Ankara Müftülüğü'nden 'erken ezan' için özür

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
Ankara Müftülüğü'nden 'erken ezan' için özür
06 Mart 2016 Pazar - 19:57 | Son Güncelleme : 06 03 2016 - 20:00

ANKARA İl Müftülüğü, başkentte merkezden yayın alan bazı camilerde ikindi ezanının bir bölümünün sehven 1 saat önce okunduğunu açıklayarak halktan özür dilediklerini bildirdi

yuuuuuuuuuuuuuuuuuuh sana diyanet vurun diyanete yav imamlarda insanoğlu hani o konuda bi anlaşalım olur mu

o değilde bugün eşimin yerinden nasıl fırladığını görmeniz gerekti adam neye uğradığını şaştı noluy benim saatmi geri kaldı -e saatlerde geri değilki ileri alıncak diye koşturuyodu sonra saatlere baktık 1 saat var bi yanlışlık olduğunu her namaz için ezanı bekleyen hoşgörüyor zaten arkasında komşumuz kapıyı çaldı güldük geçtik

ama bizden çok siz dert etmişsiniz arkadaşlar teşekkürleeeeeeeeeeer teşekkürler ilginiz için

bende bu durumun daha kallavisi bi hikaye var anlatsammı bilemedim

Gerçekten öyle oldu doğru bizde baya şaşırdık dışarda ezan okundu eve geldik ezan vakti bi daha okundu ikisi farklı cami ama aynı mahalle bizde bi şok tabi demek ki ankara geneliymiş bilmiyordum

Olur öyle şeyler çok da şaapmamak lazım.

Fazla namazdan zarar gelmez

Namaz saati yukleyin telefonunuza
Zaten günlük namaz kılan biri ikindinin 2 de okunmayacagını bilir.
Yuh demekte fırsattan istifade etmekten başka birşey degil

Elbette yanlışları belirteceğim ve bunlara yuh da diyebilirim, istediğim başka her türlü tepkiyi verebileceğim gibi.
Benbu ülkenin vatandaşıyım ve yanlışları eleştirmek benim Hakkım.
Madem herkes telefonuna göre namaz saatlerini yüklüyor o Zaman ezan okunmasın bu mantaliteye göre?
İmamlar ne işe yarıyor?

İmamın tek görevi ezan okumak mi
İmamlarda insan robot değil.
Olabilir bir hata adam öldürmedi sonuçta
Ezan okunmasın demeniz de ayrı bir saçma.
Üstüne iyice basıyım namaz kılan bir insan ikindinin 2 de okunmayacagını bilir.

Namaz kılan bir insan ikindinin 2 de okunmayacağını biliyorsa o Zaman ezan okunmasın herkes telefondan takip etsin diyorum eğer istediği saatte okuyabiliyorsa?
Ki ezanın amacı namaza davettir.
Anlaşılmak mı istenmiyor nedir anlattığım :)
Neyse her şeye rağmen yuh diyebiliyorum çünkü bu durum saçma, 5 dakika 10 dakika değil 1 saatten bahsediyoruz.
İsteyen istediğini istediği gibi eleştirir. Burası demokratik bir ülke.

Ramazanda okumasın da erkenden ,normalde birşey olmaz.Baktı saati yanlışmış yeniden kılar,zararı olmaz.Ama orucunu açarsa ezanla

Ramazanda okumasın da erkenden ,normalde birşey olmaz.Baktı saati yanlışmış yeniden kılar,zararı olmaz.Ama orucunu açarsa ezanla
İnsan o dalgınlıkla herşey yapabilir, oruç hali neticede.
Ki ramazansa geçtiğimiz senelerde bir ilimizde bu durum olmuştu.
Oranın halkı da 61 gün oruç tutmuştu bir kişinin hatası yüzünden.

Rahatsızlığım yüzünden 3 senedir oruç tutmuyorum ama eşim ve oğlum için hassasım bu konuda.Dışarıda ezan okunsa da tvyi de açtırıyorum,tamamen emin olduktan sonra açmalarını istiyorum.

Ben mesela müslüman biri olarak dert etmem normal değil mi?
Bizden çok siz derken ne demek istedin anlamadım.
Siz dediğin kavramdaki siz kim?

estağfurullah kimsenin dinini sorgulayamam Rabbim hepimizin kendisinin dilediği sıfatları üstümüzde görmeyi tam manasıyla hemhal olmayı nasip etsin inşallah
iyi niyet ile yaklaşımına inanmayı elbette isterim emin ol

yalnız yanlışlıkla -bi anki fevrilikle veyahut bilinçsizce bozulduğundan 61 tutulmaz
bile isteye aman ne olacakmış -yerine tutarız vb.sözler ve niyet ile bozulduğuda tutulur
sanırım o dediğin olay ezana çok kısa zaman kala olduğu için muhtemelen kimse imsakiyeye bakmadı süreklide saatler düştüğü için ALLAH cc affeder inşallah

Ezan okundu diye zan ederek oruç açıldığında 61 gün tutulmaz. Bir gün kaza olarak tutulur. Hangi oruç tutup bu hükmü bilmeyen halk 61 gün tutmuş.

Ezan okundu diye zan ederek oruç açıldığında 61 gün tutulmaz. Bir gün kaza olarak tutulur. Hangi oruç tutup bu hükmü bilmeyen halk 61 gün tutmuş.
Ben haberlerde gördüğümü söylüyorum içleri rahat etmeyen halk tutmuş :)
Ben olsan tutmazdım, sonuçta hocanın yanlışı bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…