• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amniyosentez hakkında acil yardım lütfen....

zodiaco

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2007
123
0
96
İstanbul
Merhaba arkadaslar, aranızda erken amniyosentez olan var mı? İki test sonucumda ultrasonda ense normal cıksa da kan sonucu pozitif cıktı yani risk varmıs. Amniyosentez yaptırmaktan da cok korkuyorum zaten igneden oldu bitti cok korkarım. :((( Su anda 13 hafta 5 gunluk. Sanırım doktor erken bir tarih verecek ki o da cok riskliymiş normali 15-16. hafta diyorlar. Sizinli kacıncı haftada yapıldı? cok mu zor bu işlem? Ayrıca sonuc kotu cıkarsa kurtaj ne kadar zamana kadar yapılıyor? Yanıt yazarsanız cok sevinirim. Teşekkürler simdiden.

hayatım karışmak gibi olmasında bu test sadece her 200 bebekten birinde sadece kötü bir şeyle sonuçlanıyormuş dr tv de konuşmuş ve ben olsam yaptırırdım demişti ama zor karar allah yardımcın olsun birtanem

ben yaptırdım 16 haftanın başında hiç acımıyoendişelenme dr una guveniyosan yaptır zira bu işlemde dr un uzmanlığı çok önemli sonuçların guzel çıkacaktır buyuk ihtimal tedbir amaçlı yapılıyor butur işlemler genelde acabamı demekten yaptırmak en iyisi kürtaj için problemli bir bebekte asal sınır 24 hafta bildiğim kadarıyla allah yardımcın lsun umarım sağlıkla kavuşursun meleğine

3 ekimde 18.haftamda amniyosentez yapıldı... ense kalınlığı ölçümü normal... fakat ikili test 1/422 ve de üçlü testte 1/69 çıkınca dr amniyosentez önerdi... 2 kasımda sonucu alacağım.... amniyosentezde düşük riski çok düşük... ve de oldukça basit bir operasyon diyebilirim... çok ince bir iğneyle giriyolar... acı duymuyosun bile... 1 gün boyunca dinlenmek gerekiyo müdahaleden sonra tabi... ben heyecanla sonucu bekliyorum... sonucun temiz çıkmasını diliyorum... erken amniyosentezin riskli olduğunu ben de okumuştum... sen üçlü testi de mi erken yaptırdın... şaşırdım biraz...

3 ekimde 18.haftamda amniyosentez yapıldı... ense kalınlığı ölçümü normal... fakat ikili test 1/422 ve de üçlü testte 1/69 çıkınca dr amniyosentez önerdi... 2 kasımda sonucu alacağım.... amniyosentezde düşük riski çok düşük... ve de oldukça basit bir operasyon diyebilirim... çok ince bir iğneyle giriyolar... acı duymuyosun bile... 1 gün boyunca dinlenmek gerekiyo müdahaleden sonra tabi... ben heyecanla sonucu bekliyorum... sonucun temiz çıkmasını diliyorum... erken amniyosentezin riskli olduğunu ben de okumuştum... sen üçlü testi de mi erken yaptırdın... şaşırdım biraz...

Bugun doktor ile gorustuk ve 16.hafta yani 1 Kasım da amniosentez tarihi verdi. Üçlü test yapmadılar bile.. Ense kalınlığına baktılar normal, kan pozitif yani riskli cıkınca amniyosenteze yönlendirdiler. İnsallah senin de sonuc bekleyen herkesin sonucları iyi cıksın. İkili test sonucunda kada pozitif cıkıp da amnio da iyi cıkan o kadar kisi ile konustum ki o zaman ikili testin neyi %80 güvenli?

canım öncelikle gecmiş olsun seni cok iyi anlıyorum bende amniyosentez yaptırdım iki haftası kaldı sonularıo bekliyorum umutla .insallah ikimizinkindede bir sey yoktur .saan tavsiyem amniyosentez yaptırman allah gücünü veriyor bende cok korkarım iğneden,yapılırken biraz agrıdı ama daha sonra cok fazla agrı olmadı.iki gün yattım sonra normal hayatıma devam ettim .insallah sonuclarda iyi cıkar.kesin sonucu veren tek sey amniyosentez o yüzden yaptır ve rahatla bence bu arada ben 17 .haftamda yaptırdım 16 dan öne yaptırılmıyor diye biliyorum insallah herseyin hayırlısı olur canım içini ferah tut

canım öncelikle gecmiş olsun seni cok iyi anlıyorum bende amniyosentez yaptırdım iki haftası kaldı sonularıo bekliyorum umutla .insallah ikimizinkindede bir sey yoktur .saan tavsiyem amniyosentez yaptırman allah gücünü veriyor bende cok korkarım iğneden,yapılırken biraz agrıdı ama daha sonra cok fazla agrı olmadı.iki gün yattım sonra normal hayatıma devam ettim .insallah sonuclarda iyi cıkar.kesin sonucu veren tek sey amniyosentez o yüzden yaptır ve rahatla bence bu arada ben 17 .haftamda yaptırdım 16 dan öne yaptırılmıyor diye biliyorum insallah herseyin hayırlısı olur canım içini ferah tut

