Ankara Gonal f ihtiyacı olan

htcnsl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2025
3
0
1
34
Merhaba elimde açılmış Gonal f 900 var tedavi sürecim bittiği için 550 ml si kaldı. Soğuk zinciri bozulmadı buzdolabının kapak kısmında muhafaza edildi. İhtiyacı olan yazabilir

Merhaba elimde açılmış Gonal f 900 var tedavi sürecim bittiği için 550 ml si kaldı. Soğuk zinciri bozulmadı buzdolabının kapak kısmında muhafaza edildi. İhtiyacı olan yazabilir
Ya merhaba konu alakasız ama birşey sormak istiyorum bende bu ay baslicam ignelere geçen ay aksilik oldu baslayamadim buay aksilik olmazsa baslicaklar 2 aydır dolapda ignelerim siz kapak kısmında demişsiniz ama benimkiler normal rafta sorun olur mu bozulmusmudur

Eczacı bana kapak kısmında saklayın demişti o yüzden ona dikkat ederek sakladım aldığınız yere sorarsanız daha net cevap verecektir

Eğer gonal f se canm açıldıktan sonra 28 gün içinde kullanılması lazım o kalemin üstünde öyle yazıyor

Eğer gonal f se canm açıldıktan sonra 28 gün içinde kullanılması lazım o kalemin üstünde öyle yazıyor
Bir gün vuruldum çatlatma iğnesi bulamayınca kaldı geçen ay gittim kist var ilaç başladı yine olmadı bu aya kaldı gitcem işte pazartesi şimdi o kutu bozuldu mu

Bir gün vuruldum çatlatma iğnesi bulamayınca kaldı geçen ay gittim kist var ilaç başladı yine olmadı bu aya kaldı gitcem işte pazartesi şimdi o kutu bozuldu mu
Ben aşılama yaptırmıştım, aylar sonra tüp bebeğe başladım açılmış gonal f duruyordu, doktorum buz dolabında durduysa hiç bir şey olmaz dedi ve o kalan dozu da kullandırttı

Bozulmamıştır bankada eczacı yumurtalık bölümü dedi
Bende sordum, yumurtalık şartmı normal rafa koysak olmazmı buz dolabının
Oda olur tabii hepsi aynı soğuklukta zaten
Bazı hastalar derin dondurucuya atıyor biz buz dolabı diyince demişti
Yani buz dolabının rafında yumurtalık bölümünde koysanız bir şey olmaz

Ben aşılama yaptırmıştım, aylar sonra tüp bebeğe başladım açılmış gonal f duruyordu, doktorum buz dolabında durduysa hiç bir şey olmaz dedi ve o kalan dozu da kullandırttı
Aaaa çok iyi valla çok teşekkür ederim ya düşünüyorum olumlu sonuç alırsam ki inşallah olur alırım en azından ihtiyaç sahibine veririm diye düşünmüştüm çünkü çok sağol içim rahatladi

Hay Allahım iyi o zaman sorun yok demektir bende

Hay Allahım iyi o zaman sorun yok demektir bende
Yok yoktur merak etmeyin
Derin dondurucuya atıp dondurup kullanacak zaman çıkarıp çözdürüp kullanmadığınız sürece
Şaşırmıştım ama yapanlar varmış hem gonal f için hemde insulin kalemleri için
O sebepten buz dolabının yumurtalık bölümüne koyun diyorlarmış

Cok teşekkür ederim bilgin için birde şey diyorlar ya açılan iğne 28 gün sonra çöp oluyormuş oylemi

Cok teşekkür ederim bilgin için birde şey diyorlar ya açılan iğne 28 gün sonra çöp oluyormuş oylemi
Onunla bir ilgim yok açıkçası, ona eczacıya veya doktora sormak gerekir
İnsulin gibi bakarsak olaya açılıp açılmaması bence önemli değil önemli olan üstündeki son kullanma tarihi
Sonuçta bu su ile falan karıştırdığımız bir ilaç değil aksine hazır kalem şeklinde
Yani bir defa kullanıp 30 gün kullanmayınca bozulması bana saçma geliyor

Tabiii ilacına göre de değişir bu durum.

Tamam canım çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…