"Anadolu Sağlık Meslek Lisesi" doğru bir seçim mi?

inamoratalala

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2013
10
0
Öncelikle şunu belirteyim fazla sıkıntıya girmeden temizinden 2 yıllık bölüm bitirip rahata kavuşmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bi konu var, eğer 2 yıllık bir bölümün işe yaramasını istiyosanız hem devlette hem de özel sektör de iş imkanı olmalı. Yani mezun olunca açıkta kalma riskiniz olmamalı. Ha kpss zorlarım ordan kurtarırım diyosanız o ayrı. Neyse, ben Özel Medisina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne başlayacağım. Ailemde hatta sülalemde hemen hemen herkes öğretmen :KK52::KK52: bunun çok avantajı oluyor ve bu liseyi seçmemde de onların katkısı oldu. Bu yıl yapılan sbs sınavı son 6 yılın en zor sbs sınavıydı. Geçen yıl 677 kişi tam puan alırken bu yıl sadece 16 kişi aldı ve 11'i final dershanelerinden ( bizim dershane ehhehe :KK51: ) her neyse hal böyle olunca anadoluyu geçtim meslek lisesi bulan havada kapıyor. Velhasıl gelelim Anadolu Sağlık Meslek Liselerine. Arkadaşlar bu okulda hemşirelik bölümünü seçmeniz sizin için çok faydalı, sonuç olarak konu sağlık ve önü kapanmayacak bir yol var önünüzde. Hemşire alımı o kadar çok ki yetiştiremedikleri gazetelerde yazıyor. Ha şunu da belirteyim benim gideceğim lise ingilizce ve almanca eğitimi veriyor. Hemşireler lise bittiğinde çok rahat iş bulurlar üniversite sınavına girmeseler bile. Fakat yabancı dil bilirseniz normal bi hemşirenin aldığı maaşı ikiye katlıyosunuz. Lise 3 de yurt dışında öğrenci değişimi olacak yani okulda dili iyi öğrenirseniz yurt dışına gidebilirsiniz. Ayrıca liseden mezun olunca alınan diploma yurt dışında da geçerli oluyo fakat bu bazı liseler tarafından yapılıyo. Şahsen benim lise öyle. Lise 3 de devlette lise sonda ise özel hastanelerde staj görüyosunuz. Zaten lisenin anlaşmalı olduğu hastaneler var. Bizim lise TEKDEN, ACIBADEM, ANAKALP, AVRUPA, DÜNYA ve MEMORİAL hastaneleri ile anlaşmalı. Devletle zaten otomatik anlaşmalı oluyolar. Yani staj döneminde işinizi severek yaparsanız hastane yönetimi sizi listeye yazar ve lise bitince direk sizi iş için çağırır. Ama ben yükselmek istiyorum diyosanız anadolu sağlık meslek lisesinden 2 yıllık bölümlere geçiş imkanı var ve çok rahat okur çok rahat iş bulursunuz. Ki ben hem tarihte doçentlik hem de eczacılık istiyorum :KK52::KK49: Kpss veya 4 yıllık bölümler de tercih edebilirsiniz her şey size kalmış. Anadolu sağlık meslek lisesinden mezun olan başhekim tanıdığımız var TEKDEN hastanesinde :21: yani Anadolu sağlık meslek lisesi çok avantajlı bi lise. Ama tabii bu dediklerim çalışarak olur. Çalışmayı ihmal etmeyin arkadaşlar, gelecekte bir gün gelecek ve bu gelecek sizin geleceğiniz. Ayrıca hemşirelik çok sabır ve sevgi isteyen bir iş. Hastaneye adım attığınız an kendi hayatınızı kapıda güvenliğe teslim ediyosunuz resmen :KK34: sonuçta başka insanların hayatları size emanet o andan itibaren ve uf puf etmeden işinizi severek yapın canlarım. Emin olun çok iyi yerlere geleceksiniz. Asla pes etmeyin, sınırlarınızı zorlayın ve en üst seviyeye çıkın. Ne demiş Mümin Sekman; ZİRVEDE SENSİZ BİR KİŞİ EKSİK :KK16::KK16:

