Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları anaokulu öğretmeni olmak içinnnn

slm arkadaşım ilgili sorularınız olursa yardımcı olurum yazmışsınya hala yardımcı olmak istiyomusun.özelde msj gönderemedim sana ben o 2 yıllığı bitirip 4 yıllağa geçiş yapan arkadaşın kaç yılında geçiş yaptımöı yani yenimi.hala senin bi bilgin varmı bazıları bu bölümün 2 yıllığı yok diyor geçiş içinde çok zor diyorlar.yardımcı olursan sevinirim

bilmiyorum fakat benim tanıdığım iki kişi var,birisi normal çoçuk gelişimi bölümünü bitirdi,tercihte başka mesleği seçmek zorunda kaldı...bu sene başka bölüm okuyacak..diğeri ise ikinci lise olarak dışardan meslek lisesinde çoçuk gelişimi okudu,oda tercihte başka bölümü devam edecek,hani çoçul gelişimi okuyanlara sınavsız geçiş vardı? belkide kalktı bileniniz var mı?araştırın benim kızımda okumak istedi fakat gördüğümüz kadarıyle başka meslekleri seçiyorlar..kafamız iyice karıştı..

açıköğretim fakültesi okul öncesi öğretmenliği bölümü '' meslek liselerinin çocuk gelişimi- çocuk gelişimi ve eğitimi'' bölümlerinden mezun olanları alıyor. düz lise- anadolu lisesi vb bitirenler açıköğretimden okul öncesi okuyamazlar. açıköğretim fakültesi okul öncesi öğretmenliği okumak için anadolu meslek veya meslek lisesinin çocuk gelişimi bölümünden mezun olma şartı var. 2 yıllığa geçiş yani MYO okumak için de yine aynı şekilde.

ama yok açıköğretim olması şart değil örgün üniversitede de okuyabilirim diyorsan o zaman farketmiyor hangi liseden mezun olduğun. LGS' den yeterli puanı aldıktan sonra kayıt olabilirsin.

2009 yılında ıkı yıllıgı bıtırıp 4 yıllıga geçiş yaptı .hala daha ıkı yıllık çocuk gelişiminden mezun verılmekte. ayrıca 4 yıllıga geçiş daha da kolaylaştı çok düşük puanlarla açık öğretımden geçiş hakkı yüksek okul mezunlarına tanınıyor.aslında bu hiç ıyı olmadı sonunda okul öncesi öğretmenliğide tıp kı diğer öğretmenlikler gibi bir sürü işşiz mezunlar vericek.

Merhaba artik aciktan okul oncesi ogretmenlik yok diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…