Ankara-Paris: İki katliam arasındaki 8 fark

-mai-

Puro Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2015
1.096
2.251
2015-11-15 10.57

Saldırılar sonrasında Fransa hükümetinin yaptıkları ile Ankara Katliamı'nın ardından AKP hükümetinin tavrı birbirinden farklı bir tabloyu ortaya çıkardı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri, Ankara Katliamı sonrasında kendilerini aklama yoluna gidip, IŞİD’i olayı dışında tutmaya çalıştı.

Ankara-Paris-Iki-katliam-arasindaki-8-fark-.jpg

Saldırılar sonrasında Fransa hükümetinin yaptıkları ile Ankara Katliamı'nın ardından AKP hükümetinin tavrı birbirinden farklı bir tabloyu ortaya çıkardı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri, Ankara Katliamı sonrasında kendilerini aklama yoluna gidip, IŞİD’i olayı dışında tutmaya çalıştı. İşte ana noktalarında iki ayrı katliama iki ayrı ülkenin verdiği tepkiler:

Fransa ne tepki verdi?

Müdahale: Katliam sonrası yaralılara hemen destek verildi. Saldırıdan sağ kurtulanların şoku atlatabilmesi için olay yerinde psikolojik danışmanlar görev aldı.

Açıklama: Cumhurbaşkanı Hollande, katliama dair atılacak adımları halkla paylaştı.

İnceleme: Hükümet yetkilileri saldırılar sonrası hemen olay yerine gidip incelemelerde bulundu.

Yayın Yasağı: Olay sonrası yayın yasağı getirilmedi. İlk dakikalardan itibaren gazeteciler en ufak detaylarına kadar olay yerinden görüntüler verdi.

Örgüt: Fransa, saldırıyı yapan örgütün IŞİD olduğunu 24 saat içinde açıkladı.

Üstlenme: IŞİD Paris’i kana bulayan saldırıları üstlendiğini açıkladı. Örgüt, saldırıların Fransa’nın politikalarını sürdürdüğü sürece en büyük hedef olmaya devam edeceğini kanıtlamak için tasarlandığını belirtti.

Failler: 24 saat geçmeden saldırganlardan ikisinin kimliği belirlendi. Bataclan saldırganlarından birinin Fransız vatandaşı bir erkek olduğu ve adının istihbarat servislerinin listesinde bulunduğunu duyuruldu. Canlı bombalardan birinden Suriye, diğerinden Mısır pasaportu çıktı.

Anma: Fransa’da olayın ertesi sabahı halk ellerinde çiçeklerle katliamda hayatını kaybedenleri andı.

Türkiye ne tepki verdi?

Müdahale: Ankara’daki katliamın üzerinden birkaç dakika geçmeden polis olay yerinde kurtarılmayı bekleyen yaralıların üzerine gaz bombası attı.

Açıklama: Erdoğan, yaşanan katliamı kınamak için sadece yazılı bir açıklama yaptı. Erdoğan, Ankara katliamına değindiği ilk basın toplantısını ise 3 gün sonra düzenledi.

İnceleme: Erdoğan, katliamdan dört gün sonra olay yerine giderek karanfil bıraktı.

Yayın Yasağı: Başlatılan soruşturmada savcılığın yaptığı ilk iş, gizlilik kararı aldırıp avukatlara dosyayı kapatmak oldu. Ayrıca basına da yayın yasağı konuldu.

Örgüt: Türk yetkiller katliamı IŞİD’in yaptığını uzun süre saklamaya çalıştı, olayı PKK’nin üzerine yıkmak istedi.

Üstlenme: Suruç’ta intihar saldırısı gerçekleştiren kişinin de IŞİD ile bağlantılı olduğu açıklanmıştı. Ancak bu eylemin ardından da Ankara katliamından sonra da IŞİD’den saldırıları üstlenme açıklaması gelmedi.

Failler: Ankara katliamı sonrası görüntülerini inceleyen polis 4 gün sonra Yunus Emre Alagöz’ün görüntüsüne ulaştı. Ankara katliamını gerçekleştiren canlı bombalardan birinin Yunus Emre Alagöz, diğerinin de arananlar listesindeki Ömer Deniz Dündar olduğu ortaya çıktı.

Anma: Ankara katliamı sonrasında olayın meydana geldiği alanda anmaya izin verilmedi.

http://siyasihaber1.org/ankara-paris-iki-katliam-arasindaki-8-fark

Fransa medyası saldırganların işine yarayıp, kacmalarina sebep olacak yayın yapmadılar! (Ki yapsınlar da görsünler bakalim) Fransa'da muhalefet milletvekilleri olay yeri incelenirken polisi geçip kalabalık bir grupla olay yerine girmeye çalışmadı!

neden?

