• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

amniyosentez sıvısının fazla olması

Aydan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2007
8
0
86
46
Ağrı
24 haftalık hamileyim doktor bebeğin suyunun biraz fazla olduğunu söyledi çok önemli değil dedi ama biraz takıldım bilgisi olan varmı???

Selam,
Öncelikle bir düzeltme yapayım. Sıvının ismi amniyon sıvısıdır. Amniyosentez, bu sıvıdan örnek alarak bebeğin olası genetik bozuklukları hakkında bilgi veren testtir.

Soruna gelince, sıvının fazla olmasının çok fazla bir kötü tarafı yoktur. Aksine az olursa sıkıntı var demektir.
Sıvının çok olması bazı durumlarda annenin kan şekerinin yüksek seyretmesi bebeğe de yansır. Bebeğin kan şekerinin yüksek olması daha fazla idrar üretmesine ve böylece amniyon sıvısının artmasına neden olur. Kan değerlerine baktırmanı öneririm..

Sağlıklar dilerim

bende 28 haftalık hamileyim 24 ncü haftada da doktorum banada aynı şeyi söyledi ve 100 mg şeker yüklemesi yapıldı sonuç normal dedi ama suyum yine fazlaydı sonra evde şeker takibi yaptırdı ve yüksek çıktı tokluk yemekten 1 saat sonra 140 ın altında olmalı 2 saatte ise 120 nin altında. ama diyetle kontrol altına aldık. endişelenmeyin yediklerinize biraz dikkat ederseniz sorun kalmaz. kepek veya buğday ekmeği tüketin karbonhidratlı gıdalardan ve şekerden uzak durmaya çalışın, en önemliside düzenli beslenmek az ve altı öğün yemeye çalışın.:64:

canım benimde amniyo sıvım yüksek 9 aydayım ve hiç bir problem olmadı.doktorumda sorun yok dio..fazla takılma tatlım:3:

benim de amniyos sıvım son aylarda hep yüksek çıkıyordu. şeker testleri hep normal çıktı. bebek bu haftalarda hızla büyüyeceği için sıvı bebek rahat hareket edebilsin diye fazlaca artarmış. bana öyle denilmişti.

benim de amniyos sıvım son aylarda hep yüksek çıkıyordu. şeker testleri hep normal çıktı. bebek bu haftalarda hızla büyüyeceği için sıvı bebek rahat hareket edebilsin diye fazlaca artarmış. bana öyle denilmişti.

Bende de ayni sorun var. Ben de bu konuyla ilgili konu acmistim:
http://www.kadinlarkulubu.com/hamilelerden-haberler-soru-sorunlar/436363-amniyon-sivisin-fazla-olmasi.html

Sekerim de normal cikti. Ilerideki aylarda daha da artar mi amniyon sivisi? Bir de, siz de erken doguma neden oldu mu?

canım benimde amniyo sıvım yüksek 9 aydayım ve hiç bir problem olmadı.doktorumda sorun yok dio..fazla takılma tatlım:3:

Ilerideki aylarda daha da artiyor mu amniyon sivisi? Ben daha 6 aylik hamileyim. Karnim cok isti ve gergin ve cok kasiniyor. Henuz 4 kilo aldim. Daha da gerginlesmesine sebep olur mu acaba?

Back