Ankara siyasal bilimler fakültesi

Lillyum

çok bilmiş
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2007
2.681
13
55
kızlar oğluşum ankara siyasal öğrencisi adayı
malumunuz olmak üzere tercihlerimiz başladı :uhm:
sorunumuz şu
fakültenin 4 bölümü kesin tutuyor
maliye iktisat işletme ve çalışma ekomomisi
sıralamada
hangisini başa yazalım
işte bu noktada takılıyoruz
hangi bölüm daha avantajlı ve getirisi daha yüksek :uhm:
bu konuda fikri olan arkadaşlarımızın yardımına ihtiyacımız var
yardımcı olursanız çok sevineceğiz
şimdiden teşekkürler a.s.

kamu yönetimi olmuyor mu canim yani oda güzel bir bölümde en azindan ankara siyasaldan cikanlar icin güzel olacagini düsünüyorum ama digeri icin inan hepsi birbirne yakin ben türkiyede yasamiyorum hangisi iyi olur bilemiyorum arkadaslar yazar insallah..
ayrica gözünüz aydin cok güzel bir okul..

kamu yönetimi olmuyor mu canim yani oda güzel bir bölümde en azindan ankara siyasaldan cikanlar icin güzel olacagini düsünüyorum ama digeri icin inan hepsi birbirne yakin ben türkiyede yasamiyorum hangisi iyi olur bilemiyorum arkadaslar yazar insallah..
ayrica gözünüz aydin cok güzel bir okul..

kamu yönetimi ve uluslar arası ilşkileri de yazacağız ilk iki tercihimiz ama olmama ihtimali yüksek
diğerlerinin olma ihtimali de yüksek
ama asıl mesele olanlardan hangisini başa yazalım burda tıkanıyoruz canım ilgin için ayrıca teşekkür ederimm Şeniz

haspişim ben olsam uluslararası ilişkiler derdim kesinlikle
yok o olmaz diyosan da bu saydıklarının arasında iktisat favorim.
işletme okuyacak adamın muhakkak eşi dostu akrabası olmalı yuksek yerlerde
nitekim karşılaştigim her 10 üni mezunundan 4ü işletme mezunu ve boşta :sm_confused:
uluslararası ilişkilerde hiçç bişi olamasa gene ogrenecegi diller sayesinde fıstık gibi bi iş bulur kendine :smiley-cool:

gurbişin dediği gibi uluslararası ilişkileri iyi ama iktisattan önce bende maliyeyi tavsiye edebilirim sengözlerimebaksanab
iktisat mezunu boşta gezen arkadaşlarım var çünkü

haspişim ben olsam uluslararası ilişkiler derdim kesinlikle
yok o olmaz diyosan da bu saydıklarının arasında iktisat favorim.
işletme okuyacak adamın muhakkak eşi dostu akrabası olmalı yuksek yerlerde
nitekim karşılaştigim her 10 üni mezunundan 4ü işletme mezunu ve boşta :sm_confused:
uluslararası ilişkilerde hiçç bişi olamasa gene ogrenecegi diller sayesinde fıstık gibi bi iş bulur kendine :smiley-cool:

gurbişim burda amaç çocuğun devlet sektöründe işe girmesi ankara SİYASAL OKUYUPTA İŞ BULAMAMIŞ Kİ,Şİ SAYISI SANIRIM ÇOK AZDIR
yada ben öyle biliyorum sorun
okul bittiğinde girilen sınavlarda fakültelerin hangisinden nekadar çok soıru çıktığı
yada bölüm derslerini hangi bölümün ne kadar verdiği uy karşık konu yahuuuuu kafamçokkarıştı
bu konuda orada okumuş olan yada yakını olan birisinin yardımına ihtiyacım var sanırımmm kafamçokkarıştı

önce maliye sonra calışma ekonomisi ..bunlar olmazsa diğerlerinin sırası cok da mühim degil...maliye ön sırada olsun ama avantajı çok..

lillyum sanırım puanlar gelmeden ewwel bır topikte konusmustuk senınle
oglun gırmıstı sınava degil mi?
tercıh ıcın bıraz bilgilendırmek istedim
sıralamalar için egıtımcıler %40 asagısını yazın dıyorlar
ornegın ogrencı 100.000 sıradaysa 60.000 den baslayın dıyorlar bunu goz onunde muhakkak bulundur
basarılara.s.