çünkü buradaki bir bombalı eylemi bile, kimi partiler çıkarları uğruna, hükümete, cumhurbaşkanına karşı kullanmak eğilimdeler. ama fransa'da bu olmadı.

dahası,
medyalarında tek bir ceset fotoğrafı bile yoktu, sanki kimse ölmedi.

Bir bombalı eylemi 'bile' derken? Ne kadar önemsiz sizler için. 'Alt tarafı bombalı bir eylem yahu' mu diyorsunuz?. Bazı partilerin suçluyu araması özellikle bu partilerin destekçileri hedefe alındığı için olmasın?

Ayrıca ceset fotoğrafı yok muymuş? Burada şuan ceset fotoğrafı görmek istemeyenler de olacağını düşünerek isterseniz fotoğrafların linkini özelden gönderebilirim.

neden?

çünkü buradaki bir bombalı eylemi bile, kimi partiler çıkarları uğruna, hükümete, cumhurbaşkanına karşı kullanmak eğilimdeler. ama fransa'da bu olmadı.

dahası,
medyalarında tek bir ceset fotoğrafı bile yoktu, sanki kimse ölmedi.

Burada bir çelişki var.Eğer dediğiniz gibi bombalı eylemi bile kimi partiler çıkarları uğruna kullanıp,hükümeti eleştiriyorsa;hükümet de bombalı eylemin kendisine doğrultulmaması için olayın üstünü kapatıyor ya da çıkarına ters düşmesin diye ayrıntı vermek istemiyor,yani siyasi olarak kendini koruma çabası içinde diyebiliriz.Aslında iki taraf da siyasi hamleler yapmış oluyor.Fark yok :KK14: Tabi eleştirdiğiniz noktanın ''bu kadar ölen varken ne siyaseti'' noktası olduğunu düşünerek konuşuyorum.

Ayrıca bu mantığı kabul etmiyorum.Böyle bir olay oluyorsa da kimse benden kenara geçip ''kader böyleymiş,neyse bekleyelim gereken yapılır'' dememi beklemesin.Tabiki de hakkımı,devletin beni ne ölçüde güvende tutabileceğini sorgulayacağım.Yarın bir gün benim de bomba ile ölmeyeceğimin garantisini kim verebilir ? Öyleyse siyasi konuşmaları,yani bizi kimlerin ne şekilde yöneteceğini tabiki de sorgulayıp,eleştirmemiz gerekir.

Hee kardeş heee...
Aynen senin dediğin gibi...
Aslında 888 fark var ama sen azcık daha uğraş,bu fesatlıkla bulursun kalanlarıda...
Hassssbinallaaaahhhh :KK47:

Fransa medyası saldırganların işine yarayıp, kacmalarina sebep olacak yayın yapmadılar! (Ki yapsınlar da görsünler bakalim) Fransa'da muhalefet milletvekilleri olay yeri incelenirken polisi geçip kalabalık bir grupla olay yerine girmeye çalışmadı!

Işid için 'Öfkeyle bir araya gelen insan topluluğu.' açıklamasını yapan da bizim medyamızdı zaten. O yüzden yayın yasağını hakettiler.

Şu bir gerçek ki Ankara katliamında ülkede bir çok insan sevinmişti.Güzel temizlendi vs. gibi yorumları sosyal medyada sıklıkla gördük.Fransa katliamından sonra ben haberlerde hiç denk gelmedim Fransızların böyle toplanıp kendi insanlarının ölüşü ile topluca dalga geçtiklerine...Kusura bakmayın o yüzden buraya gelip ''ya ne farkı ya'' demeden önce biraz geçmişe bir bakın.Ölenlerin ailesine,ölenlere küfreden bir çok insan vardı.Ankara'da ölenlerin suçu neydi diyorsunuz ama bir çoğumuz olayı kendimiz önemsemedik en başta.Bir kaç gün içinde herkes unuttu gitti devletin başkentinde patlayan bombayı.Azıcık özeleştiri fena olmaz arkadaşlar kimseyi küçültmez,aksine yüceltir.Hata hatadır,doğru doğru ben yapmışsam sen yapmışsan değil ülkece yaptığımız yanlışın farkına varalım diğer milletleri eleştirmeden önce.

Gaz bombası içeriye polis sokulmak istenmediği için oldu.. Arabalar taşlandı.
Bomba patlar patlamaz kahrolsun Tayyip denildi.
Basın açıklaması geç olmadı , failler araştırılıp konunun ne olduğu anlaşılmaya çalışıldı.

