• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu Konusunda Çok Kararsız Kaldım

HatueL

Kalbini değiştirerek hayatını değiştirebilirsin...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2018
1.057
1.753
133
Herkese merhaba arkadaşlar

Eşimin işi dolayısıyla yaklaşık 3 ay önce şehir değişikliği yaptık.Yeni ortam yeni ev derken kızım yalnız kalmasın diye onu anaokuluna verdim.Kızım 3 yaş 2 aylık.

İki buçuk ay oluyor okula başlayalı ama 1 hafta okula gidiyor ise 10 gün hasta toplam 3 hafta gidebildik.Bu son hastalığı onu epey sarstı.Bu yüzden vicdan yapmaya başladım.

Arkadaşlar ben çok kararsız kaldım.Acaba okula devam etmeli mi yoksa onu okuldan alıp baharda yeniden mi vermeliyim.Evde yalnız kalsın istemiyorum ama okulda da hem alışma sürecini yeniden başa sarıyor hem de hastalıktan kurtaramıyorum.

Fikirleriniz değerli şimdiden teşekkür ederim.

Hastalığa çözüm yok,baharda verseydiniz de hasta olacaktı çünkü havalardan hasta olmuyorlar,topluluğa girince hasta oluyor kuzular. Ben 3,5 yaşında nisan ayında başlatmıştım kreşe,iyi ki derim hep,hatta pişmanlığımdır keşke daha önce başlatsaydım.

Eşimin işi dolayısıyla yaklaşık 3 ay önce şehir değişikliği yaptık.Yeni ortam yeni ev derken kızım yalnız kalmasın diye onu anaokuluna verdim.Kızım 3 yaş 2 aylık.

İki buçuk ay oluyor okula başlayalı ama 1 hafta okula gidiyor ise 10 gün hasta toplam 3 hafta gidebildik.Bu son hastalığı onu epey sarstı.Bu yüzden vicdan yapmaya başladım.

Arkadaşlar ben çok kararsız kaldım.Acaba okula devam etmeli mi yoksa onu okuldan alıp baharda yeniden mi vermeliyim.Evde yalnız kalsın istemiyorum ama okulda da hem alışma sürecini yeniden başa sarıyor hem de hastalıktan kurtaramıyorum.

Ne kadar erken bağışıklık kazanırsa o kadar iyi olur. 6 yaşında başlamış olsa yine aynı süreci yaşayacaksanız. Bunun yaşla alakası yok.

hastalik derken neyi kastediyorsunuz? mesela atesi cikiyor, kusuyor vs gibi mi, yoksa burnu akiyor, hafif oksuruyor gibi mi? tabi ki agir hastalik geciriyorsa bir doktorla beraber konusup sagligi acisindan en dogru karari vermeli (ama kafasi geri, kadinlarin calismasina karsi olan bi doktor olmamasi lazim). ama oyle burnu akiyor, ayakta geciriyor, hafif istahsizligi varsa, o zaman uzulmeyin bence. her hastalikta cocugu okula gondermemek bence dogru degil (ates haric tabi)

Sadece çocuk hasta oluyorsa yine iyi,

Biz bizim kucuk krese basladiginda ailecek hasta oluyorduk. Küçük kapar getirir, 3 5 gun o hasta, sonra abi hasta olur, o da zayif iyilesemez hemen, ardindan benim gücüm düşer, en son esim derken iyilesiriz. Hooop küçük yeniden getirir.

Baska türlü atlatan varsa soylesin de, bu isler böyle oluyor, hasta ola ola büyüyorlar. Iyi bir şey aslinda 😬

Oğlum 4.5 yaşında, her hastalığı ilk o kapıyor sanki. Hastane süreci falan derken bi bakıyoruz yine salgın var. En son yine inatçı ateş kusma sebebiyle iğneyle 2 hafta sonunda anca toparlandı. Artik paranoyak olmuştum habire ateşini ölçüyordum. Bizim doktorumuz bu kadar hastalanmasını normal bulmamış bademcikten suphelendi . KBB doktorumuz da eğer senede 5 ve üzeri antibiyotik tedavisine maruz kalıyorsa bademcikler de buykse alınma taraftarıyım demişti . Şuan aslında toparlanıp operasyon için gün alacaktık ama evde mutsuz olacağına yine de gönderdik. Çünkü akranlarına ihtiyaçları var. Orda mutlu olduğunu biliyorum bu da bana yetiyor. Siz de bı ara KBB doktorundan görüş alın 💐 ona göre yolunuzu çözersiniz

