Anal fissür ameliyatı olanlar :(

hmyraa_

Hayırlısı ya...
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
2.976
1.733
333
Sakarya
On gün oldu anal fissür ameliyati oldum kızlar ve tuvaletten sonra çok ağrim oluyor bugün doktoruma gittim amelyatta sıkıntı yok dedi ağrıların normal her bünye farkli dedi senin uzun sürdü dedi olanlar varsa paylasabilirmi neler yasadiniz

üstünden çok zaman geçmiş sorunuzun ama bende 1 hafta önce anal fissür ameliyatı oldum,hatta aynı anda iltihaplı olan bi damar varmış o da alınmış.Tuvalaete çıktıktan sonra bazen ağrım olmuyor ama bazen ağrıdan öleceğim sanıyorum. Günde en az 2-3 defa sıcak su oturma banyosu yapıyorum. Tuvalete çıktıktan hemen sonra da 10-15 dakika sıcak suda oturunca çok faydasını görüyorum. hatta benim doktorum büyük abdestini yaparken sıcak suyun içine yap çok rahat edersin demişti.
Zor bi haftadan sonra dün kontrol e gittim, yara da sıkıntı yok, ağrın olması normal çünkü orda bi yara var dedi doktorum. Bu hafta için bir fitil verdi, bunu da kullan 8-10 gün sonra hiç bir şeyin kalmayacak dedi. Ameliyat olmadan önce burayı çok okudum o yüzden bilgilendirmek istedim.Gelişmelerden haberdar edeceğim.

Ameliyatın üzerinden 2 hafta geçti, doktorun verdiği fitil mucize gibi oldu, 3. gün yaralarım hemen hemen düzeldi. Artık öyle büyük ağrılarım yok. Kurtuldum gibi görünüyor şimdilik, çok şükür.

Ameliyat olduğum günden itibaren 10. gün olmuş bugün. Henüz kontrole gitmedim ve her tuvaletten sonra sıcak suyla 1-2 dk taharetleniyorum. Doktorun yazdığı dışkı yumuşatıcı ve ağrı kesiciyi kullandığım için keskin acı artık yok. Sonrasında bölgeye hakiki zeytinyağı sürüp pamukla anestol merhemi uyguluyorum ağrı olmuyor. Yalnız ameliyat gününden beri yara bölgesinden az miktar da olsa her gün kan geliyor. Koyduğum pamuğa bulaşıyor . Açık yara olduğu için normal karşılıyorum sonuçta nöbetçi meme kesilerek alındı. Dış kısmın geçme süreci çok uzar mı diye endişeleniyorum. Ameliyat olanlar için iç kısımda çatlakların iyileşmesi kesindir diyebilir miyiz? Lütfen deneyimi olanlar aydınlatsın beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…