Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu...!

• Konu Sahibi Konu Sahibi su__
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

su__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2007
22
0
86
İstanbul
merhaba arkadaşlar bizim en degerli varlıklarımız cocuklarımız için,ve cocuklarını anaokuluna göndermeyi düşünen biz anneler için böyle bir konu actım...
benim 3 yasında bir oğlum ve 10 aylık bir kızım var..oğlumu yuvaya vermek istiyorum.ama neresi iyi,nelere dikkat etmeliyiz?hiç bir fikrim yok..:sm_confused: ben anadolu yakasında oturuyorum..önerilerinizi,yardılarınızı bekliyorum...

ada troy bilgilerin için teşekkür ederim.cok saol.yakın bir yerde yuvaya verdim.oğlum bana cok bağımlı ve emzik kullanıyor.emzik verilmiyor artık.aglıyor... dayanamıyor yüreğim.. okula giderken giydireceğim kıyafetlerini saklıyor..bana cekmeceden pijamalarını getiriyor..bugün servisle degilde kendim götüreyim dedim...yolda gezine gezine gittik.anaokuluna girince müdire bana dediki :''siz niye geldiniz ki?''sasırdım böyle bir karsılama beklemiyordum.sonra aglayarak yukarı cıkardılar.ne yapacagımı sasırdım..müdireye bişey sorayım diyorum.daha lafımı bitirmeden savunmaya geciyor.resmen azarlıyor insanı..paranla rezillik gibi..
ben oğlum bişeyler öğrensin,resim yapsın,hamur yapsın,renkleri ögrensin,paylasmayı öğrensin v.s ama yukarı ne zaman cıkmak istesem tek basına oyuncakla oynuyor.evde de zaten oynuyordu..
eve gelince annem diye sarılıp bir müddet ayrılmıyor..offf işte böyle

Su, oğlun ne zamandır kreşte?

Bende kızımı Eylül'de M.E.B'e bağlı bir kreşe verdim.İlk 10 gün acayip zorlandık. Anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. Ama şimdi çok şükür ki iyi. İsteyerek gidiyor. Seviyor okulu.tek başına asla yemek yemezdi. Şimdi yiyor.Kendi üstünü giymezdi, şimdi giyiyor. Kendi başına arkadaşlık kuramazdı, şimdi kuruyor.Ah bir de kardeşine karşı yumuşasa, ne iyi olur.

Özel kreşlerden ziyade M.E.B'e bağlı olanları tercih edin derim.Çünkü şımartma yok, ayrım yok, düzen var, kural var.

daha ilk haftası ...yarın 6.günü olacak.. ama gitmemek için ağlıyor.elbiselerini saklıyor..üzülüyorum...

merhaba çok doğal böyle tepki vermesi buna sakın üzülme.Ada troy un dediklerine katılıyorum ancak beni düşündüren müdirenin davranışı oldu, bu konuda haklısın .Benim oğlum da bir ana okuluna gidiyor memnunum çünkü sıcacık bir ortam yaratmışlar.Müdüre hanım a öyle güzel sarılıyorki oğlum ,bu bende inanılmaz bir güven yaratıyor. Paranla azarlanmak durumunda değilsin!! çocuklarımızın bu okul öncesi eğitimi alması şart.Keşke ülkemizin her terindeki yavrularımız bu eğitimi alabilse...Birde ne kadar ücret ödediğini merak ettim..