Bu farklar insan canı üzerinden tartışılıyor. Amaç çok başka burada.
Her zaman her şekilde diğer ülkelerle Türkiye'yi kıyaslamayıp aşağıya çekmek isteyen bir grup kendini bilmez oldu , olacak.
Bu haberde bunu yapmak isteyenlerden.

Bu farklar insan canı üzerinden tartışılıyor. Amaç çok başka burada.
Her zaman her şekilde diğer ülkelerle Türkiye'yi kıyaslamayıp aşağıya çekmek isteyen bir grup kendini bilmez oldu , olacak.
Bu haberde bunu yapmak isteyenlerden.

İnsan canı üzerinden siyaset yapmayıncımızda geldiğine göre ekip tamam demektir. Neyin üzerinden siyaset yapılır arkadaşlar? Söyleyin o konularda konuşalım sadece.

300 madenci ölür, ölümler üzerinden siyaset yapmayın!!! Başkentin göbeğinde katliam olur, siyaset yapmayın!!! Ne üzerinden siyaset konuşalım?

İnsan canı üzerinden siyaset yapmayıncımızda geldiğine göre ekip tamam demektir. Neyin üzerinden siyaset yapılır arkadaşlar? Söyleyin o konularda konuşalım sadece.

300 madenci ölür, ölümler üzerinden siyaset yapmayın!!! Başkentin göbeğinde katliam olur, siyaset yapmayın!!! Ne üzerinden siyaset konuşalım?

Devam et.

2 devlet arasındaki farkları kıyaslamayacağım, onlar öyle yapmıştır biz böyle.
Benim içimi acıtan Ankara'da patlama olduğunda ölen herkesin suçlanması, devletin ölenlere şehitlik vereceği ilan edildiğinde insanların hakkını haram etmesidir. Bu gözler ne yazılar okudu:KK43:

Dün o ölen 102 kişiye edilmedik hakaret, denilmedik laf kalmamıştı, Şimdiyse Fransa'daki ölenlerle kıyaslıyor hakaret edenler, beddua edip hakkını haram edenler.

2 devlet arasındaki farkları kıyaslamayacağım, onlar öyle yapmıştır biz böyle.
Benim içimi acıtan Ankara'da patlama olduğunda ölen herkesin suçlanması, devletin ölenlere şehitlik vereceği ilan edildiğinde insanların hakkını haram etmesidir. Bu gözler ne yazılar okudu:KK43:

Dün o ölen 102 kişiye edilmedik hakaret, denilmedik laf kalmamıştı, Şimdiyse Fransa'daki ölenlerle kıyaslıyor hakaret edenler, beddua edip hakkını haram edenler.
hayır daha ne eleştiriliyor anlamıyorum.
ben canlı şahidiyim yahu, terörist ilan edildim şu forumda sadece PKK değil IŞİD yaptı dedim diye. kendilerini patlamışçılar şimdi ama bizde de herkes hükümeti sorumlu tuttu diyor. Kilimcininköroğlundan mı hesap soracağım?
evet hükümeti sorumlu tuttum.
Fransız Hükümetini de sorumlu tuttum mesela. ama iki bayram üst üste Paris'te namaz kılmadı IŞİD, İstanbul'da kıldı. Gaziantep, Adıyaman gibi şehirler IŞİD'in eleman bürosu olmadı mesela Fransa'da.
Fransız Hükümeti çıkıp "öfke dolu gençler" gibi tanımlamalar yapmadı.
ben buna rağmen Avrupa'nın da ABD'nin de terör konusundaki iki yüzlülüğünü hep eleştirdim.
Türkiye'yi de eleştiririm. ben bu ülkede yaşıyorum. bir ülkede arka arkaya bu kadar patlama oluyorsa sorumlunun ipi çekilmelidir. bu kadar basit.
IŞİD ülkenin konsosluğunu mu elçiliğini mi ne bastı, rehin aldı, IŞİD'e giden tırlar yakalandı, canlı bomba listesindeki iki adam havaya uçtu 102 kişi öldü ki aileleri şikayet etmiş bizim çocuklar kendilerini patlatacak diye. ülke IŞİD militanlarının transit geçiş bölgesi olmuş.
hala Fransa ile Türkiye arasında kıyas yapıyoruz.
şaka gibiyiz yeminle.