Sınıfımda mutlaka bir çocuk hasta oluyor ancak hasta ola ola güçleniyorlar. Hastalığı çok büyük değilse gönderin bence🙏🏻

hastalik derken neyi kastediyorsunuz? mesela atesi cikiyor, kusuyor vs gibi mi, yoksa burnu akiyor, hafif oksuruyor gibi mi? tabi ki agir hastalik geciriyorsa bir doktorla beraber konusup sagligi acisindan en dogru karari vermeli (ama kafasi geri, kadinlarin calismasina karsi olan bi doktor olmamasi lazim). ama oyle burnu akiyor, ayakta geciriyor, hafif istahsizligi varsa, o zaman uzulmeyin bence. her hastalikta cocugu okula gondermemek bence dogru degil (ates haric tabi)

İlk başladığında öksürük ve ateşle başladı.Ama öksürük geceleri uyutmayacak derecedeydi.3 antibiyotik bitirdik.Sürekli acilleedeydik.Çok ağır geçirdi ama yine de tam geçmedi.

En son başım çok ağrıyor diye başladı.Öksürük zaten geçmemişti ama artmaya başladı .Kusma ve ishal ama bitmeyen bir karın ağrısıyla beraber.

Şimdi de burun tıkanıklığı öksürük ve ishal şeklinde.Artık çocuk ağlıyor hasta olmak istemiyorum diye.İlave şeylerle sürekli destekliyorum da ama koruyamiyorum ne yazık ki
Sadece çocuk hasta oluyorsa yine iyi,

Biz bizim kucuk krese basladiginda ailecek hasta oluyorduk. Küçük kapar getirir, 3 5 gun o hasta, sonra abi hasta olur, o da zayif iyilesemez hemen, ardindan benim gücüm düşer, en son esim derken iyilesiriz. Hooop küçük yeniden getirir.

Baska türlü atlatan varsa soylesin de, bu isler böyle oluyor, hasta ola ola büyüyorlar. Iyi bir şey aslinda 😬

İlk iki hastalığında bize bir şey olmamıştı ama bu son hastalanmasında bende hastalandım tam ben ben iyiyim derken şimdide eşim hasta.

Oğlum 4.5 yaşında, her hastalığı ilk o kapıyor sanki. Hastane süreci falan derken bi bakıyoruz yine salgın var. En son yine inatçı ateş kusma sebebiyle iğneyle 2 hafta sonunda anca toparlandı. Artik paranoyak olmuştum habire ateşini ölçüyordum. Bizim doktorumuz bu kadar hastalanmasını normal bulmamış bademcikten suphelendi . KBB doktorumuz da eğer senede 5 ve üzeri antibiyotik tedavisine maruz kalıyorsa bademcikler de buykse alınma taraftarıyım demişti . Şuan aslında toparlanıp operasyon için gün alacaktık ama evde mutsuz olacağına yine de gönderdik. Çünkü akranlarına ihtiyaçları var. Orda mutlu olduğunu biliyorum bu da bana yetiyor. Siz de bı ara KBB doktorundan görüş alın 💐 ona göre yolunuzu çözersiniz

Okula başlamadan önce hiç böyle hasta olmuyordu.Kışın bir iki hafif şekilde geçiriyordu.Ama vücut yeni virüslerlerle tanışınca hastalığa verdiği tepkilerde değişti.KBB doktoruna muayeneye gideceğiz zaten muhakkak bu konuyuda soracağım.

Hastalığa çözüm yok,baharda verseydiniz de hasta olacaktı çünkü havalardan hasta olmuyorlar,topluluğa girince hasta oluyor kuzular. Ben 3,5 yaşında nisan ayında başlatmıştım kreşe,iyi ki derim hep,hatta pişmanlığımdır keşke daha önce başlatsaydım.

Nisan ayında hastalandığında ayakta mı geçirdi yoksa ağır mı ?
Ben kış mevsimiyle beraber daha ağır geçirdiğinden baharı düşünmeye başladım.

Baharda da başlasa durum pek farklı olmaz, çocuklar ilk kreşe/anaokuluna vs başladıklarında sık sık hasta olur.

Hasta olacağına hazırlamıştım kendimi ama ben çok ağır geçirebileceğini tahmin etmemiştim.O yüzden acaba baharda devam etse en azından daha hafif mi geçirir diye düşünmeye başladım.