gurbişim burda amaç çocuğun devlet sektöründe işe girmesi ankara SİYASAL OKUYUPTA İŞ BULAMAMIŞ Kİ,Şİ SAYISI SANIRIM ÇOK AZDIR
yada ben öyle biliyorum sorun
okul bittiğinde girilen sınavlarda fakültelerin hangisinden nekadar çok soıru çıktığı
yada bölüm derslerini hangi bölümün ne kadar verdiği uy karşık konu yahuuuuu kafamçokkarıştı
bu konuda orada okumuş olan yada yakını olan birisinin yardımına ihtiyacım var sanırımmm kafamçokkarıştı

benim amcam ankara siyasal mezunu
iş bulamadı şuan bir ilçede onada zar zor girdi sınıf öğretmenliği yapıyor...
arkadaşım bu sene kamu yönetimi bitirdi evde oturuyor...
ODTÜ okusun benim abilerim düz lise mezunu kazanamazlar dediler çok çalıştılar kazandılar şimdi hemen iş buldular...

bu bölümlerde okumadim ama üniversite yillarimdan arkadaslarim var bu bölümlerden herbirinde okuyan.. bölümler ve egitim her ne kadar farkli ise de okul bitince hepsi birbirine benzer islere girdi... türkiyede zaten kim okudugu bölümün hakkini verebiliyor ki? Ekonomist nerede is bulacak? sonucta hangi bölümden mezun olursa olsun muhtemelen ya devlette bir ise girmeye calisacak ya da özel bir sirkette finans vs üzerine calisacak... ise girecegi sirkettekiler de zaten iktisat ile isletme arasindaki farki bilmiyor olacak CADIARZU

öyle zormuş ki kızlar kafamçokkarıştı
ilginiz için ayrıca teşekkür ederim her birinize a.s.

:teytey: Canımcııım öncelikle tebrik ederim,hayırlı olsun :dance:

(***Uluslararası İlişkiler & *Kamu Yönetimi)
1- İktisat
2- Maliye
3- Çalışma Ekonomisi
4- İşletme

Benim sıralamam böyle olurdu gamyoncuiremsu

Ama asıl sağlıklı olan oğluşun, bölümleri-alacagı dersleri vb. araştırıp karar vermesi,ki ben çok iyi bir seçim yapacagına eminim :1hug: Çok sevindim,güzel haberler almak dileğiyle a.s.

biraz geç oldu vicooo :1closedeyes:
bu saat itibariyle tercihlerimizi gönderdikk
öldük öldük dirildikkk
en son ankara siyasaldan bir öğrenciyle temasa geçtikk onun tavsiyeleriyle tercihlerimizi yaptık
CADIARZU
yanlız açıkta kalma ihtimaline karşı
ölü tercihde çok yaptık
örneğin
ankara siyasalın bölümlerinin ardından
marmara hukuk yazdıkk
uy çok karışık oldu be
olurda
yığılma olur okulun puanı yükselir endişesi kapladı bizi nedense
altada hukuk ları yazdı
ve hacettepeyi bölümlerini yazdı
senin anlıyacağın
ankara siyasalla en düşük puana kadar indik
sonra yüksek bir sıralama yine düşüğe doğruuuuu
uyyyyyy kafamçokkarıştı
yinede geç bile kalsan öptüm canım Şeniz

:teytey: Canımcııım öncelikle tebrik ederim,hayırlı olsun :dance:

(***Uluslararası İlişkiler & *Kamu Yönetimi)
1- İktisat
2- Maliye
3- Çalışma Ekonomisi
4- İşletme

Benim sıralamam böyle olurdu gamyoncuiremsu

Ama asıl sağlıklı olan oğluşun, bölümleri-alacagı dersleri vb. araştırıp karar vermesi,ki ben çok iyi bir seçim yapacagına eminim :1hug: Çok sevindim,güzel haberler almak dileğiyle a.s.

Hadi hayırlısı olsun yerimseniben

Sonucu öğrenir öğrenmez,haberdar et lütfen canımın içi :1hug:

X