• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amniyosentez hakkında acil yardım lütfen....

Arkadaslar, amniosentez tarihim yaklasıyor 4 gün sonra olacağım.. Yaptıran ve sonucu cıkan arkadaslar bana ikili test sonuclarını yazabilir mi benim ki ile karsılastıracagım..

merhaba canim insallah hayirlisiyla atlatirsin yazmak isterdim fakat benim raporlarim doktorumda hem bunlari düsünme doktorun sana gerekli aciklamayi yapar rahat ol.

merhaba canim insallah hayirlisiyla atlatirsin yazmak isterdim fakat benim raporlarim doktorumda hem bunlari düsünme doktorun sana gerekli aciklamayi yapar rahat ol.

sağol canım desteğine.... dünden beri internette sonuclarım ile ilgili arastırma yapıyorum ama oldukca riskli bir durumdayım... Tekrar cok tşk ederim.a.s.

Canım çok geçmiş olsun, bilirim ne zordur o testin sonucunu beklemek. 2 kasım da inşallah iyi sonuç alırsın.

arkadaşlar ben yurt dışında yaşıyorum banada burda bir takım tahliller yapıldı, ve hastaneden doktora sonuçlar bilgisayar yoluyla ulaşıyo. yani sonuçlar bende deyil doktora gittik herşey normal dedi yalnız hastaneden aradılar ve sanırım yapılan 2li testti, sonuçların 185 te 1 ihtimal olduğu söylenmiş eşime, normali burda 250 de 1 imiş sanırım dillerinden anladığımız kadarıyla. ve bizede amniosentez istersek yapıtırabileceğimizi söylemişler ama biz istersek yapılacağını vurgulamışlar şimdi de biz kararsısız bu konuda napsam bilemiyorumm......

Zodiaco inan bana korkacak hiç birşey yok bende yaptırmıştım 3lü sonucum 1/69 çıkınca, amniosentez yaptıracağım gün sabaha kadar uyumadan ağlamıştım, insanın aklına gelmeyen şey kalmıyo, ya şöyle olursa,ya böyle olursa falan diye.

Ama hiç korktuğum gibi olmadı, canın normal iğne oluyorkenden bile daha az yanıyor. Tek sorun sonuçların 1 ay sonra veriliyor olması, eminim seninde sonuçların iyi çıkar Allahın izniyle. Bol bol dua et canım.

Zodiaco inan bana korkacak hiç birşey yok bende yaptırmıştım 3lü sonucum 1/69 çıkınca, amniosentez yaptıracağım gün sabaha kadar uyumadan ağlamıştım, insanın aklına gelmeyen şey kalmıyo, ya şöyle olursa,ya böyle olursa falan diye.

Ama hiç korktuğum gibi olmadı, canın normal iğne oluyorkenden bile daha az yanıyor. Tek sorun sonuçların 1 ay sonra veriliyor olması, eminim seninde sonuçların iyi çıkar Allahın izniyle. Bol bol dua et canım.

Zehra'cım, benim ikili test sonucumda 1/20 , biokimyasal ise 1/5 cıktı. O kadar düşük. O kadar kötü bir psikoloji ki bu. Az once laboratuvarı aradım 1 gunde alınan bir sonuc da varmıs alıyorsun sonucu ama 15 gun devam ediyor yine. Dusun cuma gunu alacagım sonucu aynen bende senin gibi ya kotu cıkarsa diye içim icimi yiyor. Hatta gebelik sonlandırma nasıl olur diye az önce arastırma yaptım. Allahım benim gibi durumda olan herkese yardım etsin.

Bu arada kendi sıkıntımdan seni tebrik edemedim. Allah tamamına sağlıkla sıhhatle erdirsin canım. :nazar: Su minikleri kucağımıza almayı Allahım nasip etsin insallah.

Arkadaşlar merhaba,
Perşembe günü amniosentez yaptırdım. Kabus gibiydi :( 2-3 dakika sürecek iş 15 dakikadan fazla sürdü. Bebiş ilk başta fırsat vermedi. Doktor iğneyi batırdı suyu alırken zorlandı, iğneyi çevirdi vs. Herkesin çok rahat olurken benim şansıma biraz zorlu geçti. Fish yöntemiyle yaptırdım ve 1 günde 5 kromozoma baktılar (down sendromu, cinsiyet vs kapsıyormuş).
Sonuç iyi çıktı. % 98 iyi dediler. Yalnız test devam ediyor ve tüm sonuç en az 15 gün sonra verilecek.

İçim rahatladı ve kendimi şimdi daha rahat hissediyorum. Benim durumumda olanların belki içini biraz rahatlatmışımdır inşallah.

Önceleri bir akıntı vardı, bugün de 4-5 kez akıntı oldu. Açıkcası biraz endişelendim, doktorumla da görüşemedim. Acaba sizde de bunun gibi akıntılar oldu mu? Akıntı olması normal mi? Doktorum mantar gördü ve 1 kullanımlık bir fitil verdi ama ben korkumdan kullanamadım.

Arkadaşlar merhaba,
Perşembe günü amniosentez yaptırdım. Kabus gibiydi :( 2-3 dakika sürecek iş 15 dakikadan fazla sürdü. Bebiş ilk başta fırsat vermedi. Doktor iğneyi batırdı suyu alırken zorlandı, iğneyi çevirdi vs. Herkesin çok rahat olurken benim şansıma biraz zorlu geçti. Fish yöntemiyle yaptırdım ve 1 günde 5 kromozoma baktılar (down sendromu, cinsiyet vs kapsıyormuş).
Sonuç iyi çıktı. % 98 iyi dediler. Yalnız test devam ediyor ve tüm sonuç en az 15 gün sonra verilecek.

