Arkadaşlar merhaba, 14+2 hamileyim ve ikili testte (12.hafta yaptırmıştım) ense kalınlıgı 2,1mm çıktı risk oranım ise 1/98.. hangi doktora gittiysem amniyosentez yaptır diyor. yaptıran arkadaşların desteğine ve tecrübesine ihtiyacım var.. çok kararsızım.
canım yaa kıyamam sana bu testler yüzünden bir türlü hamileliğin keyfini süremiyoruz... Bende senin gibi çok çelişkiler yaşadım 2' li testle ilgili okumadığım yazı kalmadı.Bütün yazılar hep ihtimaller üzrine kurulu.98/1 risk seninle aynı değerleri taşıyan 98 kadından sadece birinin down sendromu taşıyan bebek dünyaya getirme ihitimali.Aslına bu değerin 1000 li rakamlarda bir olması gerekiyor ne yazık ki( Benim test sonuçlarım 1/84 dü ( Dünya başıma yıkıldıı ağladım sızladımmm bütün ihtimalleri düşündüm amniyosentezin azda olsa riski var biliyorsundur.İğnenin bebeğe değmesi ya da suyunun boşalması vs.. Ve bu testin sonucu ne zaman gelicek bunu öğren bence ... Olumsuz bir sonuçta ne hissedersin Ben hepsini düşündüm ve bir daha asla hiçbir testi yaptırmadım.Bütün ihtimalleri göze aldım. 7. aya kadar hep yüreğim ağzımda yaşadım.En sonunda doktoruma kızıp detaylı ultrasona girdim.Sonuçlar çok iyiydi o zaman rahat nefes aldım. Kalp odacıklarına , el parmaklarına ve yüz şekline bakarak yüksek ihtmalle sorun olmadığnı öğrendim.Bir kızım var şimdi 15 aylık çok sağlıklı :)))
Bütün bunları neden anlattım ben kendimi çok yordum.Sen yorma sakin ol ... ALLAH SAĞLIKLA KUCAĞINA ALMAYI NASIP ETSİNNN :)))
Arkadaşlar merhaba, 14+2 hamileyim ve ikili testte (12.hafta yaptırmıştım) ense kalınlıgı 2,1mm çıktı risk oranım ise 1/98.. hangi doktora gittiysem amniyosentez yaptır diyor. yaptıran arkadaşların desteğine ve tecrübesine ihtiyacım var.. çok kararsızım.
evet canım vazgeçmeden yaptırmam gerekiyor. umarım aynı gün hallederler. sıvı az bugün git sonra gel derlerse çok fena. 16+3ken gidicem.
Canım bende ikili test yaptırmadan acabalar başladı..Beni direk 12. haftada ayrıntılı ultrasona soktular..Bişey yok dediler..İstanbuldaysan bakırköy ahmat gül var.Perinatolog...Ben bayağı rahatladım...
İstanbul'dayım canım.. Bakırköy Devlet Hastanesindemi bu doktor..
11. - 12 haftalar arası ölçtüğünde ense kalınlığı 2.1 mm çıkmıştı. benim doktorum normal dedi. kan değerimde risk çıktı. Çapa'ya gittik oradaki Çocuk genetiğindeki danışman 2.1 mm 11inci hafta için sınıra yakın dedi. bu haftalarda ense kalınlığı max 2.2mm oluyormuş benimki sınıra yakın, yani riskliymiş. ama bunu benim doktorum bana söylememişti.
kafam karışık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?