• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları anaokulu öğretmeni olmak içinnnn

lili_26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2009
309
1
96
37
İstanbul
açıktan lise çocuk gelişimi bölümü okusam,üniversite ye sınavsız geçiş yapıp anaokulu öğretmenliği okuyabilir miyim 4 yıllık böyle bir hak var mı yoksa 2 yıllık çocuk gelişimine mi geçiş yapabilirim bilenler varsa lütfen yazsınnn

açıktan lise çocuk gelişimi bölümü okusam,üniversite ye sınavsız geçiş yapıp anaokulu öğretmenliği okuyabilir miyim 4 yıllık böyle bir hak var mı yoksa 2 yıllık çocuk gelişimine mi geçiş yapabilirim bilenler varsa lütfen yazsınnn

okul öncesinin 2 yıllık olanı yok.bu nedenle çocuk gelişimine geçiş yapamazsın. sınav ile 4 yıllık eğitim fakültesi okul öncesi öğrtmenliğini kazanmalısın. bunun açık öğretimi de var

arkadasım sana net bi bilgi vereyim lise bittikten sonra 2 yıllığa geçiş yapasın sonra onu bitirip dgsye girersin 3 senede kazanırsan öyle okursun yada direk öss ye hazırlanıp okul öncesi öğretmenliği 4 yıllık kazanırsın arkadasların dedikleri gibi açıköğretimdede var yanlız puanları diğer fakülrelerle eş değer yani açıktaki diğer bölümler gibi barajı geçince giremiyorsun.. ben 2 sene önce 350 puanla girmiştim bu sene 376 olmuş açık

meraba ıyı gunler ben anaokul ogretmenı olmak ıstıyorum acıktan okuyunca nasıl olunuyor mesela halk egıtıme hanı yazılınca fılan direk ıkı yıllık geciş hakkoluyormu ???

benim sınıf arkadaşım açıktan lise çocuk gelişimi bölümünü okudu sonra iki yıllık çocuk gelişimine sınavsız geçiş yapıp orayı da bitirdikten sonra dikey geçiş sınavı ile 4 yıllık okulöncesi öğretmenliğine yerleşti.
Benimde bölümüm okulöncesi öğretmenliği bölümle ilgili soruların olursa yardımcı olurum.

Slmlar..
Bi Sorum Olacaktı Ben Açık Ögretim İşletme Fakültesi 3. Sınıfa Geçtim Ama Okul Öncesi Ögretmenligini İstiyorum Acaba Bu Sene 4 Yıl Yerine 2 Yıllık Diploma Dilekçesi Versem Mezun Olsam Okul Öncesine Geçiş Yapabilirmiyim ?

Slmlar..
Bi Sorum Olacaktı Ben Açık Ögretim İşletme Fakültesi 3. Sınıfa Geçtim Ama Okul Öncesi Ögretmenligini İstiyorum Acaba Bu Sene 4 Yıl Yerine 2 Yıllık Diploma Dilekçesi Versem Mezun Olsam Okul Öncesine Geçiş Yapabilirmiyim ?

4 yıllık okul öncesi öğretmenliğine geçiş hakkı sadece 2 yıllık çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü mezunlarına verilmektedir.buradan mezun olan öğrenciler dikey geçiş sınavına girerek lisansa tamamlama hakkı kazanır ve eğitim fakültesi okulöncesi öğretmenliği bölümünden mezun olurlar.
işletme okuyanlara böyle bir hak tanınmamaktadır.

merhaba benim kızkardeşim açıköğretim halkla ilişkiler okuyor,ancak anaokulu öğretmeni olmak istiyor,bunun için ne yapmak gerek???bide anaokulu öğretmenliğinin sözleşmelisi varmı?

Merhabalar arkadaşlar ben tekstil teknoloji öğretmenliğinden mezunum ama anaokul öğretmenliği yapmak istiyorum.Bunun için halk eğitimlerde seminerler düzenleniyormuş,okul öncesi öğretmenliği eğitim seminerine yazılıp,3 haftalık bir eğitimden sonra sertifika veriliyormuş ve bu sertifika ile özel anaokullarında öğretmenlik yapılabiliniyormuş diye duydum ama doğru bir bilgi mi acaba??alınan o sertifika ile öğretmenlik yapılabilir mi?? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Merhabalar arkadaşlar ben tekstil teknoloji öğretmenliğinden mezunum ama anaokul öğretmenliği yapmak istiyorum.Bunun için halk eğitimlerde seminerler düzenleniyormuş,okul öncesi öğretmenliği eğitim seminerine yazılıp,3 haftalık bir eğitimden sonra sertifika veriliyormuş ve bu sertifika ile özel anaokullarında öğretmenlik yapılabiliniyormuş diye duydum ama doğru bir bilgi mi acaba??alınan o sertifika ile öğretmenlik yapılabilir mi?? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

bu hak sadece kız meslek lisesi mezunları yada açık lise mezunları için geçerli ayrıca bu sertifika ile öğretmen olarak değil usta öğretici olarak çalışabilirsiniz

slm arkadaşlar benim bi sorum olacatı.ben meslek lisesi takı tasarımı kuyumculuk bölümü mezunuyum.açıköğretim anaokulu öğretmenliği sınavsız geçiş hakkından yararlanabiliyomuyum yoksa meslek lisesi anaokulu çocuk gelişimi mezunlarımı sadece sınavsız geçişten yararlanabiliyor.acil cvp yazarsanız sevinirim teşekkürler...

