Amniyosentez ??

arzoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2011
7
0
36
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, 14+2 hamileyim ve ikili testte (12.hafta yaptırmıştım) ense kalınlıgı 2,1mm çıktı risk oranım ise 1/98.. hangi doktora gittiysem amniyosentez yaptır diyor. yaptıran arkadaşların desteğine ve tecrübesine ihtiyacım var.. çok kararsızım.

Son düzenleme:

canım yaa kıyamam sana bu testler yüzünden bir türlü hamileliğin keyfini süremiyoruz... Bende senin gibi çok çelişkiler yaşadım 2' li testle ilgili okumadığım yazı kalmadı.Bütün yazılar hep ihtimaller üzrine kurulu.98/1 risk seninle aynı değerleri taşıyan 98 kadından sadece birinin down sendromu taşıyan bebek dünyaya getirme ihitimali.Aslına bu değerin 1000 li rakamlarda bir olması gerekiyor ne yazık ki ( Benim test sonuçlarım 1/84 dü ( Dünya başıma yıkıldıı ağladım sızladımmm bütün ihtimalleri düşündüm amniyosentezin azda olsa riski var biliyorsundur.İğnenin bebeğe değmesi ya da suyunun boşalması vs.. Ve bu testin sonucu ne zaman gelicek bunu öğren bence ... Olumsuz bir sonuçta ne hissedersin Ben hepsini düşündüm ve bir daha asla hiçbir testi yaptırmadım.Bütün ihtimalleri göze aldım. 7. aya kadar hep yüreğim ağzımda yaşadım.En sonunda doktoruma kızıp detaylı ultrasona girdim.Sonuçlar çok iyiydi o zaman rahat nefes aldım. Kalp odacıklarına , el parmaklarına ve yüz şekline bakarak yüksek ihtmalle sorun olmadığnı öğrendim.Bir kızım var şimdi 15 aylık çok sağlıklı :)))
Bütün bunları neden anlattım ben kendimi çok yordum.Sen yorma sakin ol ... ALLAH SAĞLIKLA KUCAĞINA ALMAYI NASIP ETSİNNN :)))

tamda benim yaşadığım sıkıntıyı yazmışsın. sen amniyosentez yaptırmadın ve bekledin yani.. ben amniyosentez için 25 şubata çapadan randevu aldım ama hala çok kararsızım.. bebeğimin gayet sağlıklı olduğunu hissediyorum ve böyle bir operasyonla ona zarar gelmesinden korkuyorum. detaylı ultrasona bebek ne kadarlıkken girebiliyoruz acaba..

hamileliğin tadını çıkaramıyorum bu çok doğru

Allah bebeğini sana bağışlasın.. sağlıklı bir ömür versin inşallah.

canım öncelikle moralini daima yüksek tut. benim ikili testimde 1/106 üçlüde 1/1200 çıkmıştı. dr um amniyo yaptır dedi. ben istemedim. ama eşim ve aileler yaptıralım dedi. benimde içimden hep sağlıklı benim bebeğim diye geçiyodu. araştırdık en iyiler prof. atıl yüksel , prof. hayri ermiş ve prof. rıza madazlı. ben atıl hocada amniyo oldum.ikilide risk çıkınca 16. haftada üçlü yaptırmıştık. 20. haftada amniyo oldum. detaylıda bir problem çıkmamıştı ama atıl hoca riske etmeyelim dedi. bu arada yaşında önemi var biliyorsundur. ben 32 yaşındayım. ve sonuç temiz çıktı ve rahat olarak hamileliğimi tamamladım. şimdi çok sağlıklı 7 aylık bir oğlum var. sana tavsiyem psikolojin eğer doğana kadar acaba yaptırsamıydım diye geçecekse yaptır. bana kalsaydı yaptırmazdım. ama yaptırmaya karar verdiğinde kesinlikle bu hocalardan birine yaptır. inan çok zor kararlar çok sıkıntılı günler geçirdik biz de ama sonuçlar genelde hep olumlu çıkıyor. inşallah bebeğine sağlıkla kucağına alırsın canım..

benimde 2 ve 4 testi normal çıkmasına rağmen ben tekrar 3 yaptırdım ve 108/1 çıktı amniyosentez yaptırdım ve çok rahat geçti inan iğnenin battığını bile anlamadım okadar çok ağlıyordum ki zaten bebek kenara çekiliyor işlem çok kısa sürüyor ben işlemden sonra gezdim bile hiç bir sorun yaşamadım asıl sorun beklemek sana tavsiyem yaptır kalan aylarını hep acaba diye geçirme insanın psikolojisi alt üst olur okadar korkulacak birşey yok çevreden duydukların ile korkun büyüyor yinede sen bilirsin

