• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anayasa değişikliği teklifinde 3'üncü madde de kabul edildi, milletvekili seçilme yaşını 25'ten 18'e

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Anayasa değişikliği teklifinde 3'üncü madde de kabul edildi
Capture.JPG
Üçüncü madde, milletvekili seçilme yaşını 25'ten 18'e indiriyor

3'üncü maddenin oylama sonuçları
3'üncü maddenin oylamasında 485 milletvekili oy kullandı. Oylamadan çıkan sonuçlar şöyle:

Evet: 341

Hayır: 139

Boş: 3

Geçersiz: 2

CHP'li Fatma Kaplan Hürriyet, AKP'li Mustafa Elitaş'ın kendini darp ettiğini ve telefonunu gasp ettiğini söyledi. Hürriyet, yaşanan kavgayı şu sözlerle anlattı:

"Günlerdir mücadele veriyoruz, o rahatsız ediyor rejimi yıkmak isteyen vatan hainlerini. AKP’li Elitaş bana saldırdı. Beni niye çekiyorsun diyerek benim üzerime yürüdü. Telefonu elimden aldı AKP’li vekillerden birisi. Orada karıştı ortalık. Her zamanki fiili durumları."

http://t24.com.tr/haber/anayasa-degisikligi-teklifinde-3uncu-madde-de-kabul-edildi,382456

Ben bunun amacını tam idrak edemedim. Neden 18'e indiriliyor? Fikri olan varsa beni aydınlatabilir mi?

18 kucuk degil mi simdiki genclerimiz fatih gibi degil ki tamam 17 sinde ulkenin basina gecmisler fetih yapmislar ama bi okadar da birikim yatirim vardi adamlarda.yavuz sultan selim savasa giderken uc merkep dolusu kitap goturuyormus okumak icin.ee simdiler daha yeni lise bitiyor..21 25 olmaliydi.

Snn be slk :S tarzinda paylasim yapip sanatcilara atar yaparlar bence olumlu :27:

18 kucuk degil mi simdiki genclerimiz fatih gibi degil ki tamam 17 sinde ulkenin basina gecmisler fetih yapmislar ama bi okadar da birikim yatirim vardi adamlarda.yavuz sultan selim savasa giderken uc merkep dolusu kitap goturuyormus okumak icin.ee simdiler daha yeni lise bitiyor..21 25 olmaliydi.

İtiraz ediyoruz ama bizim seçtiğimiz vekiller bize kulak vermiyor.
Yaş konusunda çoğumuzun itirazı var, bir Fatih Sultan Mehmet'le, Yavuz Sultan Selim'le kıyaslanamaz bile çünkü onlar daha kundaktan itibaren devlet yönetimini devralmak üzere yetiştirilmişler, bizim çocuklarımızın eğitimi bu yönde değil ki, siyaset okusa bu da üniversite demek en azından üniversiteden mezun olduğunda daha olgun olurlar.

Bu yasanın kabulü demek C.başkanı yardımcıları ve Bakanlar 18 yaşında olabilir demek. Milletvekili seçilme yeterliliğine sahip herkes c.başkanı yardımcısı ve bakan olabilir denmiş, yaş sınırı konulmamış anladığım kadarıyla.

Yaş sınırı yalnızca Cumhurbaşkanlığı makamı için var, o da referandum sonrası değiştirilebilir, 18 yaşında Cumhurbaşkanı hayal eder misiniz rica etsemHoppa

Son düzenleme:
Devletin yönetimi, selfi meraklisi ergen tribi atacak cocuklara mi kalacak simdi? Güzel memleketimi ne hallere koydular ya...

Devletin yönetimi, selfi meraklisi ergen tribi atacak cocuklara mi kalacak simdi? Güzel memleketimi ne hallere koydular ya...
Oylamalarda snapchat yaparlar :))) 18 yaş çok küçük yahu :KK14:
Bütçe oylamasında butona basarken ben fotoları olur:))
IMG_0229.JPG

Back