• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aniden çığlıkla ağlama

candannn

O BENİM DÜNYAMMM
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
473
3
96
Edirne
arkadaşlar 4 aylık bebeğim var ve yaklaşık 3 haftadır 2 günde bir veya hergün olmak üzere keyfi yerinde olduğu halde çığlık atarak ağlamaya başlıyor .kaskatı kesiliyor kucaktada ara ara ağlamaya devam ediyor ve sakinleşmesi uzun sürmüyor.bizim gaz sorunumuz hiç olmadı alttan üstten çıkartan bi bebekti ama dediğim gibi 3 haftadır bu böyle gaz sancısı diye yorum yaptım ama herhangi bişeyden korkuyor tv den v.s olabilir mi yada başka bi rahatsızlık mı bu ay dr sorcam ama tecrübeli annelerinde fikirlerini almak istedim tabi cvp yazarlarsa...

canım benim bebeğimde aynen dediğin gibi bi şikayeti olmadığı yerde çığlıkla uyanırdı, kucağımıza alınca da içini çekerdi sürekli.. bende sağlık açısından sorunu olmadığımdan emindim... doktora falan götürdük çünkü... baş ucuna Kuran'ı Kerim koydum... uyurken bilidğim surelei okudum... sakinleşti çocuğum, bi daha öyle bi şikayeti olmadı Şükür Allaha... Bebeklerimiz Rabbimize emanet opuyorumnanaktan

gaz sorunu olabilir uyurken birden sancılanıyor olabilir..
bu gaz bebişlerin derdi. benim bebişte gazsızdı sorunsuz yapardıı ama birden basıma gazman kesildi aynen uyrkenirkilmeler ağalamlar sen bebeğini sıcak tut çorapsız bırakma karnına arada ılık havlu koy ve papatya rezene cayı içir.vekarnına ve toğuğuna elam yağı ile saat yönunde masaj yap.
bunlar onu rahatlacaktır.

canım sanırım bir KOLİK vakası ile karşı karşıyasın.. koliği çoğu insan gaz sancısı ile aynı sanıyor ama kolik aslında hergün belli saatlerde ortaya cıkan düzenli ağlama nöbetleridir. genelde ilk 3-4 ay sürebiliyor sonra azalır. benim kızım 2 aylıkken 2-3 hafta sürmüştü bu olay.. akşam saat 7 de aniden çığlık çığlığa ağlamaya baslar 30-40 dk sonra kendiliğinden susardı.

bence bu bir idrar yolu enfeksiyonu olabilir,
biz nasıl idrar yolu iltihabunda tuvaletimizi yaparken yanıyorsak,bebek de çişini yaparken canı yandığı için ağlıyor olabilir,
yine de sonucu öğrenmek isterim,
geçmiş olsun..

benim kızımda öyle hatta az önce gülerek oynuyordu bende camasır seriyordum birden çığlıkla ağlamaya
basladı bende yanına koşarken ayağımı koltuğa vurdum parmağım mosmor acıyo-tatlicadiarzu-
sanırırm bi anda bişeylerden korkuyor çünkü kucağıma alınca susuyor
dua okumak iyi oluyor gazımızda pek yok artık gaz sancısına bağlamıyorum

cvp lar için tşk ederim kolik olduğunu sanmıyorum idrarını yaparken yanma olabileceği benimde aklıma geldi.oynarken gülerken oluyor bazende uyurken bu şekilde uyanıyor sallıyorum tekrar uyuyor bende dr sormayı sabırsızlıkla bekliyorum.bişey daha sormak istiyorum çorap giydirmiyorum ev çok sıcak ayaklarıda terliyor giydirmelimiyim ?

bencede bebeklere hergun dua okumak ıyı gelır bıde yakınlarına kuranı kerım koymak lazım
cunku ben aklımın ermedıgı seylerde duaya sıgınıyorum naapıyım allah korusun hepsını

benımde ev,im sıcak ama giydiriyorum yel alır der buyuklerimiz ince bi çorap giydiriyorum üzerinde yine ince ciciler oluyor.

Bu aydan sonra kolik başlangıcı olmaz sizde kolik olmayacağını yazıp doğru noktaya değinmişsiniz. İdrar yolu enfeksiyonu olması muhtemel. Doktorumuz bize de gündüz ağlamaları aniden olursa idrar yolu enfeksiyonundan şüpheleniriz demişti. Bebeğinin o an idrar yaptığını anlayabiliyor musun? Ben kızımın idrar yaptığını anlayabiliyorum. Bezinden gelen koku birden bire artıyor, sonra geçiyor. Geçtiğinde demek ki bez emiyor diyorum. Bence çorap giydirmenize gerek yok. Çünkü bu enfeksiyon üşütmeyle değil, altının temizliği ile alakalı. Çok sıcak havalarda el ve ayakları sıcak tutmaya çalıştıkça vücut o noktalara kan pompalamaya daha fazla başlıyor ki oralar sıcak tutulsun ve diğer hayati organlara giden kan bir miktar azalıyor. Bu sıcaklarda çoraba hayır. Eğer siz hasta değilken ayaktan üşüyorsanız o zaman ancak bebeğe de çorap giydirilmeli. Geçmiş olsun.

idrarını yaptığını anlayamıyorum fakat eğer sorun oysa her idrar yapışında olması gerekmezmi bazen 2 gün dediğim şeklide ağlamadığı oluyor.ayy bilmiyorum valla umarım kötü bi şey deildir

bir idrar tahlili yaptırabilir bu tartışmaya son noktayı koyabilirsiniz. idrar da enfeksiyon vs varsa doktorunuz size ona göre bir tedavi önerir zaten geçmiş olsun bebişe ...

Bizim bebişimizde 3 aylık doğduğundan beri her zaman değil ama arada bir nadiren uyurken çığlık çığlığa bağararak uyanıyor. Gazlı bir çocuk değil. Rüya görüyor ve bir şeylerden korkuyor sanıyorum...:(

Back