Merhaba, gittiklerim arasında Akapedia ve Emineller hoşuma gitti. Ikisi arasında kaldım.
Akapedia'da tam gün hemşire ve revir olması ayrıca kurucusu doktor beyin (adini unuttum) her gün uğrayıp muayene talep edilen çocukları muayene etmesi, fiziki koşulları, temizliği, genis ve ferah oluşu vs. Hoşuma gitti. Ancak ücret politikası kafama pek yatmadı. Şöyle ki senelik ücreti 21.000 tl. Bunu isterseniz 10a böleriz. Isterseniz 12 ye dediler. Yazın 2 hafta tatil oluyormuş. Peki ben öğretmenim. Yazın 2 ay tatilim var. Çocuğu yazın göndermesem de o parayı verecek miyim diye sorduğumda bana evet yanıtını verdiler. Bu canımı sıktı açıkçası. Hiç bir esneklik olmayışı... Her gün ingilizce dersu var. Dönüşümlü olarak bi türk ingilizce öğrt. bir de ingiliz öğretmen ders veriyor.
Emineller sıcak sevimli bi kreş. MEB 'in kreşler için hazırladığı müfredata göre işleniyor konular. Tabi etkinlikler ve oyunla. Değerler eğitimine çok önem veriliyor. 4 yaş sonrası eğer veli talep ederse dini eğitim de oluyor çocuğun yaşına uygun. Bu da hadisler, sure ve dualar, alfabe... Bu eğitimi isteyen velilerin çocukları dini eğitim veren hocayla bireysel çalışarak öğreniyor. Aşırıya kaçmadan abartmadan sevdirerek öğretiyoruz dedi görüştüğüm müdür yard. Fiyat politikası da hoşuma gitti. Çocuğu 10 ay göndermek istersek ( yanı eylül başından haziran sonuna) 10 aylık toplu fiyat 15000 tl. Aylık aylık ödemek istersek 1650 tl. Yazın da devam etsin istersek yine aylık ücret aynı. Ve yazın yüzme dersi de var. Ama binada degil havuz. Yakindaki anlasmali bir havuza götürülüyor. Cicuklarin giydirmesi, duşu falan kresin ogretmenleri tarafindan... ve yuzme dersi verilirken havuz etrafinda cocuklari ve yuzme hocasını gözlemliyorlar. Buraya yazın göndermesem para ödemeyeceğim. Gönderirsem de misal yazın 3 hafta tatile.. vs gittik, o ayı ücretinden o 3 haftayı kesiyorlar. Baştan bir aylık verseniz bile o gelmediğiniz haftanın parasını geri veriyorlar. Bu çok çok hoşuma gitti. Ama bu durum yaz dönemi için geçerli. Sadece fiziki şartları biraz küçük geldi akapedia ya göre. A bir de o gün çocuk yemeklerde ne yedi ne kadar yedi neyi yemedi öğretmen veliye bilgisini gönderiyor. Burda revir, hemşire, dr yok. Psikolog var. Her gün 40 dk ingilizce dersi var. Turk öğretmen.
Böyle... Aklım karışık yine de. Her ikisinin de artısı eksisi var.
Aklım karışık şimdilik netleşmedi. Eşimle konuşup bu aralar karar verip erken kayıt yaptırıcaz.