• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anal fissür ameliyatı ve normal doğum?????

kuzum87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2012
118
42
98
İstanbul
Anal fissür ameliyatı olup normal doğum yapan hanımlar var mı bana yardımcı olun lütfeenn... 2008 yılında anal fissür ameliyatı oldum. şu an 35 haftalık hamileyim. Doktoruma sordum bir sorun olmaz diyor ama başka bir doktor da tekrarlama olasılığı var normal doğum olmamalı diyor. Bense normal doğum yapmak istiyorum. Tekrarlar mı acaba? çünkü tekrarlarsa yeniden ameliyat olmak çok riskli.. Bana yardımcı olun hanımlar.

benim bildiğim normal doğumdan sonra ıkınmadan dolayı hemoroit olabiliyosun. ben sezaryenle doğum yaptım 20 gun sonra fissur oldum. ishal olmuştum cok fena ondan yoksa doğumdan mı oldu bilmiyorum. ameliyat neden oldun hiç iyileşmiyomuydu yoksa davemlı tekrarlıyomuydu bnmki geçiyo ama en ufak bi zorlanmada tekrarlıyo

benim bildiğim normal doğumdan sonra ıkınmadan dolayı hemoroit olabiliyosun. ben sezaryenle doğum yaptım 20 gun sonra fissur oldum. ishal olmuştum cok fena ondan yoksa doğumdan mı oldu bilmiyorum. ameliyat neden oldun hiç iyileşmiyomuydu yoksa davemlı tekrarlıyomuydu bnmki geçiyo ama en ufak bi zorlanmada tekrarlıyo

ben 7 yıl çektim. çok ağrılı sancılı ve kanamalı bir süreçti. her büyük abdestte çok fazla kan boşalıyordu. ve tedavi aşamasını geçmişti. tek çözüm ameliyattı. o yüzden ameliyat oldum. bazıları normal doğumda tekrarlayabileceğini söyledi.ıkınmadan dolayı. eğer tekrarlarsa ve ikinci bir ameliyat gerekirse kötü.. sezaryenden kaynaklandığını sanmıyorum sizinkinin. eğer hamilelik boyunca kabızlığınız olduysa ondan olmuştur. çünkü sezaryen doğumda ıkınmıyorsunuz çatlak oluşması için bir sebep yok.

hamileliğim boyunca hiç kabız olmadım cok rahattım. 10 yıl öncede fissur olmuştum cok ağrılıydı ama oturma banyolarıyla iyileşmişti o yuzden belki oldu bnde tekrar. bi doktor doğumdan sonra cok oluyo kadınlarda demişti sezeryan yapmış olsanda. ama sende olcağını zannetmiyorum cunku ameliyattan sonra tekrarlama riski yuzde 1miş. sezeryanda olabilirsin ama kolay doğum cunku:) 5. gun hiç ameliyat olmamış gibydim. fissur ameliyatından sonra oturup kalkmada sorun oluyo mu yoksa sadece o bolgede ağrı mı oluyo küçük bebeğim var ve emziriyorum o yuzden soruyorm ne kadar zamanda iyileşirim diye

hamileliğim boyunca hiç kabız olmadım cok rahattım. 10 yıl öncede fissur olmuştum cok ağrılıydı ama oturma banyolarıyla iyileşmişti o yuzden belki oldu bnde tekrar. bi doktor doğumdan sonra cok oluyo kadınlarda demişti sezeryan yapmış olsanda. ama sende olcağını zannetmiyorum cunku ameliyattan sonra tekrarlama riski yuzde 1miş. sezeryanda olabilirsin ama kolay doğum cunku:) 5. gun hiç ameliyat olmamış gibydim. fissur ameliyatından sonra oturup kalkmada sorun oluyo mu yoksa sadece o bolgede ağrı mı oluyo küçük bebeğim var ve emziriyorum o yuzden soruyorm ne kadar zamanda iyileşirim diye

anal fissür ameliyatı çok kolay bir operasyon. sadece ilk gece biraz sıkıntı oluyor o da makatında bir tıpa gibi gazlı bez kaldığı için:) ama ertesi gün çıkarılıyor. devamlı evde pansuman yapıyorsun. ben iki günde ayaktaydım gayet güzel geziniyordum. çabuk iyileşiyorsun ameliyatından hiç korkma.

çok saol rahatladm:) dr atilla kayanın sitesinde soru sorma bolumu var hemen de cevaplıyo sen de ona sor istersen

ben de sezayenle doğumdan sonraki onuncu gün başladı.
hemoroid sandım, kremlerle fitillerle rahatladım. sıcak su banyoları da iyi geldi ama gereksiz uzatmışım mevzuyu.
ağrıdan duramadığım zaman dr a gidip muayene oldum ve çatlağım olduğunu öğrendim.
sezaryende makat zorlanmıyor, çatlak nasıl olur diye düşünmeyin. fizyolojik bi durum.
en büyük nedeni kabızlık ve sonra ishal ama başka hastalıklar ve hamilelik doğum da sebepler arasında.
bağırsak hareketlerim çok düzenli hamileliğimde dahi her gün aynı saatte tuvalete giderdim. kabızlık problemim hiç olmamıştı.
ishal de aynı şekilde ama işte çatlağım var hem de iki tane.. dün ameliyat oldum inş şifa olur..

kuzenim hemoroitten ameliyat oldu, hemen sonrasında hamile kaldı ve ameliyattan bir sene sonra normal doğum yaptı.
tabi daha önce iki doğum yapmıştı ve bu bebeğin de kilosu fazla değildi, kolaylıkla oldu doğumu.. o da çok korkuyordu tekrarlar mı diye ama bebeği şuan 1,5 yaşında ve hiçbir sorunu yok.

5 yil sonra konuyu hortlatayim. 15 gunluk bi anneyim suan. Gebeligimin 20. Haftasinda hemoroid ve anal fissurden operasyon gecirdim. Ankarada mevlut topbas yapti operasyonu. Iyilesme surecim cok uzun surdu bebek baskisindan ve bagisikligin baskilanmasindan dolayi. Etrafimdaki herkes normal doguramazsin sezaryen olmalisin dedi. Ama doktorum beni sezaryene almamakta o kadar israrciydi ki. En sonundaagrisiz dogum yontemiyle normal dogum yaptim. Dikislerim acilirsa yine catlak olirsa korkusundan dogumda cok ikinamadm o yuzden karnima bastirdilar ve buna bagli dikislerim var. Ama popomla ilgili hic sorun yasamadim. Doguma kadar tuvalet sorunu yasarken dogumdan sonra bi anda tum sorunlarim geciverdi. Doktorum kabizliga dikkat etmemi soyledi ve buna cok ozen gosteriorum. Sevgili doktorum beni hep destekleyen hayatimin en zor ve en guzel sinavinda yanimda olan nilgün avşar benzer e de tesekkurlerimi burdan iletiyorum:)

Back