sadece çocuk gelişimi mezunları sınavsız geçişten yararlanabilir canım aynı şekilde açıköğretimin okulöncesi öğretmenliği bölümü içinde geçerli

kızlar lütfen yardım bazı sayfalarada yazdım bir türlü anlayamadı herkes farklı konuşuyor,benim kızımda çoçuk gelişimi istiyor kızı şu an düz lise 3e gidiyor,seneye dışardan çoçuk gelişimi okumak istiyor,fakat şimdiden araştırıyoruz,galiba 3 yıl okuduktan sonra mezun oluyor,sonrası kimisi iki yıllık kalktı diyor,burda okudum kalkmamış,kafam karıştı,mezun olduktan sonra direk iki yıllığa geçiş varmı? iki yıllık ünivesiteden sonra mı 4 yıllığa geçiş var anlayamadım.bu açık üniversite mi oluyor.yardımcı olursanız benide mutlu edersiniz.kadınlar kulubu sağ olsun burda herşeyi öğrenebiliyoruz,çevrede herkes farklı konuşuyor.::kkk:

merhaba benim kızkardeşim açıköğretim halkla ilişkiler okuyor,ancak anaokulu öğretmeni olmak istiyor,bunun için ne yapmak gerek???bide anaokulu öğretmenliğinin sözleşmelisi varmı?

sözleşmelı anasınıfı öğretmenıyım..kız kardeşiniz anasınıfı öğretmenı olmak sıtıyorsa bu çok zamanını alacak..

önce lise çocuk gelişimi eğitımını alacak..daha sonra unıversıtede okul öncesı öğretmenlığı bölumunu bıtırecek ve kpss ıle atanavcak ya da özele gırecek..7 ya da 8 yıllık bır eğitım yanı..

kızlar lütfen yardım bazı sayfalarada yazdım bir türlü anlayamadı herkes farklı konuşuyor,benim kızımda çoçuk gelişimi istiyor kızı şu an düz lise 3e gidiyor,seneye dışardan çoçuk gelişimi okumak istiyor,fakat şimdiden araştırıyoruz,galiba 3 yıl okuduktan sonra mezun oluyor,sonrası kimisi iki yıllık kalktı diyor,burda okudum kalkmamış,kafam karıştı,mezun olduktan sonra direk iki yıllığa geçiş varmı? iki yıllık ünivesiteden sonra mı 4 yıllığa geçiş var anlayamadım.bu açık üniversite mi oluyor.yardımcı olursanız benide mutlu edersiniz.kadınlar kulubu sağ olsun burda herşeyi öğrenebiliyoruz,çevrede herkes farklı konuşuyor.::kkk:

kızınız açık liseden çocuk gelişimi bölümünü bıtırecek..önlısansa geçiş oluyorsa gırecek..fakat önlısans mezunu olanlara öğretmenlık ataması yok..
bu nedenle önlısans bıtınce 4 yıllık lisans eğitimini kazanması lazım..bence önlısansa yonlenmeyıp lisans eğitımıne odaklansın..dikey geçiş kolay olmuyor çünkü..anadolu unıversıtesı açıköğretim fakültesi okul öncesı öğretmenlığı bölumu bu alanda tek..diğerleri örgün öğretim..

cevabınız için çok teşekkür ederim,biraz karışık bir durum olduğu için biraz zor anlaşılıyor,dışardan açık liseyi bitirdikten sonra ön lisans .dil mi oluyor?örgün eğitim de ne demek oluyor ? toplam kaç yıl sürüyor.açık liseden sonra açıktan çoçuk gelişimi üniversite olmuyor mu? kusura bakmayın tam anlayamadım.

Son düzenleme:
cevabınız için çok teşekkür ederim,biraz karışık bir durum olduğu için biraz zor anlaşılıyor,dışardan açık liseyi bitirdikten sonra ön lisans .dil mi oluyor?örgün eğitim de ne demek oluyor ? toplam kaç yıl sürüyor.açık liseden sonra açıktan çoçuk gelişimi üniversite olmuyor mu? kusura bakmayın tam anlayamadım.

rica ederim..bıraz daha açayım o zaman konuyu..

1- açık lısede çocuk gelişimi bölumunden sonra önlısans çocuk gelişimi var..ama ücretli öğretmenlıkten öteye gıtmıyor lisansa geçilmeyınce..

2-eğitım ıkı çeşit..bırı yaygın biri örgün..
*örgün eğitim okuldadır..
*yaygın eğitım hakl eğitım,ehlıyet vb kurslarda alınan eğitim ve açıköğretimdir..

3-önlısansı lısansa tamamlama hakkı kazanırsanız önlısansın 2 yıllık eğitımınden sonra 3 ya da 2 yıl daha okur kızınız..bu nedenle hedefı lisans olsun..4 yılda mezun olur..

anadolu unıversıtesı okul öncesı öğretmenlığı bölumu mezunları ;anasınıfı ve anaokullarında öğretmenlık yapıyor..çocuk gelişimi mezunlarımızda genelde kız meslek liselerınde öğretım verıyor..fakar çocuk gelişimi bölumu için açıköğretım lısans var mı bılmıyorum..
ıkı bölum arasında bır fark daha var..okul önc. öğrtm. öğrencılerı açıköğretıım eğitımı devam ederken ücretli öğretmenlıkte yapabılıyor..

Back