bende kuzuma katılıyorum bi süre anaokuluna baskın yap hatta çocuğun seni görmeden izlemek istediğini söyle özel okullarda açıkça söylemek gerekirse parasına ve adamına göre çocuğa muamele yapıyorlar kafama takılan müdürenin böyle bie yaklaşım sergilemesi tuhaf memnun olması hatta çocuğa okulu sevdirmek için elinden geleni yapması gerek sanki sen çocuğunu bu anaokuluna vermeye mecbursun gibi davranmış, ilk zamanlarda mızmızlanırlar ama söyle bişi yap eline annesinin yada babasının çok sevdiği bi eşyasını ver kendini güvende hissetsin yada ilk zamanlar erken al birde özel okul yerine devlet okulu en iyisi unutma

tannem 600 ytl ödüyorum..
pijema oglum zaten hep benim tokamla uyur..onu koklar..bazen acaba tokayı benden daha mı cok seviyor diye düşünmeden edemiyorum.:) yuvaya giderken tokamla gidiyor.tokam elinde geri geliyor..o gün müdireyle tartıstıktan sonra birden ağlamaya basladım.sanki sinirlerim boşaldı.. ben ağlarken müdirede bana bakıyor.sonra ona dedim ki siz daha beni anlamıyorsunuz küçücük cocuğu nasıl anlarsınız..ben cocuğumu almak istiyorum.ben 2 cocuk annesiyim.ben sizin cocugunuz değilim ki beni azarlar gibi konusuyorsunuz dedim..nasıl aglardım nasıl?hala inanamıyorum...resmen kendimi küçük duruma düşürdüm.
neyse su an oglum hala aynı yuvada..müdire hergün arayıp bilgi veriyor.birazda sanki gönlümü almaya calısıyor..işte böyle arkadaslar..

bu yazdıkların bana çok tanıdık geliyo msn adresimden beni ekleyebilirsen hangi anaokuluna gittiğini bilim belki stajerlik yaptığım anaokulu olabilir ama inşallah değildir

ada troy yuvaya o günden beri gitmedim sırf müdireyi görmemek için..hergün tel ile arayıp bilgi aldım.. ama yazdıklarını okuduktan sonra dediğin gibi ara da bir gidip kontrol etmeliyim..yanlız bir sorun var?yuvaya gittiğimde oğlumu görmek istediğimde bana isteksizce görünüyorlar..(baska cocuklar beni görünce anneleri akıllarına gelip aglamasınlar diye ) bende sanki yanlış bişey yapıyormuşum gibi çekine çekine yukarı oğlumun yanına cıkıp,kapı arasından 5_10 saniye kadar bakıp,alel acele asağı indiriliyorum..
daha önce yuva tecrübem olmadığı için ve yuva kurallarını bilmediğim için bişey söylemedim..işte böyle arkadasım.

arkadaslar oğlumun yuvada 1 ayı doldu...ve oğlumu yuvadan aldım...iyiki kamera vermişim oğlumu ceksinler diye..cok mutsuzdu... sabahlara kadar uyumadım..defalarca tekrar tekrar seyrettim..yüreğim sızladı..
en emin eller anne elleri unutmayın

canım ben çocuk gelişimi mezunuyum.bence en önemlisi çocuğunu vermek istediğin okulda yaş grubuna göre ayrı sınıflar olup olmadığına bak.devlet okullarının bir çoğunda 3-6 yaş aynı sınıfta böyle olunca küçükler eziliyor.sınıfların çok kalabalık olmamasına,yeterli materyalin olup olmamasına öğretmen haricinde kaç personel olduğuna.yemeğini okulda yiyecekse mutfağın temizliğine.yemek yapan kişinin sadece yemek yapmaklamı görevli olup olmadığına(bazen aşçısı olmayan okullarda önüne gelen mutfağa girer o yüzden)temizlik personeline,ayrıca giriş çıkışlarda yetkililer çocukları göz altında tutuyormu.okula yabancı kimse giriyormu....daha bir çok şey var ama önemli olanlar bunlar bence aklıma birşey gelirse yazarım...okula başladığı zaman arada baskın yap mutlaka...AB uyum yasası içerisinde 5-6 yaşa anaokulu mecburiyeti var.avrupa ülkelerini hepsinde şuan mecburi bu.ama bizde isteyen gönderiyor isteyen göndermiyor.bu fark ilkokulda çıkıyor ortaya.anaokuluna giden çocuk kendini tanıyor.okuluna ,çevresine,öğretmenine
arkadaşlarına daha kolay adapte oluyor.yabancılık çekmiyor el becerileri gelişmiş oluyor.bir çoğu okuma yazmayı daha kolay öğreniyor.kendi işini kendi görüyor.ama anaokuluna gitmeyen 1-0 mağlup başlıyor hayata.(çok uzattım sevgiler.)