Son düzenleme:
Öncelikle şunu belirteyim fazla sıkıntıya girmeden temizinden 2 yıllık bölüm bitirip rahata kavuşmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bi konu var, eğer 2 yıllık bir bölümün işe yaramasını istiyosanız hem devlette hem de özel sektör de iş imkanı olmalı. Yani mezun olunca açıkta kalma riskiniz olmamalı. Ha kpss zorlarım ordan kurtarırım diyosanız o ayrı. Neyse, ben Özel Medisina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ne başlayacağım. Ailemde hatta sülalemde hemen hemen herkes öğretmen :KK52::KK52: bunun çok avantajı oluyor ve bu liseyi seçmemde de onların katkısı oldu. Bu yıl yapılan sbs sınavı son 6 yılın en zor sbs sınavıydı. Geçen yıl 677 kişi tam puan alırken bu yıl sadece 16 kişi aldı ve 11'i final dershanelerinden ( bizim dershane ehhehe :KK51: ) her neyse hal böyle olunca anadoluyu geçtim meslek lisesi bulan havada kapıyor. Velhasıl gelelim Anadolu Sağlık Meslek Liselerine. Arkadaşlar bu okulda hemşirelik bölümünü seçmeniz sizin için çok faydalı, sonuç olarak konu sağlık ve önü kapanmayacak bir yol var önünüzde. Hemşire alımı o kadar çok ki yetiştiremedikleri gazetelerde yazıyor. Ha şunu da belirteyim benim gideceğim lise ingilizce ve almanca eğitimi veriyor. Hemşireler lise bittiğinde çok rahat iş bulurlar üniversite sınavına girmeseler bile. Fakat yabancı dil bilirseniz normal bi hemşirenin aldığı maaşı ikiye katlıyosunuz. Lise 3 de devlette lise sonda ise özel hastanelerde staj görüyosunuz. Zaten lisenin anlaşmalı olduğu hastaneler var. Bizim lise TEKDEN, ACIBADEM, ANAKALP, AVRUPA, DÜNYA ve MEMORİAL hastaneleri ile anlaşmalı. Devletle zaten otomatik anlaşmalı oluyolar. Yani staj döneminde işinizi severek yaparsanız hastane yönetimi sizi listeye yazar ve lise bitince direk sizi iş için çağırır. Ama ben yükselmek istiyorum diyosanız anadolu sağlık meslek lisesinden 2 yıllık bölümlere geçiş imkanı var ve çok rahat okur çok rahat iş bulursunuz. Ki ben hem tarihte doçentlik hem de eczacılık istiyorum :KK52::KK49: Kpss veya 4 yıllık bölümler de tercih edebilirsiniz her şey size kalmış. Anadolu sağlık meslek lisesinden mezun olan başhekim tanıdığımız var TEKDEN hastanesinde :21: yani Anadolu sağlık meslek lisesi çok avantajlı bi lise. Ama tabii bu dediklerim çalışarak olur. Çalışmayı ihmal etmeyin arkadaşlar, gelecekte bir gün gelecek ve bu gelecek sizin geleceğiniz. Ayrıca hemşirelik çok sabır ve sevgi isteyen bir iş. Hastaneye adım attığınız an kendi hayatınızı kapıda güvenliğe teslim ediyosunuz resmen :KK34: sonuçta başka insanların hayatları size emanet o andan itibaren ve uf puf etmeden işinizi severek yapın canlarım. Emin olun çok iyi yerlere geleceksiniz. Asla pes etmeyin, sınırlarınızı zorlayın ve en üst seviyeye çıkın. Ne demiş Mümin Sekman; ZİRVEDE SENSİZ BİR KİŞİ EKSİK :KK16::KK16:

Okumadım sadece baslıgı okuyarak cevap veriyorum. En garanti iş saglık meslek lisesi. Etrafmda üni bitirip cok keske sağlık mslege gitseydim diyen kişiler var. Pişman olmazsn bende saglık okuyorum. Eger puanın tutuyosa hiç düsünme derim. Hakkında hayırlısı yinede yolun acık olsun

Okumadım sadece baslıgı okuyarak cevap veriyorum. En garanti iş saglık meslek lisesi. Etrafmda üni bitirip cok keske sağlık mslege gitseydim diyen kişiler var. Pişman olmazsn bende saglık okuyorum. Eger puanın tutuyosa hiç düsünme derim. Hakkında hayırlısı yinede yolun acık olsun

Teşekkür ederim, hepimizin yolu açık olsun :KK1:

Merhaba,
Ben de saglik meslek lisesi mezunuyum. Su anda bu isi yapmasam bile yapanlara saygim buyuktur. Bunun dogru bir secim olup olmadigina gelince birkac noktaya dikkatini cekmek istiyorum;
Hic bir zaman is sikintisi cekmeyeceksin...Kazandigin para ne cok fazla ne cok az olacak..
Calisacagin yere gore degismekle beraber genelde insanlar ile bol miktarda iletisim icersinde olacaksin.
Universite okumak istediginde yine hemsirelik veya benzeri bir alan secmek durumunda kalacaksin cunku alacagin egitim ve sistem bunu destekliyor.
Bol miktarda nobet tutman gerekecek, ozellikle is hayatinin ilk yillarinda..
Dogru veya yanlis daima doktorlarin soyledigini yapmak zorunda kalacaksin, teknik eleman olmanin anlami budur.
Saglik konusunda edindigin bilgiler hayatin boyunca sana yardim edecek.
Eger bu alanda bir lise secmeyi dusunuyorsan lutfen olasiliklari iyi arastir cunku bu sene sokaga baktigimda saglik meslek liseleri ile ilgili mantar gibi turemis reklamlar var. Bu okullarin gercekten iyi egitim verdiginden emin ol. Bana biraz supheli gorunduler..
Sadece hemsireligi dusunme bir de..anestezi teknikerligi, att, radyoloji vs.. branslar da var.Bunlar da yerine ve kisiligine gore iyi tercihler olabilirler.
Hasta, hasta yakinlari ve doktorlar ile ugrasmanin bazen kabus gibi olabilecegini unutma..Hastaneler gercekten calisilmasi zor yerlerdir.
Son olarak sana secim yaparken kisiliginle ilgili secim yapmani oneririm.Eger dedigim dedik biriysen, insanlarla ugrasmayi sevmiyorsan,asiri hassas bir bunyen ve kisiligin varsa senin icin iyi secim olmayabilir. Ama ortalama hayattan memnun olabilecek biriysen-ki bu kotu bir sey degil-, sorun cozmekten hoslaniyorsan, once insan gibi bir dusturun varsa gercekten seni mutlu edebilecek bir meslektir..

