart 2007
57
0
286
Ankara
Arkadaşlar düğünüm için stüdyo resim istemiyorum..Sadece dış mekan çekimi yapılacak. Tavsiye edeceğiniz fiyatını bildiğiniz var mı?

Merhaba arkadaşlar :3:

happiess'e cevap gelmemiş ama ben de aynı dertten müzdaribim. ankara'da yaşamıyorum. nişanlımın ailesi orada. dolaşıp araştırdılar ama dış mekan çekimlerini pek beğenmemişler. sanki sen ben çekebiliriz o kalitede diyorlar. tahmin edebiliyorum ne demek istediklerini. ve oraların belli mekanları varmış o mekan dışında çekemiyorlarmış. yani herkes aynı mekanda aynı yapay pozu veriyor. sonuçta para veriyorsunuz, en yoğun saatlerinizi veriyorsunuz ve iyi sonuç almak istersiniz değil mi? ben internet üzerinden araştıracağımı bu hafta içinde halledeceğimi söyledim. yoksa anlaştıkları bir yerde stüdyo çekimi olacak. bu konuda önerilerinizi bekliyorum. bildiğiniz tanıdığınız duyduğunuz gördüğünüz tecrübe edindiğiniz iyi bir fotoğrafçı var mı ankarada? yardımcı olursanız çok sevinirim.

bu mesajı duyarlı bir vatandaş olarak iyi niyetli insanların kandırılmaması amacıyla yazıyorum. bir önceki mesajım görünüyor gayet açık. bunun üzerine dün başıma gelen bir olayı, başkaların da başına gelmemesi için anlatmak istiyorum;

bu sayfadaki mesajıma istinaden dün özel mesaj geldi. gönderen üye : ghs

kendisi istanbulda olduklarını, iyi olduklarını vs, gerekirse çekimcilerinin ankara'ya gelip çekim yapabileceklerini belirtmiş. msn adresi vermiş görüşelim diye neyse ekledim. fiyat nedir kalite nedir, blogları siteleri varsa bi bakayım öğreneyim dedim.

karşımda lakait tavırlar, ben sizli bizli konuşurken karşımda canım cicim senli benli konuşmalar, açıkçası pek profesyonel gelmedi ama neyse tavırları böyle anlaşılan dedim ben de döndüm senli benli muhabbete. ücreti sordum. söyledi bir şeyler, fazla bulduğumu belirttim. sen ayırdığın parayı söyle biz ona göre yaparız bir şeyler falan, bir tek sana yapıyorum kimseye söyleme falan. neyse. maksimum düşündüğüm fiyatı söyledim tamam şunu da yaparız bunu da yaparız. cebimde taşımam için albüm bile vaadi verildi ne yapacaksam cepte düğün albümümü neyse. iyi güzel. dur sana fotoğrafları mail atayım bi bak dedi. toplam 63 tane resim atmış. açıp tam inceleyemedim. mail sayfasında gözüktüğü kadar küçüklükte gördüm, işte olduğum için çok inceleyemediğimi, uygun zamanda inceleyip ücreti de dikkate alarak değerlendirip dönüş yapacağımı söyledim. fotoğrafların hepsinin farklı yerlerde farklı farklı pozlarda olması farklı konseptlerde olması dikkatimi çekti hoşuma gitti. zaman ayırdığı için ilgilendiği için ayrı ayrı teşekkürler ettim.

sonra fotoğrafları indirip açtım ki ne göreyim resmen fotoğrafların çoğu başka sitelerden kopyalanmış hatta bazısı çok düşük çözünürlükte ekran alıntıları katalog çekimleri falan. internetten araştırdım. bir web sitesi ve facebook sayfaları olduğunu gördüm. girdim baktım ki kendi çapında küçük bir dükkan. çekilmiş resimlere baktım bana gönderilenlerle uzaktan yakından alakası yok. gönderilen 63 resimden sadece 2-3 tane basit çaptakini kendileri çekmişler. hatta ondan bile şüpheliyim. hatta kendilerini ne kadar uyanık sanıyorlar ama gönderdikleri bazı resimlerin üstünde kocaman web adresler var. hey allahım. dış mekan çekimi falan yapmıyorlar. kendi studyolarında çektikleri resimler bana gönderdiklerinin yanından bile geçmiyor.

