anensefali bebeğim

ayyteh

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2019
16
4
1
34
Kızlar ben 2 ay once kurtaj oldum bebeyimin beyni yokdu ve boyun kemiyiğide yoktu bu bebeyi almamiz gerek dediler (( ve bebeğimi aldilar 13 haftalikti folik asitden ola bilecegini soylediler ama mikropdan filanda ola bilirmiş dedi doktorum çok uzgunum anensefali noral tup defekti buna dahil bi cok anomaliler var hidroselafi mikroselafi holopraselafi gibi sorum şu. SİZİN tanidiginiz gebeliģinde nöral tüp defekti olan birinin 2 ci bebeğı normal saglikli doğdumu ??? Lutfen yorumlayın

Benim ilk bebeğim 4 buçuk aylıktı alındı benim bebeğimde de çok fazla sorunlar vardı hangi sebepten olduğunu bulamadılar kordon kanı alındı bakıldı hiç birşey çıkmadı... benim bebeğimin burnu yoktu gözü tek ortadaydı beyin su toplamıştı böbrek ciğer heryeri sorunluydu ben o zaman 18 yaşındaydım aldırdığıma çok pişman oldum... sizde kordon kanı alıp genetikmi diğer çocuklarda olma ihtimali varmı diye bakılsaydı... sonrasında 2. Bebeğim düştü 3. Ve 4. Sağlıklı 2 oğlum oldu çok şükür

Merhaba benim 6 yaşında bir kızım var çok şükür hiçbir şey kullanmadan sağlıkla kavuştum sonra 5 yaşındayken 2. ye hamile kaldım kalp atışı duyulmadan düştü kimyasal denildi 1 ay sonra 3.ye hamile kaldım kalp atışı duyuldu 7.haftda düşük olmasın diye Protestan iğne yapıldı ama ertesi gün düşük başladı düştü kendiliğinden oldu ikisinde de sonra 3 ay korundum 8 ay deneme korunmasız ama hamile kalamadim umudum tukenirken9.ay hamile kaldım 8.hafta sonunda kalp atışını duyduk çok şükür dedik dikkat ettik ilişkiye girmedik hiç ilaç kullanmadim ardından 13.hafta kontrole çağırdığı gün yani dün gittim eşimle kızımla doktor anensefali dedi renkli doplere gönderdi orda tespit uyumlu denildi beyin akmış kafatası Yok zarlar amniyon sıvısında yüzüyor balık bebek tabir ediyoruz hemen sonlandirilmali denildi dünya başımıza yıkılmış gibiydik ama duayı ve Şükrü unutmadan elimizden geldiğince dirayetli olduk pernataoloji uzmanına yonlendirildim kesin tanı konursa hafta içi sonlandirilack çok zor ama ikinci sezeryan olma durumunda daha sonra işim Zor olacakmış yada krnimda ölme durumumda zehirlenmem durumu var hayati riskim olabilirmiş vs... 2. Bu doktora gittik ayrıca o da aynını söyledi anlatmammamiza rağmen yanı şimdi araştırmalarımda Umut bulamadım 5 6 korunucam her testi yaptiricam tedbir amaçlı ama herşey Allah'tan umutla bidaha bidaha deneyeceğim ban da bir doktor folik asit dedi kullanmadigimdan biri ondan değil Allah'tan dedi üzülme ya karnında ölüp zehirleseydi senide dedi yine olacak dedi vs... İşte benim hikayem de bu benim gibi olanlara bir parça Bilgi olsun bize çocuğun bütün detaylarının renkli doplerde gösterdiler Yavrucumun herşeyi normal ama gözünden üst kısım yok Bey'in ensede akmış yayılmış vaziyette daha düzelmesi imkansizmis doğsa bile yasamsi imkansız beyni koruyacak kemik kafatası Yok bu bebeklerde Allah sifamzi sabrımızı versin imtihanimiz hakkımızda hayırlısı olsun yaşayanlar bilir Allah sabır versin sağlıklı yavrular nasip etsin inşallah .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…