Merhaba
Öncelikle neden “güzellik salonu istemiyorum” dediğinizi merak ediyorum.
Ankara da yaşıyorum. Üniversitede 4yıllık biyoloji ve 4yıllık kimya bölümleri bitirip üstüne moleküler biyolojide yüksek lisans yaptım. Sonrasında farklı eğitim basamaklarını tamamlayarak estetisyenlik yapabileceğim belgelerimi aldım(ki bu belgesi olmayanın yasal olarak lazer yapması yasak devletin şartı).
Klinik veya hastanelerde %90-95 estetisyen yapıyo yine işlemi sadece ya ilk görüşmede göz boyamak İçin yada nadiren sorun oluşmuş durumlarda hekim müdahaleleri oluyor(sizin bahsettiğiniz cilt ve kıl yapısı İçin değil ama başka bir özel lazer cihaz türü var sadece hekimlerin kullanım iznine sahip olduğundan kurumlar hekim çalıştırıyo olup işlemleri estetisyenlere yaptırıyorlar yine, hatta botox ve dolguyu yaptırdıkları hekim sanki lazeride yapıyo gibi evrak üstünde gösterenler bile var estetisyen neden çalıştırıyo kurumda o halde dediğinizde net cevap veremiyolar işi bilen kişiye).
Kişisel haklarını ihmal etme durumu olmasada hekim tarafından cildi yakılıp ben estetisyen değilim geçicek vb şeylerle danışanları başından savan hekimlerin yaptıklarını paylaşabilsem ama malesef yasal engel var bu konularda. O yüzden mutlaka mesleki tecrübesi olan bir kişi tercih edin.
Her meslek grubunun iyisi kötüsü var. İnanın bir çok “klinik veya hastane”ye oranla işimi daha dikkatli ve bilinçli yapıyorum(cihaz dalga boylarından tutun kullanım prensiplerine işleyişine etkilerine tepkilerine...) Hatta hastanelerde çalışıp sonunda emeğini verip asgari ücrete yakın paralara çalışmak istemeyip kendi yerini açan arkadaşlarım bile var ondan işin içini bu kadar net söyleyebiliyorum.
Mevcut ön yargınıza dönersek kişisel tavsiyem burdan sormak yerine malum virüs dönemi diye ulaşımınız kolay olan yer isimleri belirleyip gidin hijyenikmiş teyit edin, ücretsiz çoğunda deneme atışı yapmalarını talep edin, ki özellikle klinik veya hastane istediğinizden size lazeri 6senelik tıp fakültesi bitirip üstüne 4-5senelik dermatoloji uzmanlığını bitirmiş ve en az 2yıldır da bu mesleği yapıyo olduğuna dair belgelerini gösteren bir doktorun her seansın her dakikasını direk kendinin yapmasını istediğinizi belirtin.
Yoksa sizden 2milyarlık işleme 5milyar alırken uygulamayıda estetisyene yaptırıyo oluyolar ki buda güzellik salonuna gitmek yerine orayı tercih etmenizin size ek bütçe harcaması dışında bi farkı olmadığı anlamına gelir sonunda
(bu arada işini gerçekten iyi yapan her estetisyenin mutlaka Bilgi alışverişi yapıyo olduğu dermatologu vardır sizle paylaşmasada. sorunlu olan hekim görmesi gereken bir durumunuz varsa sizi yönlendirir yada bütçenizin yeteceği bi dermatologla gerekli basamakları tamamlayıp gelmenizi tavsiye eder)
Umarım gönlünüze göre bir yer bulursunuz, iyi güler dilerim.