• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara Devlet Tiyatrolarında sergilenen sezonun en güzel oyunu..

kavakyeli00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
139
0
96
Ankara
Tüm Ankara' lılara tavsiye ederim. Sezonun en güzel ve anlamlı oyunu.. oyun içindeki süprizler sizi bekliyor..yerimseniben

japonkuklasbl0.png

Soru olur mu soru sormuyorum merakını uyandırdım sadece, oyunu izledikten sonra eminim benim gibi ağzın kulaklarında çıkacaksın.. Benim çok hoşuma gitti. Oyuncuların performansı çok çok iyi..

Belki alakalı belki de değil..
Ben yazayım siz karar verin en iyisi..
Oyunun yazarı Dario Fo' nun çok güzel bir sözü vardır.

"Başımız dimdik duruyoruz çünkü; boğazımıza kadar b.k içindeyiz" der. Hayat görüşü böyle olan bir adamın eserini kaçırmamak lazım.

Teşekkürler kavakyeli.. a.s. Şimdi D.T. nin internet sitesine giriyorum.

Sıkıcı haber..
Mart ayı programında bir sonraki hafta (25 mart) gösterime giriyor.. Mekan, ne yazık ki Oda Tiyatrosu ve sadece 18:30
Yani.. o saatte orada olabilmek için mucizeye ihtiyaç var.. ya da dario'nun deyimini göz önüne alırsak... duş almaya.. yerimseniben

:dance::teytey::hooray: süpersin yaaaaaaa Nisan ayını kaçırma o zaman hafta sonuna sahnelenir eminim. İnan oyun nasıl başlıyor nasıl bitiyor anlamayacaksın.. en basitinden çalışan biriysen tümden ağzın kulaklarında çıkıyorsun...

Ay bende gitmek istiyorum JAPON KUKLA ya .Ben Buzlar çözülmeden i çok beğendim Altındağda gidiyorduBirde ÇIĞ Akünde harikaydı,effektlerini çok beğendim.Tek kişilik şehirde sonda izleyicilerin üzerine yağmur yağmasına bayıldım.Bu sezon izlediklerim:Buzlar çözülmeden,Bir halk düşmanı,Tek kişilik şehir,Çığ,Bir mahalle ki,Köşebaşı.Tiyatroyu çok seviyorum,ama her zaman gidemiyorum.Japon kukla,Şahane düğün,Jordano Brunove Kanlı Nigar a gitmeyi düşünüyorum

istanbul amatör tiyatrso festivalinde izlemiştim rejisi çok güzeldi..
dario fo zaten iyi yazıyo gibime geliyo bütün oyunlarını incelemedim ama..
bu çalışmayı da izleme fırsatım olmadı umarım hakkını vermişlerdir.

Sonunda gittim bu japon kuklaya.Doğrusu daha iyi birşeyler bekliyordum.Pek fazla sevmedim açıkcası.Ankara Devlet tiyatrolarda son 2 ay içinde gittiğim gösteriler:Giordano Bruno (Akün sahnesi-bayıldım buna,HARİKADIR),Şahane düğün (Küçük tiyatro-hiç sevmedim,kaba dilde konuşuyorlar,küfür falan ediyorlar.Komedi tarzı birşeydir,fakat ben tiyatro gösterilerine yakıştıramıyorum böyle kaba sözler.Tiyatro dediğin kültürlü ve eğitici olacaktır.Güldürmek için küfür falan kullanmamalılar bence),Yaşamak mı yoksa ölmek(Akün-fena değil.Yinede bazi kaba sözler gösterinin kalitesini düşürdü benim gözümde),Aşk-i-memnu (Büyük tiyatro-gösteri kendisi biraz sıkıcı ve soluk geldi,fakat konuşma tarzlarına bayıldım.19 asırın başlarıydı yalnış hatırlamıyorumsa ve çok güzel türkcede konuşuyorlardı.Beğendim bunu)
Ay ,kızlar,tiyatroya bayılıyorum:asigim::asigim::asigim::asigim::asigim:

