• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amniyosentez yaptırıp dorun yaşayan var mı

Ne için yaptırmıştınız ?
Yaşım 37 İkili tarama riskli çıktı ense kalınlığı ve burun kemiği oluşmuş sorun yoktu ama kalpte minik delik gördü fetal önermedi doktorum onlarda tarama testi tanı değil dedi tanı kesin sonuç veren test yaptır dedi 16 haftalık olunca amniyosentez yapılıyor güvenilir ve uzman perinatoloji doktorları yapınca risk oranı düşüyor 5 dk bile sürmedi sonuç bekliyorum inşallah sonuçlar güzel gelir

Son düzenleme:
Yaşım 37 İkili tarama riskli çıktı ense kalınlığı ve burun kemiği oluşmuş sorun yoktu ama kalpte minik delik gördü fetal önermedi doktorum onlarda tarama testi tanı değil dedi tanı kesin sonuç veren test yaptır dedi 16 haftalık olunca amniyosentez yapılıyor güvenilir ve uzman perinatoloji doktorları yapınca risk oranı düşüyor 5 dk bile sürmedi sonuç bekliyorum inşallah sonuçlar güzel gelir
Peki düşük tehlikeniz geçti mi ?

Peki düşük tehlikeniz geçti mi ?
Hiç riskim olmadı ki
Saat 10 gibi işlem oldu işlem yapılan odada saat 12.00'ye kadar yatırdılar öğle arası girmeden 12'de çıkışım oldu sadece dikkat et kendine bir iki gün iş yapma dediler o kadar ben eve gelince aynı gün dinlendim ertesi gün işe gittim 😅 sıvıdan iki şırınga alıyorlar biri ön sonuç diğeri kesin sonuç için hatta başında bekleyen hemşireye sordum su çok içmem gerekiyor mu ne yapmam lazım diyerekten sen normal davran dedi ekstra su içmene gerek yok . Zaten sıvı kendini yeniliyor tamamlıyor suyu azalmaz alınan o kadar sıvıdan dedi sonra şırıngayla giriyor ya bu kesede herhangi bir delik oluyor mu dedim hayır dedi o zar gibi zaten iğne çıkınca otomatikman kapanıyor başka herhangi bir sorun olur mu dedim Sadece çıkarken döküntü olursa ateşin olursa kanama olursa hiç vakit kaybetmeden acile gel dediler o kadar şükür hiçbir şey olmadı

Hiç riskim olmadı ki
Saat 10 gibi işlem oldu işlem yapılan odada saat 12.00'ye kadar yatırdılar öğle arası girmeden 12'de çıkışım oldu sadece dikkat et kendine bir iki gün iş yapma dediler o kadar ben eve gelince aynı gün dinlendim ertesi gün işe gittim 😅 sıvıdan iki şırınga alıyorlar biri ön sonuç diğeri kesin sonuç için hatta başında bekleyen hemşireye sordum su çok içmem gerekiyor mu ne yapmam lazım diyerekten sen normal davran dedi ekstra su içmene gerek yok dedi. Zaten sıvı kendini yeniliyor tamamlıyor suyu dedi azalmaz alınan o kadar sıvıdan dedi sonra hani dedim şırıngayla giriyor ya bu kesede herhangi bir delik oluyor mu dedim hayır dedi o zar gibi zaten dedi iğne çıkınca dedi otomatikman kapanıyor dedi başka herhangi bir sorun olur mu dedim Sadece çıkarken döküntü olursa ateşin olursa kanama olursa hiç vakit kaybetmeden acile gel dediler o kadar şükür hiçbir şey olmadı
Devlette mi yaptırdınız peki ? Evet benimde 21. Haftada detaylıda ense kalınlığı 6.1 çıktı başka sorun yoktu istedi ben vermedim özele gidicem çarşamba orda da aynı şeyi derse vermeyi düşünüyorum