İçim rahatladı ve kendimi şimdi daha rahat hissediyorum. Benim durumumda olanların belki içini biraz rahatlatmışımdır inşallah.

Önceleri bir akıntı vardı, bugün de 4-5 kez akıntı oldu. Açıkcası biraz endişelendim, doktorumla da görüşemedim. Acaba sizde de bunun gibi akıntılar oldu mu? Akıntı olması normal mi? Doktorum mantar gördü ve 1 kullanımlık bir fitil verdi ama ben korkumdan kullanamadım.

çok geçmiş olsun... ben de 1 ay önce yaptırdım ve iyi sonucunu aldım bile... benim amniyosentez seninki gibi talihsiz bir şekilde olmadı... çok kolay oldu benimkisi. doktor akıntın olabilir demişti... ama olmadı.. tabi dozajını bilemem ama benim doktor akıntı olabileceğini tahmin ettiğine göre demekki normal bişeymiş diye düşünüyorum...

canım cok gecmiş olsun benim amniosentez normal gecmişti iğneyi batırırken agrımıstı sadece.hiç üzülme artık yaptırdın kurtuldun doktorumakıntı olabilecegini söyledi ama olmadı sen yinede bi doktoruna danıs derim sevgiler

Arkadaşlar merhaba,

gecmis olsun canim anlattigina göre zor gecmis benimki 2,3 dakika sürmüstü neyse artik gecti insallah kesin sonucta temiz cikarda bebegine saglikla kavusursun kendine iyi baka.sa.s

Arkadaslar hepinize mesajlarınızdan dolayı cok teşekkür ederim. İyi ki varsınız !! İnsallah Allah hepimize sağlık sıhhatle bebishlerimizi kucagımıza almamızı nasip etsin. Tekrar sağolun...

Merhaba ben dün amniyosentez yaptırdım Çok gerilmiştim ama gercekten basit bir işlemmiş hemen kalkıyosun zaen dikkatli olmaz lazım ikili testim 1:20 üçlü testim 1:1400 çıktı ama doktorum hangisi doğru bileeyiz bence yaptır dedi. Bizde yaptırdık. Amniyo yapılırken gözümü kapadım. hemen biti işlem sonrasında iğnenin girdiğ bölgede morluk oluştu başka kimsede oluştumu bilmiyorum Biede amniyosentez işleinden sonra bana iğne vurdular hibi yerde okumamıştım nedeini anlamadım normla prodsürmü bilmiyorum popodon .ğneyaptılar o amnydan daha cok acıttı:) başka iğne yapılan oldumu lütfen benimle paylaşırmı bir de umarım cevap larınız blabilirim yazdıklarımı bumaıyorumda:(

canım bende yaklasık bir ay önce amniosentez yaptırdım persembe sonuclarım cıkacak insallah 5 dk anca sürdü benim iğne filan olmadım

Merhaba ben dün amniyosentez yaptırdım Çok gerilmiştim ama gercekten basit bir işlemmiş hemen kalkıyosun zaen dikkatli olmaz lazım ikili testim 1:20 üçlü testim 1:1400 çıktı ama doktorum hangisi doğru bileeyiz bence yaptır dedi. Bizde yaptırdık. Amniyo yapılırken gözümü kapadım. hemen biti işlem sonrasında iğnenin girdiğ bölgede morluk oluştu başka kimsede oluştumu bilmiyorum Biede amniyosentez işleinden sonra bana iğne vurdular hibi yerde okumamıştım nedeini anlamadım normla prodsürmü bilmiyorum popodon .ğneyaptılar o amnydan daha cok acıttı:) başka iğne yapılan oldumu lütfen benimle paylaşırmı bir de umarım cevap larınız blabilirim yazdıklarımı bumaıyorumda:(

seydacım keşke yaptırmadan önce sorsaydın, bu ne iğnesi diye olmazsa bugün yaptırdığın yere tel. aç ve kafama takıldı bana ne iğnesi yapıldı diye sor daha sonra dr.una danış.ayrıca kalbin ferah olsun o iğne senin yararına yapılan bir iğnedir..

Bence düşük engelleyici iğnelerden yapılmıştır.Kanaman falan olursa sonrasında diye

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Bende amniyosentez oldum, işlem bitiminde kalçadan iğne oldum. İğne antibiyotik iğnesi ve amniyosentez iğnesinden dolayı herhangi bir enfeksiyon riskine karşı yapılıyor.

arkadaslar bende bugün amniyosentez yaptirdim, birde 11 aylik kizim var dr. dedi 24 saat dikkat et agir tasima simdilik yarin olmasini bekliyorum. Igne hafif acitti sanki hafif sanci gibi ama atlattim. Insallah cocugumda sagliklidir, ultrasonda ense kemigi kalin cikti birde kan tahlili kötü cikti dr. 7% kötü 93% iyi olabilecegini söyledi simdi üc hafta neticeyi beklemem gerekiyor.. Hayirlisi olsun, ya üfff kürtaj düsünmesi bile kötü karnimdaki bebegide simdiden seviyorum insallah sagliklidir...

Back