4.5 yaş ikizler kreşte, 3. Sınıfa giden bir kızım var. Ekim in ortasından beri evde bitmeyen bir kusma, ishal,ateş, öksürük var. Zaten alerjik çocuklar yılın dokuz ayı öksürük geçmiyor ama ateş ve kusma bitirdi. Bir bitiyor diğeri hasta. Zaten antibiyotike bağımlı hale geldiler. Ayyy bak yazınca aglaysasım geldi gene.

Merhaba. Mesela ne kadar daha önce 2 2.5 yaş gibi mi? Bana da fikir olsun diye sordum 🙏

Benim de 4 yaşını geçen oğlum bu sene kreşe başladı ve çok sık hastalanıyor, iyileşmesi uzun sürüyor. Doktor geçen hafta “bu seneyi atlatalım seneye seyrekleşmezse bademcik ameliyatı seçeneğini konuşalım” dedi. Oğlumun dezavantajı, doğduğundan beri ablasının okuldan getirdiği virüsler sebebiyle sık hastalanması. 1 aylıktı hastane yatışı vereceklerdi zor toparladık. Boyu iyi ama kilosu çok az (15) ve en önemli sebep biz bu çocukları pandemi yüzünden 2 yıl boyunca çok steril büyütmek zorunda kaldık. Kapının önündeki parka bile ıslak mendil ve kolonyayla götürdük.

Kızım 10 yaşında. Onu kreşe gönderdiğimizde 32 aylıktı. O da çok hastalanırdı. O zaman çok araştırırdım. Viral hastalık diye zencefil bal propolis kuşburnu çayı ile takviye ederdim. Eşimle tartışırdık doktora götürelim sen doktordan iyi mi bileceksin derdi. Sorgusuz sualsiz antibiyotik yazdıkları için doktorlarla tartışırdım. En son kafama göre test yapmadan antibiyotik vermeyen doktor buldum da eşim sustu 😂

Şimdi benden özür diliyor en iyisini yapmışsın diyor çünkü kızım doğal olarak hastalansa da çok çabuk toparlıyor. 3 yıl önce domuz gribi oldu. Arkadaşlarımın çocukları hastanede yattı 10 günde ateşleri düşmedi benim kızım 2 günde toparlandı.
Çocuklar evden çıkıp okul hayatına girince bu durum kaçınılmaz. Hatta iyi tarafı da var mikrop koleksiyonu yapıyorlar bağışıklıkları güçleniyor.

Son bir örnek vereyim. Benim kardeşim anaokuluna gitmedi ve bu süreci ilkokulda yaşadı. Birinci sınıfın yarısında hastaydı resmen. Bence bu daha kötü oluyor. İlkokulda alışmış olarak gitmesi gerek.

Nisan ayında hastalandığında ayakta mı geçirdi yoksa ağır mı ?
Ben kış mevsimiyle beraber daha ağır geçirdiğinden baharı düşünmeye başladım.
Normal geçirdi ama ben okula yollamadım.
Mevsimle çok alakalı değil,ilkokula başlayınca daha ağır geçirir şimdi geçirmezse. Böyle böyle bağışıklık kazanıyorlar.

Geçen yıl böyle bir konu açmıştım. İlk sene çocuklar böyle hasta oluyor
Çare yine de kreşe devam ettirmek
Bu sene kızım 4 yaşında ve eylülden beri bir kere hasta oldu
Geçen yıl bu zamanlar 3. Şişe antibiyotiği bitirmişti.

Hasta olacağına hazırlamıştım kendimi ama ben çok ağır geçirebileceğini tahmin etmemiştim.O yüzden acaba baharda devam etse en azından daha hafif mi geçirir diye düşünmeye başladım.

Aynı olur bence. Mevsimle ilgili bir durum olduğunu düşünmüyorum. Çocuklar sürekli bir arada oldukları ve bağışıklıkları henüz güçlenmediği için hasta oluyor

İlk sene oyle ,seneye verseniz yine ayni seyleri yasayacksiniz.
Benim kizim 2 yasinda gitti gecen sene,3 kere bronsit gecirdi.Evde hava vererk nerdeyse kisi,bu sne hem ben goze alamadiim hem de kizim dinlensin diye gondermedim.Valla seneye ilk is okula yazdiracagim.Hasta olmuyoe ama bunaldi cocuk🥺

Back