Bende yaptırdım benimde yaş riskim vardı hamile kaldığımda 39 yaşındaydım yaptırırken bir acı olmuyor şu ana kadar amniyosentez yaptırıpda düşükle sonuçlananı duymadım evet 200 de birmi ikimi ne düşük riski var deniyor ama işinin ehli bir doktora yaptırırsan hiç bir risk yok benim kızım amniyosentez esnasında iğneye elini uzatmışdı ama doktor korkma iğnenin etrafı birşeyle kaplı batmaz birşey olmaz demişdi ki genelde kenara çekiliyormuş bebekler.Bütün hamileliğini zehir etmek yerine yaptırıp rahatlamak bence en güzeli sonucun çıkması en az 3 hafta alıyor o süreç sıkıntılı geçiyor ama ilk sonuç bir iki günde çıkıyor ve ilk sonuçda aslında kesin sonuç gibi birşey

bende dün öğrendim sonuçumu.. ikili testim 1/12400 3lü testim 1/400 ve 4lü testim 1/43 çıkmıştı..öğrendiğim andan itibaren nerdeyse dünya başıma yıkıldı..18 haftam da amniyosentez yaptırmaya karar vedim sonuçta bir sorun varsa bunu bilmeliydik herşeye hazırlıklı olmalıydık. prof. dra işlemi yaptırsam da benim için çok zordu. çünkü normalde kan bile alınırken ürperirim..hassasım yani bu konuda kocaman bi iğne girince içime ister istemez bi sıçrama yaptım..sonrası ayağa kalkmak yürümek bana baya zor geldi ama 2 günde toparladım kendimi sonuçta çalışıyorum da işime gitmem lazımdı. sıra da en zoru beklemek kaldı o 3 hafta hiç geçmedi sanki .. hem bir an önce gelmesini bekliyordum hem de gelmemesini neyse kafam da kurduğum o kadar kıyamet senaryosundan sonra sonucum temiz çıktı :) pazartesi gidip ultrasonda da bebeğimi görünce rahatlıcam.. ne kadar zor olursa olsun yaptırmakta her zaman fayda var. kalan aylar boyunca stres yapmıyorsunuz kafanız rahatlıyor..stresiniz sadece bebek hareketlerine yoğunlaşıyor..

inşallah sizin sonucunuz da temiz çıkıcak. Allah sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin..Üzülmeyin, stres yapmayın diyeceğim ama yaşamayan bilemez tabi, ister istemez yapacaksızdır. işlemi yaptırdıktan sonra hiç sorun yokmuş bu işlemi yaptırmamış gibi davranın kafanızı başka şeylerle meşgül edin..bebeğinizle birlikte sağlıcakla kalın..

bneimde ikili testim 1/108 cıkmmıştı yaptırdım aminosentez yaptırdım .ve sonucu aldık gayet güzel cıkıt..aminosentez yaparkende canın yanmıyo anlamıyorsun bişe..için rahat olsun ..

arkadaşlar çok teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için.. biraz olsun daha rahatım.. işlem yapılırken acı duyacakmıyım bebeğe zarar gelecekmi gibi soru işaretlerim daha azaldı. 25 şubata gün aldım umarım herşey yolunda gider. 9 martta'da 3,5 saatlik bir uçak yolculuğum olacak. hepsi üst üste geldi.. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

bence yaptır canım kesin sonuç alırsın ama ilk bir hafta hiç kendini zorlama

evet canım vazgeçmeden yaptırmam gerekiyor. umarım aynı gün hallederler. sıvı az bugün git sonra gel derlerse çok fena. 16+3ken gidicem.

evet canım vazgeçmeden yaptırmam gerekiyor. umarım aynı gün hallederler. sıvı az bugün git sonra gel derlerse çok fena. 16+3ken gidicem.

Canım bende ikili test yaptırmadan acabalar başladı..Beni direk 12. haftada ayrıntılı ultrasona soktular..Bişey yok dediler..İstanbuldaysan bakırköy ahmat gül var.Perinatolog...Ben bayağı rahatladım...

Canım bende ikili test yaptırmadan acabalar başladı..Beni direk 12. haftada ayrıntılı ultrasona soktular..Bişey yok dediler..İstanbuldaysan bakırköy ahmat gül var.Perinatolog...Ben bayağı rahatladım...

İstanbul'dayım canım.. Bakırköy Devlet Hastanesindemi bu doktor..

İstanbul'dayım canım.. Bakırköy Devlet Hastanesindemi bu doktor..

Hayır canım İstanbul perinatoloji merkezi diye bi yer var...Bakırköy meydana yakın...Benim ultrasonla ilgili bi doktor aklımı karıştırdı orayı tavsiye ettiler.Ayrıntılı ultrasonda içim rahatladı..Amniyosentezde yapıyor doktor..220 tl verdim muayene parası..Ama herşeyine bakıldı..aynı doktor bağcılar medicine hastanesindede çalışıyomuş.Ama ultrasonu nasıl orda bilmiyorum..amniyodan önce bi fikir al istersen..

11. - 12 haftalar arası ölçtüğünde ense kalınlığı 2.1 mm çıkmıştı. benim doktorum normal dedi. kan değerimde risk çıktı. Çapa'ya gittik oradaki Çocuk genetiğindeki danışman 2.1 mm 11inci hafta için sınıra yakın dedi. bu haftalarda ense kalınlığı max 2.2mm oluyormuş benimki sınıra yakın, yani riskliymiş. ama bunu benim doktorum bana söylememişti.

kafam karışık

Canım bende erken ölçürtüdüğüm için aynı şeyi söylediler..Kanım normal çıktı ama..Sonra başka bir perinatoloğa daha gittim 5 gün sonra ..Boyu uzamış, ense kalınlığıda incelmişti..Yani testi o hafta yaptırsam üzülmeyecektim..Aceleciliğimden geldi başıma..Benimde 11+ 4 te 2.2 çıktı..Sonra ki hafta 1.9 çıktı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…