Devlette mi yaptırdınız peki ? Evet benimde 21. Haftada detaylıda ense kalınlığı 6.1 çıktı başka sorun yoktu istedi ben vermedim özele gidicem çarşamba orda da aynı şeyi derse vermeyi düşünüyorum
İnşallah sorun çıkmaz🤲
Bazen tek başına ense kalınlığı sorun olmuyor deniliyor ama işte insanın içine şüphe düşünce kemiriyor ikili tarama da ense kalınlığı kaçtı önemli olan ense kalınlığı o dönemde ölçülen die biliyorum ben ama
Benim doktorum bazen karşılaşıyoruz hiç bir belirti vermeyen durumlarda olabiliyormuş down sendromunda herşey bütün ölçümler normal çıkıyormuş çocuk doğumda genetik testte çıkıyor filan demişti
Devlette yaptırdım kendi doktorumun yönlendirdiği prof perinatoloji uzmanına çünkü Allah korusun başka sonuç çıkarsa sonlandırmak için tekrar devlette yapmam lazım sonlandırmak için onay heyeti devletten alıyoruz

İnşallah sorun çıkmaz🤲
Bazen tek başına ense kalınlığı sorun olmuyor deniliyor ama işte insanın içine şüphe düşünce kemiriyor ikili tarama da ense kalınlığı kaçtı önemli olan ense kalınlığı o dönemde ölçülen die biliyorum ben ama
Benim doktorum bazen karşılaşıyoruz hiç bir belirti vermeyen durumlarda olabiliyormuş down sendromunda herşey bütün ölçümler normal çıkıyormuş çocuk doğumda genetik testte çıkıyor filan demişti
Devlette yaptırdım kendi doktorumun yönlendirdiği prof perinatoloji uzmanına çünkü Allah korusun başka sonuç çıkarsa sonlandırmak için tekrar devlette yapmam lazım sonlandırmak için onay heyeti devletten alıyoruz
Sonlandırmayı düşünüyor mısınız peki Allah korusun umarım bir sorun çıkmaz ama, benim ikilide 1.1 di ense bu seferde 6.1 çıktı diğer herşey normal doktora dedim bende ikilide 1.1 di çok düşüktü diye belki yanlış ölçülmüştür belkide sorun yoktur bu sonuç sadece olasılığını arttırıyor riskli çıkıp normal doğan, herşeyi normal olup sağlıksız doğan bebekler var dedi

Sonlandırmayı düşünüyor mısınız peki Allah korusun umarım bir sorun çıkmaz ama, benim ikilide 1.1 di ense bu seferde 6.1 çıktı diğer herşey normal doktora dedim bende ikilide 1.1 di çok düşüktü diye belki yanlış ölçülmüştür belkide sorun yoktur bu sonuç sadece olasılığını arttırıyor riskli çıkıp normal doğan, herşeyi normal olup sağlıksız doğan bebekler var dedi
Benimki de bunlar olasılık hiçbir şey de olmaya bilir dedi ama ben yaptırmak istedim Çünkü doğum oluncaya kadar rahat etmek istedim aldırmak aklımda yok şuan ama insan kendini de hazırlamak ister sonuçlara göre tek bakılan kromozon bozukluğu Down değil çünkü Allah korusun sağlıklı almak nasip etsin Allah 🤲🤲

Benimki de bunlar olasılık hiçbir şey de olmaya bilir dedi ama ben yaptırmak istedim Çünkü doğum oluncaya kadar rahat etmek istedim aldırmak aklımda yok şuan ama insan kendini de hazırlamak ister sonuçlara göre tek bakılan kromozon bozukluğu Down değil çünkü Allah korusun sağlıklı almak nasip etsin Allah 🤲🤲
Aynen eşim çok karşı sonuçta bizim çocuğumuz riske atma diyor ama böyle birşey varsa bile buna hazırlıklı olmak lazım diye düşünüyorum. Umarım hiç sorun çıkmaz ikimizde de

Aynen eşim çok karşı sonuçta bizim çocuğumuz riske atma diyor ama böyle birşey varsa bile buna hazırlıklı olmak lazım diye düşünüyorum. Umarım hiç sorun çıkmaz ikimizde de
Amin inşallah🤲 O konuda eşim hiç yorum yapmadi Allah'tan bana bıraktı sen nasıl istersen dedi bende gittim yaptırdın hakkımızda hayırlı sonuçlara

Back