Anaokulu işletmek konusunda istişare

sena1975

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
8
2
86
49
Merhabalar. Sizlerden fikir almak istediğim konu şu. Bir anaokulundan ortaklık teklifi gekdi. Meb e bağlı bur anaokulu burası .Anaokulu işletmeciliği kar getiren bir is midir ? İşletmeyi devr devr alacak kisi gayri resmi olarak ufak bur kres işletiyordu. Simdi bu resmi kurumu devr alarak resmi olarak devam edecej. Benden istedikleri sadece ortaklik. Kendim calismayacagim. Bu işi yapan var mi ? Bilginiz tavsiyeniz varsa paylasabilir misiniz ? Şimdiden teşekkür ederim

Şu sıralarda ben de anaokulu devralma konusuyla ilgiliyim.
Lisansım okul öncesi öğretmenliği,yüksek lisansım PDR ve son on yıldır anaokulu müdürlüğü yapıyorum buna rağmen ince eleyip sık dokuyorum çünkü bu iş dışardan göründüğü gibi bir iş değil.
Öğrencisi çok olan ve iyi para kazanan veya kazanması muhtemel bir kuruma çok extrem bir durum yoksa kimse ortak aramaz.

Anaokulu işletmeciliği karlı mı?
Sorusunun kesin bir cevabı yok.
Okulun lokasyonu,hitap ettiği veli kitlesi,kurucuların eğitime bakış açısı ve işletme tarzı,yakınında başka kurum olup olmadığı,MEB tarafından belirlenmiş öğrenci kapasitesi gibi pek çok faktör gidişatı ve geliri etkiler.

Ayrıca sizin müstakbel ortağınız gibi gayrı-resmi kurum işleten kişilere antipati duyuyorum çünkü yasal olmayan bir iş yapıp, vergi kaçırıyorlar.
Çoğu zaman yeterliliği olmayan kişileri 'öğretmen' olarak istihdam ediyorlar, resmi kurum olmadıkları için çalışanların sigortası yapılmıyor ve denetlenmiyorlar,kısacası etik olmayan bir iş yapıyorlar.
Bu yapıdaki biriyle kesinlikle ortak olmazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…