işte böyle. iyi niyetli olabilirim ama aptal değilim. yanlış kişiyi kandırmaya kalktılar umarım bir daha bu yanlışı yapmazlar. benim bunu burda paylaşmam boynumun borcu. kimse bu ve buna benzer bir oyuna gelsin istemiyorum. bu yoğun ve hassas zamanlarda insanlar dalgın olabiliyor. ve bazı üçkağıtçılar bu durumdan faydalanmaya kalkıyor. ne yazık.

ne uyanik insanlar var ya pes dogrusu:19: sagol qivicimmm paylasimin icin :54:isallah baska insalari da kandirmaya calismazlar :47:

Son düzenleme:
Hanımlar merhaba;

Her türlü iç-dış çekimlerinizi ve özel anlarınızı güvenerek şahsıma emanet edebilirsiniz. İsmim Tuğçe. İletişim fakültesi mezunuyum.Şu an yüksek lisans yapıyorum. Tezimin yoğunluğundan dolayı tam zamanlı işlerde çalışamıyorum,özel an fotoğrafçılığına zaman ayırıyorum.

*Düğün
*Doğum
*Nişan
*Söz
*Kına
*Eğlence
*iç/dış mekan

ve her türlü özel karelerinizi çok uygun fiyata çekiyorum.

Kullandığım profesyonel fotoğraf makinesi: NİKON D3100.

Fotoğraf bilgim hem mesleğim-mezun olduğum bölümüm- itibariyle hem de kişisel ilgim dolayısıyla vardır.
Dileyene portre-makro-düğün gibi çeşitli alanlarda mevcut olan fotoğraflarımı gönderebilirim.
Fiyatta pazarlık payı vardır,kendim de şu an öğrenci olduğumdan çiftlerimizden yüksek fiyatlar talep etmiyorum.

İç ve Dış çekimler paket halindedir,dış çekime ekstra ücret talep etmiyorum. Ücret 500 tl'ir,pazarlık payı daha da önce söylediğim gibi mevcuttur.
Düğün hazırlığı-düğün-sonrası için ise tüm gün beraber olacağımız için vereceğiniz fark 100 tl'dir.

Fotoğraf sayısı sınırsızdır.Tüm fotoğraflarınız CD içerisinde teslim edilir,seçtiğiniz fotoğraflar bastırılır(istenilen ebatta).

İlgilenen ve güzel bir albüme sahip olmak isteyen bayanlara duyurulur :)

Google'ın resimli arama motoru var. Google Image diye yazarsanız, karşınıza çıkacaktır. Buraya size portfolyosunu gönderen fotoğrafçının fotoğraflarını yükleyin ve aratın. Eğer çalıntı ise karşınıza farklı yerlerde, muhtemelen daha profesyonel yerlerde aynı fotoğraflar çıkacaktır.

Açıkcası çok beğendiğim fotoğrafları olursa ve karşılığında piyasanın biraz altında fiyat söylüyorsa ben aratıyorum. Ya da bazen anlıyorsunuz, bası fotoğraflar çok dandik duruyor, ya da gelinlerin tipinden mekanlardan yabancı oldukları anlaşılıyor. O zaman aratın derim :)

Fotoğraf çok önemli bence, söz tepsisi, kına bilmem nesi, bohçanın kenarı süsü püsü, nikah şekeri, davetiye gibi şeylere onca para dökmektense fotoğraflarımın daha güzel olmasını tercih ederim. Nikah şekerinin biraz daha uygunu, davetiyenin biraz daha sadesini seçerek fotoğrafa bu parayı ayırmak mümkün sanki..