Merhaba,
Ben de saglik meslek lisesi mezunuyum. Su anda bu isi yapmasam bile yapanlara saygim buyuktur. Bunun dogru bir secim olup olmadigina gelince birkac noktaya dikkatini cekmek istiyorum;
Hic bir zaman is sikintisi cekmeyeceksin...Kazandigin para ne cok fazla ne cok az olacak..
Calisacagin yere gore degismekle beraber genelde insanlar ile bol miktarda iletisim icersinde olacaksin.
Universite okumak istediginde yine hemsirelik veya benzeri bir alan secmek durumunda kalacaksin cunku alacagin egitim ve sistem bunu destekliyor.
Bol miktarda nobet tutman gerekecek, ozellikle is hayatinin ilk yillarinda..
Dogru veya yanlis daima doktorlarin soyledigini yapmak zorunda kalacaksin, teknik eleman olmanin anlami budur.
Saglik konusunda edindigin bilgiler hayatin boyunca sana yardim edecek.
Eger bu alanda bir lise secmeyi dusunuyorsan lutfen olasiliklari iyi arastir cunku bu sene sokaga baktigimda saglik meslek liseleri ile ilgili mantar gibi turemis reklamlar var. Bu okullarin gercekten iyi egitim verdiginden emin ol. Bana biraz supheli gorunduler..
Sadece hemsireligi dusunme bir de..anestezi teknikerligi, att, radyoloji vs.. branslar da var.Bunlar da yerine ve kisiligine gore iyi tercihler olabilirler.
Hasta, hasta yakinlari ve doktorlar ile ugrasmanin bazen kabus gibi olabilecegini unutma..Hastaneler gercekten calisilmasi zor yerlerdir.
Son olarak sana secim yaparken kisiliginle ilgili secim yapmani oneririm.Eger dedigim dedik biriysen, insanlarla ugrasmayi sevmiyorsan,asiri hassas bir bunyen ve kisiligin varsa senin icin iyi secim olmayabilir. Ama ortalama hayattan memnun olabilecek biriysen-ki bu kotu bir sey degil-, sorun cozmekten hoslaniyorsan, once insan gibi bir dusturun varsa gercekten seni mutlu edebilecek bir meslektir..

Selam, dediklerinde çok haklısın biliyorum bu saydıklarını. Evet cidden çok araştırdım çünkü zaten tıp alanında temelimin olmasını ve yine o alanda yükselmeyi istiyorum. Fazlasıyla güler yüzlü, yine fazlasıyla sabırlı ve anlayışlıyım. İnsanlara yardım etmeyi, onlara faydalı olmayı sevdiğim kadar başka bir şey sevmiyorum denebilir. Bu yüzden psikologla bile bir seans görüşmem oldu. Bu meslek karakterime uygun olur mu diye görüştük, ve kesinlikle uygun olduğumu gözlemledi. Sonuç olarak kararımın doğru, okulumun da mumla aranan kalitede eğitim verdiği kanıtlandı :) Teşekkür ederim konuya ilgin için :KK16:

Selam, dediklerinde çok haklısın biliyorum bu saydıklarını. Evet cidden çok araştırdım çünkü zaten tıp alanında temelimin olmasını ve yine o alanda yükselmeyi istiyorum. Fazlasıyla güler yüzlü, yine fazlasıyla sabırlı ve anlayışlıyım. İnsanlara yardım etmeyi, onlara faydalı olmayı sevdiğim kadar başka bir şey sevmiyorum denebilir. Bu yüzden psikologla bile bir seans görüşmem oldu. Bu meslek karakterime uygun olur mu diye görüştük, ve kesinlikle uygun olduğumu gözlemledi. Sonuç olarak kararımın doğru, okulumun da mumla aranan kalitede eğitim verdiği kanıtlandı :) Teşekkür ederim konuya ilgin için :KK16:

Ne demek, cok sevindim madem senin adina..Umarim istedigin gibi olur hersey..Egitim suren boyunca yardima ihtiyacin olursa forumdan mesaj atman yeterli:)

X