Sonunda gittim bu japon kuklaya.Doğrusu daha iyi birşeyler bekliyordum.Pek fazla sevmedim açıkcası.
Rahatladım...
Nisan ayında da 18:30 başlama saatiydi.. Ve daha önce de söylediğim gibi; intikal edebileceğim bir saat değildi.. Ama aklıma da takılmıştı.
Şimdi merak ediyorum. Oyunu mu beğenmediniz? Dario Fo'dan çok ümitliydim açıkçası.. Yoksa performans mı iyi değildi?
Ayrıca tiyatroya olan ilginizden dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum. a.s.

Püsküütcim,İlgi gösterdiğiniz için ben teşekkür ederim.Aslında ben eski tiyatroseverim.Muhtelif ülkelerde ilk ziyaret ettiğim yer tiyatro oluyor.Ankarada yaşıyorum ve mümkün olduğu zaman ( 2 çocuğu bırakıcak birisini bulduğum zaman yani ) her haftasonları tiyatrolara severek gidiyorum.Bende merak ettim bu japon kuklasını ve saati banada uygun olmadığı halde eşimle beraber gittik.Oyuncuların performansı iyiydi.Hala başroldeki müdür harikaydı.Fakat benim için tiyatro kültür ve eğitim ocağıdır.Biraz kalitesi düşük gibi geldi bana bazi kullandığı kelimelerden dolayı.Yani kaba sözler falan kullanıyorlar,daha önce dediğim gibi.Onları kullanmadanda olurdu bence.Türkce çok zengin,daha güzel sözler bulup kullana bilirdirler.Yinede genelde fena değil gibi not verebilirim.Ama bana göre en çok sevdiğim gösterilerde oldu.O gösterileri izledikten sonra tam karışmış dugularla çıktım o gösterilerden.Çok etkilendiğim ve HARİKADIR rahatlıkla deye bildiğim gösteriler Giordano Bruno,Buzlar çözülmeden,Çığ ve Tek kişilik şehir gösterileri çok beğendim her yönden.Oyuncular ve gösteriler muhteşemdi

...Biraz kalitesi düşük gibi geldi bana bazi kullandığı kelimelerden dolayı.Yani kaba sözler falan kullanıyorlar,daha önce dediğim gibi.
Dario Fo'nun uslubu öyledir.. Sanırım metni Türkçeleştirirken yazarın tarzını göz ardı etmemeye dikkat etmişlerdir.. Hatta bu yazarın şartı bile olabilir. yerimseniben

Diğer oyunlarla ilgili verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..

Yeni sezonda, paylaşıma devam etmek ümidiyle.. a.s.

bende sahane dugune gıdebıldım sadece esım gec geldıgı ıcına rtık gıdemıyrouz tıyatroya ama cok ozledım haftasonuna varsa gıderız ama bakayım hemen

Haklısınız,Püsküütcüm,Dario Fo nun başka gösterilerini izlemek henüz nasip olmadı.Umarım gelecekte giderim.Giordano Bruno yu izlemek şiddetle tavsiye ederim ama.Çok anlamlı bir gösteri.Brunoyu oynayan Genc oyuncu harikaydı.Ben teşekkür ederim,canım.

Bu arada kızlar,Bir Mahalle ki adlı gösteriyide izledim.Onun haktada bilgi vereyim.İyidir diye bilirim.Böyle rengli,canlı bir gösteri.Müzikal komedi tarzında,şakalı,bir anda çocuk gösterisinide hatırlata bilir,ama derin anlamlıdır-aktüel mevzudadır.Tam şimdiki zamana uygun bir oyun,fakat masal gibi yapmışlar.Danslar,şarkılar bol ve komedidir.Tek tek kaba sözler kullanıyorlar.Ama çok az :) Genelde relax için fena değil benim sevdiğim tarzda olmasada

Back