bu mesajı duyarlı bir vatandaş olarak iyi niyetli insanların kandırılmaması amacıyla yazıyorum. bir önceki mesajım görünüyor gayet açık. bunun üzerine dün başıma gelen bir olayı, başkaların da başına gelmemesi için anlatmak istiyorum;

bu sayfadaki mesajıma istinaden dün özel mesaj geldi. gönderen üye : ghs

kendisi istanbulda olduklarını, iyi olduklarını vs, gerekirse çekimcilerinin ankara'ya gelip çekim yapabileceklerini belirtmiş. msn adresi vermiş görüşelim diye neyse ekledim. fiyat nedir kalite nedir, blogları siteleri varsa bi bakayım öğreneyim dedim.

karşımda lakait tavırlar, ben sizli bizli konuşurken karşımda canım cicim senli benli konuşmalar, açıkçası pek profesyonel gelmedi ama neyse tavırları böyle anlaşılan dedim ben de döndüm senli benli muhabbete. ücreti sordum. söyledi bir şeyler, fazla bulduğumu belirttim. sen ayırdığın parayı söyle biz ona göre yaparız bir şeyler falan, bir tek sana yapıyorum kimseye söyleme falan. neyse. maksimum düşündüğüm fiyatı söyledim tamam şunu da yaparız bunu da yaparız. cebimde taşımam için albüm bile vaadi verildi ne yapacaksam cepte düğün albümümü neyse. iyi güzel. dur sana fotoğrafları mail atayım bi bak dedi. toplam 63 tane resim atmış. açıp tam inceleyemedim. mail sayfasında gözüktüğü kadar küçüklükte gördüm, işte olduğum için çok inceleyemediğimi, uygun zamanda inceleyip ücreti de dikkate alarak değerlendirip dönüş yapacağımı söyledim. fotoğrafların hepsinin farklı yerlerde farklı farklı pozlarda olması farklı konseptlerde olması dikkatimi çekti hoşuma gitti. zaman ayırdığı için ilgilendiği için ayrı ayrı teşekkürler ettim.

sonra fotoğrafları indirip açtım ki ne göreyim resmen fotoğrafların çoğu başka sitelerden kopyalanmış hatta bazısı çok düşük çözünürlükte ekran alıntıları katalog çekimleri falan. internetten araştırdım. bir web sitesi ve facebook sayfaları olduğunu gördüm. girdim baktım ki kendi çapında küçük bir dükkan. çekilmiş resimlere baktım bana gönderilenlerle uzaktan yakından alakası yok. gönderilen 63 resimden sadece 2-3 tane basit çaptakini kendileri çekmişler. hatta ondan bile şüpheliyim. hatta kendilerini ne kadar uyanık sanıyorlar ama gönderdikleri bazı resimlerin üstünde kocaman web adresler var. hey allahım. dış mekan çekimi falan yapmıyorlar. kendi studyolarında çektikleri resimler bana gönderdiklerinin yanından bile geçmiyor.

işte böyle. iyi niyetli olabilirim ama aptal değilim. yanlış kişiyi kandırmaya kalktılar umarım bir daha bu yanlışı yapmazlar. benim bunu burda paylaşmam boynumun borcu. kimse bu ve buna benzer bir oyuna gelsin istemiyorum. bu yoğun ve hassas zamanlarda insanlar dalgın olabiliyor. ve bazı üçkağıtçılar bu durumdan faydalanmaya kalkıyor. ne yazık.

Yıllardır fotoğraf sektörünün içinde olan biri olarak bu 300-500 TL ye düğün fotoğrafı çekeceğini iddia edenleri gördükçe hayretler içinde kalıyorum. KK üyelerine maliyetler hakkında çok kısa bir bilgiler verip, bu sahtekarlara karşı yorumu size bırakayım...