İnsallah güzel haberler olsun sana da canım ya. demek ağrıdı iğneyi batırınca mı yoksa işlemler bittikten sonra mı? off ya düşününce bile dayanılmaz geliyor. Daha bi de Allah nasip ederse dogurması var :)

anam bacim sen bu cocugu nasil doguracan,korkma bende yaptirdim aslinda acimiyor ama benimki kordona degmis onemi degil,kendi dizine bir saplak at iste ondan az aciyor sakin ol hem ben dinlenmedim bile kalktim gezmeye gittim dilerim herkes bebedine sag salim kavusur

anam bacim sen bu cocugu nasil doguracan,korkma bende yaptirdim aslinda acimiyor ama benimki kordona degmis onemi degil,kendi dizine bir saplak at iste ondan az aciyor sakin ol hem ben dinlenmedim bile kalktim gezmeye gittim dilerim herkes bebedine sag salim kavusur

anam bacım sen de en risklisini yapmıssın dolasmakla... Bakalım hayırlı sonuclar olsun da hepimizin napalım cekilecek arkadasım.

Bu arada bir sorum olacak senin de mi testte riskli cıktı da amnio ya yönlendirdiler arkadasım?

İnsallah güzel haberler olsun sana da canım ya. demek ağrıdı iğneyi batırınca mı yoksa işlemler bittikten sonra mı? off ya düşününce bile dayanılmaz geliyor. Daha bi de Allah nasip ederse dogurması var :)

iğneyi batırırken karnıma kramp girmiş gibi bir agrı oldu ama daha sonra agrı olmadı.bu seni yıldırmasın herkeste aynı olacak diye bi sey yok.ayrıca kesin sonucu ögrenmek varsa buna deger canım yoksa hamilelik boyunca stres yasarsın.insallah sonuc temiz cıkar

meraba canım sakın moralini bozma bana 20 haftalıkken yapıldı kararsızdım yaptırıp yaptırmamak konusunda igne canını yakmıyo canını yakan sonuç ya kötü çıkarsa......ama pozitif düşün dilerim sonuçlar iyi çıkar ALLAHIM bebegini sagsaglim kucagına almayı nasip eder çok geçmiş olsun

iğneyi batırırken karnıma kramp girmiş gibi bir agrı oldu ama daha sonra agrı olmadı.bu seni yıldırmasın herkeste aynı olacak diye bi sey yok.ayrıca kesin sonucu ögrenmek varsa buna deger canım yoksa hamilelik boyunca stres yasarsın.insallah sonuc temiz cıkar

shannon canım sen şimdi sonucumu bekliyorsun... ben de esk.liyim, sakıncası yoksa dr.un kim bu arada...inşallah herkez iyi sonuçlar alır...

canım benim doktorum fatih bey .cok memenunum amniosentezi de o yaptı.sen kime gidiyosun dogumu nerede yapmayı düşünüyosun

ben de testlerim riskli çıktığı için korka korka amniyosentez yaptırdım ama bundan sonraki hamileliğimde de ikili ve üçlü teste girmeden direk amniyosentez yaptırmayı düşünüyorum. testler sadece risk oranını veriyo oysaki amniyosentez %100 sonuç veriyo... hem korkacak bişi de yok... eskiden ultrason olmadığı için amniyosentez düşüğe sebep olabiliyormuş.. ama günümüzde çok daha kolay ve de güvenilir diye düşünüyorum...

canım benim doktorum fatih bey .cok memenunum amniosentezi de o yaptı.sen kime gidiyosun dogumu nerede yapmayı düşünüyosun

Fatih Bey'i bilmiyorum canım...ben Safiye Hanım'a gidiyorum ssk'nın. sanırım doğumu da ssk'da yapıcam...sonuçların belli olmadı dimi...inşallah hayırlı sonuçlar alırsın canım.

ben de testlerim riskli çıktığı için korka korka amniyosentez yaptırdım ama bundan sonraki hamileliğimde de ikili ve üçlü teste girmeden direk amniyosentez yaptırmayı düşünüyorum. testler sadece risk oranını veriyo oysaki amniyosentez %100 sonuç veriyo... hem korkacak bişi de yok... eskiden ultrason olmadığı için amniyosentez düşüğe sebep olabiliyormuş.. ama günümüzde çok daha kolay ve de güvenilir diye düşünüyorum...

Canım ikili veya üçlü testi yaptırmadan direkt amniyosentez yapılıyormu? bildiğim kadarıyla yapılmıyor...

Fatih Bey'i bilmiyorum canım...ben Safiye Hanım'a gidiyorum ssk'nın. sanırım doğumu da ssk'da yapıcam...sonuçların belli olmadı dimi...inşallah hayırlı sonuçlar alırsın canım.

sonuclar belli degil canım bekliyorum

Canım ikili veya üçlü testi yaptırmadan direkt amniyosentez yapılıyormu? bildiğim kadarıyla yapılmıyor...

doğrusunu istersen ben de böyle bişi olabilir mi diye sormadım doktora... ama bildiğim kadarıyla hamilelik boyunca yapılan bütün testler tamamen anne baba adayının kararına bırakılıyor... hastane sadece takip sırasını veriyo.. tabiki herkese direk amniyosentez önerilmiyo... ben de merak ettim... bi dahaki kontrolümde doktora bi sorayım bakalım... eğer mümkünse bi dahaki hamileliğimde direk amniyosentez isteyeceğim kendime...

Back