Anadilimiz Türkçe...

Anuska

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2007
6.212
78
358
57
-Anadilin?
-Türkçe.
-Kimsin sen?
-Türk.
-Elinde bir sihirli değnek olsa, önce neyi değiştirirdin?
-Yabancıların içişlerime karışmasını, ülkemi parçalamaya çalışmasını engellemek; değerlerimin bozulmasını önlemek isterdim.

Aynı kişi akşam sohbette:
-Slm naber?
-İi.
-Arkdaş brda slmı vr.
-a.s
-yrn glckmsn?
-gelmicem.

Aynı kişi şarkı söylemekte:
-Shake it up shekerim
I know what you're thinking...

Aynı kişi alışveriş etmekte...
Yer "Shımarık Bujiteri", yer "Starbucks Coffee", yer "Polo Garage".

Aynı kişi "Residance"de yaşıyor.

Aynı kişi tatil için "Paradise Hotel"e gidiyor.

Aynı kişi "İce tea" içmekten hoşlanır.
Favori yemeği "Hamburger"dir.

Aynı kişinin donunda bile "Sexy" yazar.

Aynı kişi...
Ben...
Sen...
O...

Ve bir gün, ona sorulduğunda, en çok hangi değerlerinin kaybolmasından korktuğunu söyler.
Ve bir gün, yabancıların içişlerine, değerlerine göz diktiğinden yakınır.
Ve bir gün, "kendi diliyle" şarkı söyleyebildiğine, Atatürk sayesinde vatanında dilini kullanabildiğine şükreder.

O, yabancı değil...
Biziz.

Peki, mutlu muyuz?

(Alıntıdır.)

Değerlerimizi yavaşça değil çok hızlı yitirdik.
Peki mutlumuyuz?? tabi ki hayır ...Mutsuz ve huzursuz..Seyrediyoruz
Teşekkürler Anuşka..Hatırlattığın için

Farkında olmadanda olsa birçok değerler kayboluyor ne acıki, özenti bir toplum olup çıkıyoruz. Bu yazıda delili olsun, ben şahsen mutlu değilim..

Yeşilim ve Ressam, mutlu olmadığınızı duyduğum için mutluyum...

Kendi dilimize ve kendimize yabancılaşıyoruz. Özellikle gençler olarak bunlara dikkat etmek bizim elimizde. Kendi kültürümüzü yaşayıp, kendi dilimizi konuşmak varken niye yabancılaşarak yanlış yapalımki? Konuşmalarıma, yazışmalarıma dikkat eden biri olarak, bu konu için sana çok teşekkür ediyorum. Bazen benimde yazım hatalarım olabiliyor ama sizlerin (özellikle anuşka'nın) yazdığı yazıları takip ederek bunları düzeltme fırsatım oluyor. Ben bir Türk olarak kendi dilimi konuşmayı seviyorum. İyiki bu konuda bizi bilinçlendiriyorsun. Sana sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Sevgiyle kal.a.s.

İlgin ve güzel sözlerin için teşekkür ederim.

sanki Türkçe olunca kouştuğumuz kelimeler aşağılanacakmış gibi gelir kimimize.biz bu aşağılık duygusundan uyanıp ,özgüvenimizi kazanmadıkça daha çok üzerimizde oyunlar oynanır.Anuşka Türkçe'ye gösterdiğin hassasiyet için seni ayrıca kutlarım

Anuş'um sen başkasın yahu...Çok güzel bir alıntıydı,teşekkürler.Bu konuda söylenecek o kadar çok şey var ki bu yüzden söylenecek hiç bir şey bulamıyorum ben.Anladın sen beni.

Karamanoğlu Mehmet Beyi arıyorum diye bir şiir var onu okumanızı tavsiye ederim..

nereye kadar gidecek

daha neler yapacağız

Dünyada en güzel,en anlaşılır dil Türkçe

değerini bilelim..........

arkadaşlar lütfen okuyalım ibret alalım şu yazılanlardan

vatanımıza söz gelince herkes birden vatansever oluyor
şehidimiz için lanetler yağdırılıyor
dilimiz, giyimimiz, gelenek ve göreneklerimiz, kültürümüz değiştiriliyor hemen benliğimize alıyoruz ne lanet etmek nede isyan oluyor
konuştuklarını çoğu kendide anlamıyor
bazen bu ne demek diye soruyorum ben bilerek soruyorum aldığım yanıt hiç alakasız bir açıklama oluyor
sadece moda kelime olduğu için kullanıyorlar
yurt dışına birçok ürünü biz pazarlarken onların etiketini takıp sonuçta TÜRK malı kullandıklarını bilmeden marka giydiklerini sanıyorlar
çok ama çok üzücü kendi öz benliğimizi kaybetmek bir başka ülkenin dili, giyimi ve kültürüyle bu güzel vatanımda yaşamak gerçekten üzücü
avrupalı kendisi ile gurur duyuyordur hedeflerine ulaşmaya çok az kaldığı için
bu sevinci yaşatmayalım özümüze dönüp özümüzü yaşamaktan gurur duyalım

Bizler sadece lafatyız evet lafta şöyleyiz böyleyiz deriz
nişantaşını hiç gittinimiz mi meslea ordaki genlerin konuşması aynen şöyle
--- Ya ben artıkın uğrmıyorum çok fazla large orası yeni yerler yeni mekanlar bulmak gerek
yada diğelimki ttil bölgelerimizden birine gidelim okadar çok yabancı kelime varki
pardon deriz mesela bize ait bir kelime değil halbuki...
Başkaları tarafından her ne kadar güzel türkçe konuşurak garip bakılsakta özümüzü konuşalım gelenek ve göreneklerimizi devam ettirelim türkçemize sahip çıkalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…