ankara mı izmir mi?

Anteia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2010
9
0
86
Antalya
arkadaşlar şuan lise 3e gidiyorum ve sayısalcıyım.özel bi kolejde burslu okuyorum.benim sorum şu ben dişhekimliği istiyorum.ankara üniversitesi veya ege üniversitesi.ikisi arasında kaldım.aslında ankara daha ağır basıyo sanki.ama ankaranın boğucu olduğu bi öğrenci için sıkıcı olduğunu düşünenler var.izmirse daha renkli tabi.şuan denizi olan bi yrde yaşıyorum zaten.ankara da ve izmirde okuyanlar lütfen düşüncelerini paylaşabilirler mi?kaydirigubbakcemile2

Antenia kesinlikle İzmir diyorum Diş Hekimliği deyince neredeyse en iyi diş hekimleri Ege Üni.den çıkıyor, teknolojik bakımdan çok iyiler emin olabilirsin.. ayrıca sosyal ortam açısından da çok rahat olabileceğin bir yer İzmir, öğrencilik yıllarında aklından kazınmayacak tecrübeler edinebilirsin, bir sürü olanak var... İzmirin havası gibi insanları da sıcaktır hem bunu da unutma =) opuyorumnanaktan

Merhaba antenia ben izmirliyim ama Ankarayı da biliyorum ve kesinlikle izmir diyorum,
öğrencı ortamları cok guzel,
Cok daha renkli, sevecen bi sehır ızmır,
alısırsan kopamayacagına emınım,
hem sıcaklıgı da sana cok uygun :) ankarada cok usursun

bir izmirli ve ege öğrencisi olarak kesinlikle izmir diyorum.kaydirigubbakcemile5
izmir zaten mükemmel bir şehir bunu anlatmama gerek yokboshayallersmile
ege de çok iyi bir üniversitea.s
dişlerimde tel var şuanda bu yüzden yakşalık 1 yıldır diş hekimliği fakültesine gidiyorum belirli aralıklarla. derslikler ve hastane birarada bence güzel bir ortamı var. diş hekimi olmayı hiçbizaman düşünmemişimdir ama ordaki ortamı görünce acaba düşünsemiydim dedima.s

Son düzenleme:
Doğma büyüme bir izmirli olarak ayrıca bir 9 eylüllü olarak ben ankara derim zaten üniversiteler şehri artık bana göre şu an izmirin pek bir cazibesi kalmadı yani izmir bir öğrenci şehri değil bana göre şu an zaten yaşlılar şehri olarak hızla ilerliyor

İzmir'den güzel şehir mi var ya! Uzun yıllar İzmir'de bulundum ama şuan Ankara'da yaşıyorum. İzmir'den sonra bu şehrin nasıl boğucu, nasıl sıkıcı geldiğini tahmin bile edemezsin. Ayrıca Ege Üniversitesi-Diş Hekimliği de bence daha doğru bir tercih olur.
Umarım istediğin yeri kazanırsın, başarılar.

alkisalkisalkis
kesinlikle katılıyorum. Bugüne kadar izmirden başka şehirde yaşamadım yaşamak da istemiyorum.
Arkadaş antalyalıymış zaten izmire daha çabuk alışır bence. Hergün denizi görmesem bile 15 20 dk da deniz kenarında olabilceğimi bilmek bile beni mutlu ediyor. Ayrıca türkiyenin en iyi üniversitelerinden ikisi burada. Ankaralılar ve ankarada oturanlar da fikirlerini yazsınlar konuyu açan arkadaş da kararını daha kolay verebilir böylecea.s

Umarım istediğin yerde ve bölümde okur mutlu olursunkaydirigubbakcemile5

keşke hep izmirde yaşasam öğrencilik yıllarımı asla unutamam izmirde okumadım izmiri yaşadım

izmir... izmir... izmirrrrrr.....
ege ünv de okuyorum... izmirliyim... istanbul gibi bir şıkkım olmasına rağmen asla düşünmedim izmirden ayrılmayı.. ege nin ortamı da çok iyidir, eğitimi de... hemen gel izmire bence

Ankara'da okuyorum ben. Ankara'nın boğucu ve kasvetli bir havası. Ama sevdiğin insanlarla beraber olduğun sürece şehrin hiç önemi yok. ıkisinde de iyi vakit geçirebilirsin. Ankara Üni eğitim açısından çok iyidir. Ege'yi bilemiyorum. ızmir'de cafelerin olduğu, öğrencilerin takıldığı mekanlar fln gayet renkli eğlenceli ve hoş gelmişti bana. Deniz olmadan yapamam diyorsan ızmir'e git bence. Ama Ankara tam bir öğrenci şehridir gerçekten de. Genelde her zaman enerji doludur ve hep genç insanlar vardır etrafta.

izmirde diş hekimliği çok zordur daha doğrusu zorlaştırılmış olduğunu duydum , öyle ki öğrenciler hayatından bezmiş aynı benim bölüm gibi ben izmirin bir faydasını göremedim, ben eczacılıkta okuyorum bir de gayet iyi bir puanla girmiştim ,çalışmayı seven bir öğrenciydim yani..8.30 da ders başlar 17.30 da biter hemen eve gidersin lab sınavına hazırlanmak için, gecen gündüzün yoktur, öğle arasında bile lab quizine çalışırsın aç kalırsın sonra sınavda 7- 8 sayfa kağıt verirsin sınavda 40 gelir ,geçen sene intiharın eşiğine geldim ben bu yoğunluk başarısızlık ve umutsuzluk yüzünden ki sadece ben değil biçok arkadaşım aynıydı .. diş hekimliği de öyleymiş diye duydum ,,bence orda okuyanlarla konuş gençliğini yakma benim gibi ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…