• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

amputasyon

sid16

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2012
525
114
303
merhaba babam uzun zamandir diabet ve bir ayağında kangren oluştu malesef ayağı kurtaramayacagız. ayak kesilecek ama hangi seviyeden henuz belli degil biz tabiki sadece parmaklarla kurtarmaya bile raziyiz ama daha yukaridan da olabilir. ameliyat sonrasi neler yasayacagiz ayagi sadece parmaklari bile kesilse herhalde uzerine basamaz. sadece ben onunla ilgileniyorum ve tek basima nasil tuvalete götürürüm bilemiyorum. tam olarak beni neler bekliyor onu da bilmiyorum. bilgisi olanlar yazabilir mi mesela tekerlekli sandalyeye.ihtiyacim olur mu

merhaba babam uzun zamandir diabet ve bir ayağında kangren oluştu malesef ayağı kurtaramayacagız. ayak kesilecek ama hangi seviyeden henuz belli degil biz tabiki sadece parmaklarla kurtarmaya bile raziyiz ama daha yukaridan da olabilir. ameliyat sonrasi neler yasayacagiz ayagi sadece parmaklari bile kesilse herhalde uzerine basamaz. sadece ben onunla ilgileniyorum ve tek basima nasil tuvalete götürürüm bilemiyorum. tam olarak beni neler bekliyor onu da bilmiyorum. bilgisi olanlar yazabilir mi mesela tekerlekli sandalyeye.ihtiyacim olur mu
Çok geçmiş olsun. Rahmetli dayimin aynı sebepten önce ayak parmakları, sonra ayak, sonra dizden ve daha sonra kasıktan tüm bacak kesildi. Ama o kendine pek dikkat eden biri değildi. Parmaklar diyabetten gitmiş, hala beslenmesi kötüydü. Neyse...

Sadece parmak kesikken bir şekilde wc gidiyordu. Daha sonraki işlemlerden sonra protez bacak kullandı, dışarıya bile çıkıyordu. Ticaret yapıyordu ve işinin basina gidebiliyordu.

Tez zamanda atlatmanizi diliyorum...

Benim babam sol taraf felçli. Tam basamıyor ayağına ama evde ihtiyacına gidebiliyor sağ elinde bastonla. Iki elini kullanabiliyor olması büyük nimet sizin babanızın. Sol elini de hiç kullanamıyor babam. Çok geçmiş olsun.

Back
X