sizin doktorunuz dermatolog olabilir, dermatoloji bir uzmanlık alanıdır, o kişi de uzman doktordur, buna bir şey demedim zaten.
benim dediğim şu: "medikal estetik" diye bir "uzmanlık" yok. isterseniz açıp tıpta ihtisas yönetmeliğine bakabilirsiniz. bu sadece bir sertifika. seneler önce sağlık bakanlığı böyle bir imkan tanımış her hekim başvurup bu ünvanı alabilmiş ama bu bir uzmanlık değil- bildiğim kadarıyla bu uygulama artık yok zaten, ama bunu araştırıp özel olarak kontrol etmedim belki hala vardır. doktor şayet "medikal estetik uzmanı"yım diyorsa burada aslında bir kandırmaca var, çünkü halk bilmiyor ve sanıyor ki öyle bir uzmanlık var. (hani asistan doktorlar 3-4-5 sene uzmanlık yapar TUS'la kazanıp, öyle sanıyor herkes) oysa öyle bir uzmanlık yok. kast ettiğim şey bu.
".Bana gore alexandrite olan guzellik salonu yok " ifadesini neye göre sarf ettiniz bilmiyorum zira gayet alexandrite da diode da başka cihazlar da var salonlarda. bunu kontrol etmek kolay her cihazın markası modeli numarası var(en azından kayıtlı cihazların, ki artık sene 2021 oldu, eski cihaz kullanan fazla kalmamıştır diye düşünüyorum). girip bakabilirsiniz üretici firma sitelerinden. nasıl"bana göre" diyebiliyorsunuz bilemiyoum. siz cihaz ithalatçısı mısınız? ne tür bir otoritesiniz?
sizin kast ettiğin nedir bilmiyorum ama kast ettiğiniz şuysa şayet: "doktor olmadan alex cihaz olmaz" ohoooo. her salonun bir doktorla masul müdürlük tarzı anlaşması var ki. o doktor kim geliyor kim gidiyor bilmez bile ama salonda cihaz olur. kast ettiğiniz şey güzellik salonları/kozmotoloji yönetmeliğiyse yani, onun etrafından 680372 kere dolanıyor doktorlar da salonlar da. burası Türkiye.
IPL sistemi olan merdiven altı salon kalmamıştır artık diye düşünüyorum..ben epilasyon yaptıralı 10 seneden çok oldu 10 senede bi dolu yeni model çıktı güncel bilgim yok...ama etrafımda çeşitli salonlara giden bir dünya kadın oldu bu sürede ve makul sürelerde de sonuç aldılar..tabi yüzü için giden yoktu, yanlış anlaşılmasın. genital koltuk altı vs. kast ettiğim.