• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anestezi yöntemi ile Diş çektiren var mı?

yyasemin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
22
0
86
41
İstanbul
kızlar diş çekiminden çok korkuyorum 20 lik gömülü dişleri anestezi ile çektiren var mı ne olur bilgi verin :çok üzgünüm:

kızlar diş çekiminden çok korkuyorum 20 lik gömülü dişleri anestezi ile çektiren var mı ne olur bilgi verin :çok üzgünüm:

Canım ben diş hekimi yardımcısıyım ..Sana biraz bilgi veriyim..Bir kere 20 lik diş için kesinlikle çene carrahına gitmen gerekiyor öyle uzman olmayan düz hekime gitme..ikincisi 20 lik diş lokal anestezi yani sadece o bölgenin uyuşturulması ile yapılıyor.Biraz zorluğu yok diyemem çünkü dişin yapısı,ağız içindeki durumu,gömüklüğü derken önemli bi hal alıyor.Öncelikle yapman gereken panoromik(tüm çene filmi) çektirip iyi bi çene cerrahı bulman ...Sonrası zaten gelir..:1hug:

canım cevabın için çok teşekkür ederim.dediğin gibi çene cerrahına gitmek gerekiyor film çektirdim üst dişler çıkmış altlar gömülü yanlız bir çok yer ile görüştüm aşırı korku durumlarında anestezi ile çekim yapıldığını söylediler.ama bir türlü cesaret edip gidemedim çünkü gerçekten çok korkuyorum.senağlama

merhaba,
alt çene dişlerimi çektirecektim biri gömülüydü tamamen diğerinin ise biraz ucu vardı. özel muayenehanelerde ameliyatı yapmayı kabul etmediler. bende çapa ya gittim. önce röntgenini çektiler sonra ameliyat tarihimi ayarladılar.

doktorum, doktorasını yapan genç bir adamdı. iki iğne yaptı damağımaydı sanırım ama inanın hiç acımıyor. ondan sonra uyuşum zaten ve hiç acı hissetmeden çekildi tam gömülü olmayan dişim. dikişler beni biraz zorladı, 1 hafta sonrada alındılar zaten.

amaaaa tamamen gömülü olanda zorlandılar. doktor keşke biraz daha ucunun çıkmasını bekleseymişsin dedi. bu dişim çekildikten sonra çok şişti. diğeri şişmemişti. ve ameliyattan 1 hafta öncesinde aspirin çtiğimden kanı durdurmakta zorlandı.

kısaca zor çekilden dişimde bile o kadar acı hissetmedim. ben ki iğne fobisi olan biriyim şimdi diyorumki 10 tane daha 20 lik dişim olsa çok rahat gider çektiririm yani. :)

ardeniz mesajın için sağol ama anlamadığım bir yer var canım,sen uyanıkkenmi dişine dikiş attılar.ben koltuğa bile oturamıyorum diş doktorunun adını hatırlıyormusun yzarsan sevinirim.gidip görüşmekte fayda var

ardeniz mesajın için sağol ama anlamadığım bir yer var canım,sen uyanıkkenmi dişine dikiş attılar.ben koltuğa bile oturamıyorum diş doktorunun adını hatırlıyormusun yzarsan sevinirim.gidip görüşmekte fayda var

evet zaten ameliyat boyunca uyanıktım. sen acaba genel anesteziden mi bahsediyorsun? benimki lokaldi. inan bende diş dotorlarının önünden geçemezdim ama 20 liklerimin diğerlerini sıkıştırdığını öğrenince ne olursa olsun gittim doktora. inan bana gerçekten zevk bile aldım ameliyattan. :)

canım doktorun adu sanırım serkan kaya idi. bir dişimi onun da hocası olan bir bayan, diğer dişimi ise o çekti. ama üni.hastahanesi olduğundan şansına kim gelirse o yapar sanırım. doktorda beni rahatlattı günde kaç kere yaptıklarını falan anlatıp. ( çapa )

sen gibi bir arkadaşım daha vardı, aynı onada anlattım böyle. gitti doktora ve gerçekten korkulacak birşey yokmuş dedi.

evet canım ben genel anestezi ile çektimem lazım çocuklardan daha çok korkuyorum dişten bana bu konuda yardımcı olurmusun tabi birgün izin alıp çapaya mutlaka gitmmem lazım bilgilerin için ok sağol haberlerini bekliyorum yerimseniben

evet canım ben genel anestezi ile çektimem lazım çocuklardan daha çok korkuyorum dişten bana bu konuda yardımcı olurmusun tabi birgün izin alıp çapaya mutlaka gitmmem lazım bilgilerin için ok sağol haberlerini bekliyorum yerimseniben

canım bir diş için genl anestezi yaparlar mı acaba hiç bilmiyorum. anestezide iyi bir şey değilki aslında. bu arada bilgi bakımından yardımcı olabilirim tabii ama istanbul da oturmadığım için başka türlü yardımcı olamam sanırım. ben üniversitedeyken çektirmiştim. annem emekli olduğundan sevk bile yaptırmadan direk gidip gün aldım. filmimi çektiler hemen o kadar. ücrette yok tabii. :)

ilk ameliyat için doktor tesadüf oldu. hakikaten eli çok hafif, sevimli genç bir bayandı. ve yardımcısı erkek doktordu. diğer dişim içi gittiğimde ise doktorumu kendim seçtim çünkü erkek olan beni seçki önceden ameliyat ettiğimizede bakarım demişti.

böyle işte canım benim tecrübem bu kadar. geçmiş olsun ama dediklerime inan. iğne cıtmıyor, ameliyat hisselmiyor.

Back