Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
tavsiye etmem doktorum demisti bana istersen bu testi yapariz ama hic gerek yok zaten yasin genc...yinede yaptirmak istersen bebegini hic bisiy yokken düsürebilirsin yada ona herhangi bi zarar gelebilir dedi...saglikli birsey degil yani..yasin gencse gerek yok zaten
Yaşın gençse gerek yok diye kesin bir şey söylenemiyor bu konuda. Evet kromozom bozuklukları yumurta kalitesinden dolayı ileri yaş hamileliklerde daha sık görülüyor bu bir gerçek ama gençlerde olmuyor diye bir şey yok. Gençlerde ihtimal daha düşük sadece. Mesela 25 yaşında bu risk 1350 doğumda 1 iken, (down için) 40 yaşında bu risk 115 doğumda 1'e kadar çıkabiliyor.
Amniyosentez yaptırmadım ama burada yaptıran arkadaşların tecrübelerinden anladığım kadarıyla can yakıcı bir işlem değilmiş. Birkaç dakikada olup bitiyormuş her şey. Yalnız yapan kişinin ustalığı çok önemli. O yüzden tecrübeli bir perinatoloji uzmanına yaptırmakta fayda var diye düşünüyorum.