öncelikle anneler çocuklarına kötü bişey olmayacağını hissettirmeli ve de onları hala çok sevdiklerini, eve dönme vakti geldiğinde gelip alacaklarını...
çocukların kreşe veya okula alışamamalarının en büyük nedenlerinden biri annelerinin hazır olmamalarında kaynaklanıyor... bırakın çocuklarınızı, artık onlara güvenin... siz olmadan da idare edebilirler...
ayrıca 3 yaşından sonra kreş veya anaokuluna gitmelerini çok uygun buluyorum,gelişimleri açısından... özellikle sosyal-duygusal gelişimleri için çok önemli...
çocukların kişilik gelişimleri, psikomotor gelişimleri 7 yaşına kadar büyük çoğunluğunu tamamlamış oluyorlar... aileler kreş veya anaokulu şeçerken, çocuklarının orada sadece bakılıp gözetilmesine değil iyi eğitim alıp almadıklarına da bakmalıdırlar... çocuklarınızın ilk hayata başladıkları sosyalleştikleri bu ortamlarda mutlu olmaları çok önemlidir...çocuklarınızın siz işe gittiğinizde bakılmasının yanısıra gelişimlerinin desteklenmesi asıl amaç olmalıdır...

Anaokulu cocuğun gelişimi için şart,ama cocuklar cogu zaman alisana kadar sıkıntı çıkarıyorlar.anneler biraz dayanıklı olmak zorunda bu anlamda.çünkü cocuklar annelerinin bu duygusal zayıflığını anladıkları anda üstüne gidiyorlar.benim bir anaokulum var gelen her cocuk ilk iki hafta alışma evresi geçiriyor.ayrıca velileri biz de cocukların yanına çıkarmıyoruz bu hem diğer cocuklar için hem de kendi cocukları için iyi olmuyor.
Cocuklar muhakkak yaşıtlarınız birarada olmalı ve oyunla egitim almalı.siz ya da aileden herhangi birinin cocuga yetmemiş mümkün değil.mutlaka anaokuluna gönderin m.e.b ruhsatlı olması önemli,çünkü bu anaokulları sürekli fiziki şartlar ve egitim sistemi olarak denetleniyor.digerlerine fazla itibar etmeyin.sorusu olan varsa yanitlayabilirim.

Arkadaslar anadolu yakasinda kirmizi elmam anaokulu var hem kres hem anaokulu cok ilgililer icinde doktoru bile var eger cocugunuzda bir rahatsizlik oldugu zaman doktora alip goturmenize gerek yok onlar sizin icin herseyi dusunmusler.cocugumun bu 3. Okulu ve hic sorun cikarmadan gidiyor cok mutlu bende cok mutluyum herkeze tavsiye ederim eger dusunenler varsin ilgilensin ozel mesajini gondersin.dini egitim yok bilginiz olsun ama inanin akliniz kalmayacak bir yer.

KızLar mrb benim de 4 yasında oğlum var ve gecen sene kreşe verdim iyiliğe vermisim oğlum çok sevdi ilk gün bıraktım okula 1 saat bile beklemedim öğretmenimiz siz gidebilirsiniz Arda çok uyumlu sorun cikarmiyo dedi bende eve geldim aksam eve geldiginde çok mutluydu sabah erkenden kalkıp okuluna gitti :)) hiç zorlanmadım allahtAn öğretmenimiz diğer personel çok çok iyiyydi hepsinden Allah razı olsun bu senede gidecek dün o
İftar yemeği verildi okulunda eve gelince anne okulum açılsın artık ben okula gitmek istiyorum diye ağladı biraz öğretmenini görünce çok sevindi çok güzel bı duyguydu insaallah boyledeva
Eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…