hayır daha ne eleştiriliyor anlamıyorum.
ben canlı şahidiyim yahu, terörist ilan edildim şu forumda sadece PKK değil IŞİD yaptı dedim diye. kendilerini patlamışçılar şimdi ama bizde de herkes hükümeti sorumlu tuttu diyor. Kilimcininköroğlundan mı hesap soracağım?
evet hükümeti sorumlu tuttum.
Fransız Hükümetini de sorumlu tuttum mesela. ama iki bayram üst üste Paris'te namaz kılmadı IŞİD, İstanbul'da kıldı. Gaziantep, Adıyaman gibi şehirler IŞİD'in eleman bürosu olmadı mesela Fransa'da.
Fransız Hükümeti çıkıp "öfke dolu gençler" gibi tanımlamalar yapmadı.
ben buna rağmen Avrupa'nın da ABD'nin de terör konusundaki iki yüzlülüğünü hep eleştirdim.
Türkiye'yi de eleştiririm. ben bu ülkede yaşıyorum. bir ülkede arka arkaya bu kadar patlama oluyorsa sorumlunun ipi çekilmelidir. bu kadar basit.
IŞİD ülkenin konsosluğunu mu elçiliğini mi ne bastı, rehin aldı, IŞİD'e giden tırlar yakalandı, canlı bomba listesindeki iki adam havaya uçtu 102 kişi öldü ki aileleri şikayet etmiş bizim çocuklar kendilerini patlatacak diye. ülke IŞİD militanlarının transit geçiş bölgesi olmuş.
hala Fransa ile Türkiye arasında kıyas yapıyoruz.
şaka gibiyiz yeminle.

Yaşanılanların güzel bir özeti oldu gerçekten.Elinize sağlık.

Bir bombalı eylemi 'bile' derken? Ne kadar önemsiz sizler için. 'Alt tarafı bombalı bir eylem yahu' mu diyorsunuz?. Bazı partilerin suçluyu araması özellikle bu partilerin destekçileri hedefe alındığı için olmasın?

Ayrıca ceset fotoğrafı yok muymuş? Burada şuan ceset fotoğrafı görmek istemeyenler de olacağını düşünerek isterseniz fotoğrafların linkini özelden gönderebilirim.

Hanımefendi, sizler bizler derken kendinizi bir sınıfa almanıza gerek yok.
Evet "bir bombalı eylem bile", ki bu eylem, insanları birlik beraberlik çatısı altında tutması gerekirken, partiler bunu silah olarak kullandılar. Dahası, suçu, cumhurbaşkanına kadar götürdüler.

evet bizim gazeteler ve tv'lerde sansürlü de olsa ceset fotoğrafları maalesef gördük. ama az önce de taradım fransız gazetelerinde böyle bir fotoğrafa haber başlağı altında rastlayamadım. elbette objektiflere yansımıştır ama yayımlamadıkları açıktır.

Ustelik tam secim arifesinde, "guzellikle verin 400 u, yoksa almasını biliriz" diyen bir cumhurbaskanı varken ve hemen akabinde ankara patlaması olmusken, yani olay siyasetin tam gobegi iken, kim suclanacak ve ne konusulacaktı? Şu kan uzerinden, can uzerinden siyaset yapmayın laflarına hastayım..ulan ulke siyasi bataklıgın icinde kan gölüne dönmüsken,ne uzerinden siyaset yapıcam ben? Annemin yemekleri uzerinden mi yapayım?

insanları allah ile aldatarak oy toplamanın dogal bir sonucudur kan uzerinden siyaset..laf ebeligi yapmasın o yuzden kimse..

Ekonomiyi konusma, kuresel kriz bu..
Orduyu konusma, onlar cuntacı..
Sanatcıyı konusma, hepsi kafir zaten ..
Egitimi konusma, bedava sut, kitap..
Yargıyı konusma yersin her yerine prangayı..
Agacı, cevreyi dogayı konusma, amacınız hökümeti devirmek, hem hesler para kazandırıyor..

Yahu neyi konusalım, ne uzerinden siyaset yapalım? Ulke yerin yedi kat dibine batmıs, hala "can uzerinden siyaset yapma" ezberciligi..Bu kadar mı hipnız oldu herkes?

He canım..siz de aynen bu kafayla devam...

Cünkü Fransa'da patlamadan dakikalar sonra bile hemen " suçlu hükümettir, suçlu cumhurbaşkanıdır" diyen muhalefet liderleri ve halk kesimleri yoktu. Fransa'da cumhurbaşkanına, bizim Cumhurbaşkanımıza söylenenleri söylesinler de görsünler bakalım.

Hayır oldu zeynep. Işidi destekledikleri için halk hükümete çok kızgın bu nedenle katilin devlet olduğunu düşünüyorlar. Ama algı meselesi bir de körü körüne devleti savunan kesim var ki hep bu müslümanlar yüzünden diye bıkbıklanıp müslümanlara ırkçılık yapmaktalar.

X