Standart olarak verilen panaromik kristal albümün maliyeti yaklaşık 400-450 TL
bunun yanında 50-70 kanvas baskı, 2 adet cep albümü 150 tl nin üzerinde
fotoğrafçı haricinde reflektör (yansıtıcı), paraflas (harici ışık kaynağı) kullanıcak olan asistanın ücreti minimum 50-100 tl. Bu ekipmanlar dış mekan gelin damat çekimlerinin olmazsa olmazıdır. Bu yardımcı ekipmanlar olmadan
dünyanın en iyi en pahalı makinesini de kullansanız iyi sonuç alamazsınız. İşin traji-komik tarafı çoğu gelin damat fotoğrafı çektiğini iddia eden bu şip-şak'çıların reflektör ve paraflaş'ın anlamını dahi bilmemeleri.
Tüm bunların üzerine fotoğrafçının emeğini, saatler hatta bazen günler süren PS (photoshop) işlemlerini, baskı hizmetlerini eklerseniz maliyetin nerelere geldiğini sizlerde hesaplayabilirsiniz.

Siz siz olun 300-500 tl ye fotoğraf çekenlere inanıp, tekrarı mümkün olmayan bu özel gününüzün heba olmasına izin vermeyin. Bu şip-şak'çılara çektireceğinize bir yeni bir cep telefonu ile kendiniz çekseniz daha iyi fotoğraflar alısınız :)

merhaba arkadaşlar benim de geçen yaz düğünüm oldu dikmen vadisinde dış çekim yaptırdık ve her gören bayılıyor isterseniz fotocumun adını ve telini verebilirim isterseniz resimlerinden de ekleyebilirim.

Tara Hanimi tavsiye ederim, Taradise weddings diye googleda bulabilirsiniz. cok profesyonel ve soguk birisi kesinlikle degil dugun gunune kadar sizinle ilgileniyor, cok farkli fikirleri oldugu icin cektigi fotoraflar size ozel oluyor kendiside tekrarlamayi sevmiyor. araba suslemesinden tutun herseyle ilgili cok iyi fikirleri var. cidden dugune kadar en iyi arkadasiniz oluyor o stresinizi aliyor diyebilirim.

Arkadaşlar geçen senede söylemiştim ve bir arkadaşımız gidip çektirmişler ve gayet memnun kalmışlar.Bana dua etmişlerdi bende sizlere tekrar bu arkadaşları öneriyorum.
Ben parklarda görüyorum eline 1 makine alan herkes fotoğraf çekiyor,herşeyden önemlisi biz gelinlik giyeriz ama erkekler hiç sevmiyorlar bu hali :))
Ankara Cinnah caddesinde bu fotoğrafçılar,düğün klibi isminde bir yerleri var sitelerinden bakın sizde bir görüşüp bana dua ederseniz.ucuzunu yaptırcam diye en güzel günümüzü mahvetmeyelim...

merhaba arkadaşlar benim de geçen yaz düğünüm oldu dikmen vadisinde dış çekim yaptırdık ve her gören bayılıyor isterseniz fotocumun adını ve telini verebilirim isterseniz resimlerinden de ekleyebilirim.

özelden mesaj atamıyorum... acaba fotoğarafçının adını verebilir misiniz?

Gerçekten çok eğlenceli biz onla çalıştık ve ilgilenmesi vs herşeyi gerçekten güzel ve geçmişide sağlam :)

Son düzenleyen: Moderatör:

Merhabalar, örnek olması için fotoğraf yükleyebilir misiniz acaba? Tabi birde fotoğrafcınızın adını öğrenebilir miyim?

benimde ağustos ayında düğünüm var çok araştırdım ankarada profosyonel çalışan çok az fotoğrafçı var. tavsiye üzerine on stüdyo ile anlaştım. kaliteye çok önem veriyorlar. içim rahat.

Merhabalar arkadaşlar bende bu arkadaşlarla takılıyorum amatör olarak yanlarında fotoğraf çekimi yapıyorum hobi amaçlı. Oldukça profesyonel işleri var lakin fiyatları biraz yüksek. Yinede kaliteli iş isteyenler için bir alternatif olabilir.

http://studyosiyahbeyaz.com

Sorusu olanlar direk bana mesaj atabilir, yardımcı olmaya çalışırım.

Back